Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, muzete nektera poradit, jestli jste mely neco podobneho, a jsk to dopadlo? diky
@elena8880 s pokročilejším týdnem se postupně vytáhla a rodila jsem normálně… těsně u branky jsem ji měla ještě ve 37tt ![]()
Neměla..ale co jsme slyšela, tak máš jen malé rizoko, že by se něco hodně pos..
To že by ses měla šetřit, a neprovozovat sex, to určitě víš, a pokud se placenta nevytáhne, což asi ne(podle hmotnosti, která tam je trochu vidět, odhaduji 30tt, cca?) tak tě čeká porod císařem, plánovaným, asi dopředu, v tomto případě.
A nestresuj se, s největší pravděpodobností budeš mít zdravé miminko ![]()
@monrom dnes jsem 31+1.vaha 1600gr…nejak v tom zmatku jsem toho moc nezjistila, a ted mam strah…zda se mne, ze mne tahne bricho…
zadne problemy jsem predtim nemela…dekuji..
No tak doktor rikal, ze pokud zacnu krvacet, tak do porodnice…tim mne vydesil, ale prvniho jsem rodila cisarem, takze toho se tak nebojim, jak toho krvaceni..Za chyby se omlouvam, pisu s mobilu, a jsem tako a ted s toho mimo… ![]()
@elena8880 já jsem měla placentu previi. Neměla jsem během těhotenství žádný problém a rodila jsem plánovaným císařským řezem.
@elena8880 on tě jen upozornil co se může stát, když se budeš držet rad doktora tak se nic nestane. Hlavně žádný stres.
@elena8880 mám to samé. placentu mám od vnitřní branky jen 0,6cm. minulý týden jsem ležela v porodnici právě kvůli krvácení (už jsem tam byla podruhé).Jakmile se to uklidnilo, propustili mě domů. Ale už jsem od teď vedená v rizikové poradně a asi to bude plánovaný císař.
@Makin a jaky tyden? jak to je s tim krvacenim???bojim se toho jako cert, msm jeste k tomu doma 5leteho kluka…
@elena8880 píše:
@erla prave nevim co znamenaji ty hodnoty..jak jsou hrozne?
Tak ty hodnoty mi nic neříkají, já jsem měla ve zprávě - sahá okrajem k vnitřní brance.
Bacha na každé krvácení jasnou krví, ihned volat rychlou, kamoška takhle stihla porodnici tak tak. Pak samozřejmě akutní císař, ale přeju ti, aby se placenta ještě posunula. ![]()
@elena8880 zítra začínám 34.TT. pokud začneš krvácet jasně červenou krví, musíš okamžitě do porodnice. Tam se kouknou, jestli se ti náhodou neodlučuje placenta. nesmí to krvácet, může dojít k potratu. pak jsem tam vždy cca pět dní ležela na pozorování. Taky mám doma dítě, ale to je nezajímá. berou to docela vážně.
@elena8880 taky mám už po jednom císaři a doktoři mi říkali, že si myslí, že mi ta jizva vevnitř brání v tom vytažení placenty
Každopádně nechci strašit. Vše se ještě může vytáhnout, prý i u mě. K přirozenému porodu potřebují vzdálenost aspoň 3cm od vnitřní branky.
Ale určitě hlídat to krvácení.