Těhotenský deník

261
14.8.14 09:03

Těhotenský deník

Ahoj holky :kytka:
Mám tak trochu dilema :mrgreen: Už mám čtyři fotečky z UTZ, těhu průkazku a spousta pocitů, co se těhotenství týče a tak mě napadlo psát si nějaký deníček s fotkami z utz a povídáním, který pak mimču předám, až nám dospěje :) Jenže co jsem hledala na internetu, tak se mi moc nelíbí knížky, co se prodávají a nechce se mi za to „vypláznout“ majlant :mrgreen: Strašně bych uvítala, kdybyste mi hodili fotky, jak píšete deníček pro miminko od těhotenství vy :) potřebuju nějakou inspiraci, vůbec totiž nevím, jak na to :mrgreen:
Předem vám moc děkuji za rady a typy :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.8.14 09:04

@nikolinam však si nech v tiskárně svázat knížku dle svých představ.. jinak já třeba toto nedělám, protože na to není čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
14.8.14 09:11

@nikolinam Mě osobně se hrozně líbí toto. Jinak já jsem něco jako těhotenský deník nepsala, jen dělám prckovi album, kde má na stránce pár fotek a tu stránku vždycky vyzdobím plus tam k tomu něco dopíšu, jak třeba první úsměv, krůčky a tak nebo jen třeba popíšu situaci. Schválně to nenazývám scrapbook, protože to není úplně ono, ale je to něco na ten způsob :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
14.8.14 09:13

Můžeš koupit album klasické určené na růžky a do něj fotky vlepovat a psát, kreslit.. co tě napadne. Já dceři takto začala dělat ale né jako deník, nemám spisovatelské střevo takže sem tam napíšu jen něco heslovitě. V podstatě scrapbook. Můžeš mrknout na netu na inspirace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
14.8.14 09:19

@nikolinam
Tak tohle bude spíš pro tebe, než pro dítě až dospěje, ti na to prdne. :lol:
Jinak já bych to psala a lepila normálně do alba na fotky.
Já měla taky takové plány, že začnu testama, budu pokračovat ultrazvuky, pak náramek z porodnice a tak, no sešlo z toho, ani jsem si na ty věci nevzpomněla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
14.8.14 09:22

Ja delala klasicke album, kde mam nalepeny tehotensky testy, popsany vsechny navstevy u Dr+fotky z UTZ, fotky z tehotenstvi, ruzne vzkazy pro malou, prvni kopanecky, okopirovanou tehotenskou prukazku, popis porodu, prvni dny a fotky z porodnice a z domu. Ted uz pisu jen normalni denicek, co kdy udelala, pokroky, zoubky, mluveni, atd… A zvlast mam fotoalbum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.8.14 10:04

Když jsme stavěli, dostala jsem za úkol psát stavební deník. Manžel měl představu svoji, jakože ten a ten datum byli přítomni a udělalo se tolika tolik práce a bylo spotřebováno tolik a tolik materiálu. Já si to pobrala po svým, takže on si nakonec ten ofiko stavební deník psal sám a my z toho mého máme nakonec docela pěkné povídání )později přepsané na PC a doplněné fotkami, dalo to skoro 80 stran).

Psala jsem to do normálního sešitu A4 s tvrdými deskami - a protože jsme kolaudovali až s prckem, tak prostě moje těhotenství a narození a tak dále bylo součástí toho běhu. Těhotenský deník je tudíž prakticky pouhé čtyři pět listů nějakých fotek nejen z ultrazvuku (a sranda koláží), grafů, kopie průkazky, kterou můj muž k děsu mé gynekoložky popsal svými poznámkami… a na to jsem fakt mustr a cizí vzory nepotřebovala. Dneska si to sice rádi s dětma prohlížíme, ale jak říkám, je to součástí delšího běhu a událostí z doby před a po Velkém třesku. (Mám tam třeba okousaný tácek, který junior v nestřežené chvíli ožužlal na nějaké svatbě, první ostříhané vlásky, záznam o prvním zoubku, atd.) Edit - jo, a těch sešitů mám celkem už čtyři! A rozhodně nekončím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
14.8.14 10:56

Já jsem si koupila normální deníček s tvrdými deskami a do něj vše zapisuju-pocity, výsledky, kontroly, lepím fotky z utz a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
14.8.14 10:59

@nikolinam
Já si všechno nafotila (testy, UTZ fotky), oscanovala a ukládala do PC. Psala jsem povídání o svých pocitech průběžně z každé kontroly u Dr. normálně do Wordu. Pak jsem sepsala deníček o porodu a to všechno jsem pak sesumírovala a udělala z toho fotoknihu :palec:
Výhoda je, že do fotoknihy můžeš vkládat právě i texty, takže to byla víc normální kniha, než foto kniha… ale výsledek je úžasný a přesně podle mých představ… Členové rodiny u toho dojetím brečeli když to četli, jindy se smáli :mrgreen:
Myslím, že dcera si jednou taky pěkně počte…

Kdybys chtěla… můžu ti pár stránek nafotit abys viděla jak to vypadá… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
14.8.14 11:03

@Cmochy Jéé to bys byla hodná, kdybys mi to nafotila :) když nad tím tak přemýšlím, tak fotokniha se zatím jeví jako nejlepší řešení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
14.8.14 11:03
@nikolinam píše:
@Cmochy Jéé to bys byla hodná, kdybys mi to nafotila :) když nad tím tak přemýšlím, tak fotokniha se zatím jeví jako nejlepší řešení :)

Pár stránek, pro představu… jdu na to… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
14.8.14 11:15

@nikolinam
Tak pár fotek jak jsem to udělala já :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
14.8.14 11:21

@Cmochy No to je dokonalý :srdce: :dance: :dance: :dance: ten „Poukaz na hlídání vnoučátka“ je naprosto super nápad! :mrgreen: budeme to v sobotu říkat tchýni, takže to asi podáme takhle :mrgreen: a to typování, jestli to bude holka nebo kluk je taky super!!! :mrgreen: Jsi strašně šikovná!! :dance: Jen, co dovařím oběd, jdu začít tvořit taky! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
14.8.14 11:40
@nikolinam píše:
@Cmochy No to je dokonalý :srdce: :dance: :dance: :dance: ten „Poukaz na hlídání vnoučátka“ je naprosto super nápad! :mrgreen: budeme to v sobotu říkat tchýni, takže to asi podáme takhle :mrgreen: a to typování, jestli to bude holka nebo kluk je taky super!!! :mrgreen: Jsi strašně šikovná!! :dance: Jen, co dovařím oběd, jdu začít tvořit taky! :mrgreen:

Tak to jsem ráda, že jsem inspirovala :D :kytka:  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.8.14 12:28
@Cmochy píše:
@nikolinam
Tak pár fotek jak jsem to udělala já :kytka:

DOST DOBRÉ!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat