Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Mám tak trochu dilema
Už mám čtyři fotečky z UTZ, těhu průkazku a spousta pocitů, co se těhotenství týče a tak mě napadlo psát si nějaký deníček s fotkami z utz a povídáním, který pak mimču předám, až nám dospěje
Jenže co jsem hledala na internetu, tak se mi moc nelíbí knížky, co se prodávají a nechce se mi za to „vypláznout“ majlant
Strašně bych uvítala, kdybyste mi hodili fotky, jak píšete deníček pro miminko od těhotenství vy
potřebuju nějakou inspiraci, vůbec totiž nevím, jak na to ![]()
Předem vám moc děkuji za rady a typy
![]()
@nikolinam však si nech v tiskárně svázat knížku dle svých představ.. jinak já třeba toto nedělám, protože na to není čas ![]()
@nikolinam Mě osobně se hrozně líbí toto. Jinak já jsem něco jako těhotenský deník nepsala, jen dělám prckovi album, kde má na stránce pár fotek a tu stránku vždycky vyzdobím plus tam k tomu něco dopíšu, jak třeba první úsměv, krůčky a tak nebo jen třeba popíšu situaci. Schválně to nenazývám scrapbook, protože to není úplně ono, ale je to něco na ten způsob
.
Můžeš koupit album klasické určené na růžky a do něj fotky vlepovat a psát, kreslit.. co tě napadne. Já dceři takto začala dělat ale né jako deník, nemám spisovatelské střevo takže sem tam napíšu jen něco heslovitě. V podstatě scrapbook. Můžeš mrknout na netu na inspirace.
@nikolinam
Tak tohle bude spíš pro tebe, než pro dítě až dospěje, ti na to prdne. ![]()
Jinak já bych to psala a lepila normálně do alba na fotky.
Já měla taky takové plány, že začnu testama, budu pokračovat ultrazvuky, pak náramek z porodnice a tak, no sešlo z toho, ani jsem si na ty věci nevzpomněla. ![]()
Ja delala klasicke album, kde mam nalepeny tehotensky testy, popsany vsechny navstevy u Dr+fotky z UTZ, fotky z tehotenstvi, ruzne vzkazy pro malou, prvni kopanecky, okopirovanou tehotenskou prukazku, popis porodu, prvni dny a fotky z porodnice a z domu. Ted uz pisu jen normalni denicek, co kdy udelala, pokroky, zoubky, mluveni, atd… A zvlast mam fotoalbum.
Když jsme stavěli, dostala jsem za úkol psát stavební deník. Manžel měl představu svoji, jakože ten a ten datum byli přítomni a udělalo se tolika tolik práce a bylo spotřebováno tolik a tolik materiálu. Já si to pobrala po svým, takže on si nakonec ten ofiko stavební deník psal sám a my z toho mého máme nakonec docela pěkné povídání )později přepsané na PC a doplněné fotkami, dalo to skoro 80 stran).
Psala jsem to do normálního sešitu A4 s tvrdými deskami - a protože jsme kolaudovali až s prckem, tak prostě moje těhotenství a narození a tak dále bylo součástí toho běhu. Těhotenský deník je tudíž prakticky pouhé čtyři pět listů nějakých fotek nejen z ultrazvuku (a sranda koláží), grafů, kopie průkazky, kterou můj muž k děsu mé gynekoložky popsal svými poznámkami… a na to jsem fakt mustr a cizí vzory nepotřebovala. Dneska si to sice rádi s dětma prohlížíme, ale jak říkám, je to součástí delšího běhu a událostí z doby před a po Velkém třesku. (Mám tam třeba okousaný tácek, který junior v nestřežené chvíli ožužlal na nějaké svatbě, první ostříhané vlásky, záznam o prvním zoubku, atd.) Edit - jo, a těch sešitů mám celkem už čtyři! A rozhodně nekončím!
Já jsem si koupila normální deníček s tvrdými deskami a do něj vše zapisuju-pocity, výsledky, kontroly, lepím fotky z utz a podobně..
@nikolinam
Já si všechno nafotila (testy, UTZ fotky), oscanovala a ukládala do PC. Psala jsem povídání o svých pocitech průběžně z každé kontroly u Dr. normálně do Wordu. Pak jsem sepsala deníček o porodu a to všechno jsem pak sesumírovala a udělala z toho fotoknihu ![]()
Výhoda je, že do fotoknihy můžeš vkládat právě i texty, takže to byla víc normální kniha, než foto kniha… ale výsledek je úžasný a přesně podle mých představ… Členové rodiny u toho dojetím brečeli když to četli, jindy se smáli ![]()
Myslím, že dcera si jednou taky pěkně počte…
Kdybys chtěla… můžu ti pár stránek nafotit abys viděla jak to vypadá… ![]()
@Cmochy Jéé to bys byla hodná, kdybys mi to nafotila
když nad tím tak přemýšlím, tak fotokniha se zatím jeví jako nejlepší řešení ![]()
@nikolinam píše:
@Cmochy Jéé to bys byla hodná, kdybys mi to nafotilakdyž nad tím tak přemýšlím, tak fotokniha se zatím jeví jako nejlepší řešení
Pár stránek, pro představu… jdu na to… ![]()
@Cmochy No to je dokonalý
ten „Poukaz na hlídání vnoučátka“ je naprosto super nápad!
budeme to v sobotu říkat tchýni, takže to asi podáme takhle
a to typování, jestli to bude holka nebo kluk je taky super!!!
Jsi strašně šikovná!!
Jen, co dovařím oběd, jdu začít tvořit taky! ![]()
@nikolinam píše:
@Cmochy No to je dokonalý![]()
![]()
![]()
ten „Poukaz na hlídání vnoučátka“ je naprosto super nápad!
budeme to v sobotu říkat tchýni, takže to asi podáme takhle
a to typování, jestli to bude holka nebo kluk je taky super!!!
Jsi strašně šikovná!!
Jen, co dovařím oběd, jdu začít tvořit taky!
Tak to jsem ráda, že jsem inspirovala
![]()
@Cmochy píše:
@nikolinam
Tak pár fotek jak jsem to udělala já
DOST DOBRÉ!!! ![]()