Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 9. týdnu a je sice pravda, že téměř vše co sním bohužel vyhodím
ale já bych prostě vraždila pro: zavináče, vánoční rybí polívku, řízek, paštiku…
O zapečených šunkoflecích s krustičkou se mi i zdá
Jenže sranda na tom je, že v normálním „ne-jiném“ stavu jsem vegetariánka
(teď v těhu jsem si povolila mořské ryby) a stravuji se poměrně zdravě - až na sladké se kterým často hřeším, ale teď v těhu na něj absolutně nemám chuť.
Tak já na začátku prvního těhotenství měla strašnou chuť na samé kyselé ryby, okurky, tlačenka. Ještě teď si živě vzpomínám jak jsem přítele hnala v 8 večer do krámu pro zavináče Naopak sladké jsem nemohla ani vidět. Kdežto teď v osmém týdnu nejsem schopná pozřít vůbec nic, a když už přece ve chvilce to ze mně letí ven. Takže „paráda“. ![]()
@valina1 Jó mandarinky, každý den jich spráskám snad metrák
O víkendu jsem si jich dala tolik, že se mi z toho osypala celá tlama ![]()
Já jsem na začátku 12tt a chutě mám zatím jen na sladké a kakao, toho vypiju i litr na posezení
uvidíme, co ještě přijde, ale podle toho, co tu všechno píšete, tak se mám na co těšit ![]()
Těš se, já bydlela u staveniště a myslela jsem, že samou chutí vezmu misku a tu rozhrabanou hlínu si do ní naberu a se*eru jí ![]()
Tak já mám pravidelný režim - ráno zvládnu pozřít jen černý čaj, který do 10 min vy
pak dvě hodiny nic a pak to začne. Právě jsem poobědvala utopence s cibulí skoro bez chleba a čokopuding.
Mám strašnou chuť na zelňačku, ale přemýšlím, jestli ji uvařit nebo ne, protože to zelí se tááák špatně
jinak mandarinky valím taky, když nemám na nic chuť, ale musím něco sníst. Do neděle jsem ujížděla na hroznech a teď je mi z nich strašně zle. Už měsíc jsem neměla obyčejný rohlík, nemůžu je ani vidět. krásné období, že? ![]()
Já chutě neměla a nemám, nedokážu si představit sníst samotný okurek, fuj
Taky nechápu, jak někdo třeba může jíst nekombitovatelné apod. Jediný výstřelek, který jsem měla, že jsem ujížděla asi měsíc na mandarinkách, hrozně mi chutnaly, ale jen jeden druh - musely být bez pecek a hodně do kysela. Pak vyměnily v Lidlu mandarinky za novou várku a z těch se mi dělalo skoro zle, takže jsem skončila se svou mandarinkovou obsesí a opět jím normálně jak před těhot.
Holky, znovu otvírám tuhle debatu
jsem v osmém týdnu, doteď mi bylo hrozně zle a na jídlo ani pomyšlení, ale včera to začalo…musela jsem mít krokety, pořád myslím na salám s octem a teď jsem si udělala fazole s párkem..já která nesnáším uzeniny ![]()