Hrozící potrat v 10. tt

316
13.8.14 20:05

Hrozící potrat v 10tt

Jsem v 10 tt a v pondělí jsem začala trochu krvácet a poté malinko špinit. Protože vím, že je to vcelku běžné, zachovala jsem klid, ale pro jistotu zašla k doktorovi. Ten příčinu nenašel, vše se zdálo být v pořádku. Nic mi neřekl, jenom to, že nemůže nic zaručit. Až doma jsem si všimla, že mi do zprávy napsal „hrozící potrat“, tak mě to trochu vyděsilo. V prvním trimestru je to riziko vždy, krvácení je v celku běžné, tak mi přišlo divné, že to tam napsal. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2061
13.8.14 20:08

@jitkajitkaj že něco tam napsat musel..nestresuj se, stejně to nijak neovlivníš..Držím palce, dej nožky nahoru a relaxuj, bude to dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka

Tohle píšou na pohotovosti pokaždé když přijdeš se špiněním nebo krvácenim…musí do zprávy něco napsat ( hlavně pro pojištovnu ) a když přijdeš se špiněním i když není zjištěna příčina tak to tam píšou - asi aby se kryli..
mě to tam taky napsali poprvé když jsem šla se špiněním..

• Citovat
  • Upravit
4411

@jitkajitkaj Nechci strašit ale podle mě krvácení jako takové vcelku moc běžné není. Určitě hodně odpočívej a bude to dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
13.8.14 20:11

Něco tam napsat musí a nenapíše tam přeci fyziologická gravidita, když špiníš. Nedělej si z toho závěry. Moc držím palce ať je vše ok a jen trochu pro uklidnění, prošpinila jsem snad 10 týdnů a teď mi tu běhá pořádný rošťák
A fakt odpočívej ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.8.14 20:11

@jitkajitkaj Tak nějakou diagnózu tam napsat asi musí. A pokud je někdo těhotný a krvácí, tak hrozící potrat je dost logický.
Já s „hrozícím potratem“ byla tři dny ve špitále (a to jsem jela na pohotovost jen s divným pícháním v břiše), než mi udělali všechny testy. Zjistili akorát vaginální zánět. Ten potrat mi teď spí v ložnici. :kytka:
Pokud doktor nic nenašel, tak s tím stejně nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
13.8.14 20:13

Nedaly Vam treba nejake leky? Utrogestan napriklad? Po pravde, mela jsem behem tehu pocit, ze to doktori do toho 12tt moc neresi :( je to bud a nebo. Ale mozna je to muj pocit :nevim:
Ja byla rizikova od 5tt, bolesti spineni, dostala jsem utrogestan, ktery jsem brala do 12tt a jednou pri krvaceni slabem asi v 10tt pigaro do zadku a poslaly me domu s tim ze se uvidi, ono se asi ani vic delat neda. Pri opakovanych problemech v 17tt uz me hospitalizovali a pristup byl uplne jiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10554
13.8.14 20:57

Take jsem byla v 6 a 7tt na pohotovosti 3× a ani jednou mi tam nenapsali ‚hrozici potrat‘ jen ‚prosperujici gravidita podle utz a vysledku‘ poslali me domu ze se mnou stejne nic nedokazou udelat, je to proste bud anebo a to jsem po umelem opl. po dvou potratech, takze se na to hledi jinak nez na prirozene poceti,,no nastesti vse dobre dopadlo a jedeme 15tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
13.8.14 21:07

Mně když doktor dával těhotenskou průkazku ve 12tt, tak mi řekl, že ještě pár týdnů (nevím přesně kolik) můžu špinit a že je to normální.

Já jsem tedy špinila jednou, o něco později, ale naštěstí to dopadlo dobře. Na pohotovosti mi paní doktorka píchla nějakou injekci, ale řekla, že je to spíš placebo. O hrozicím potratu mi do zprávy nic nepsala, z toho bych byla nervózní, spíš mně vysvětlovala, čím to asi bylo.

Přeju Ti, aby bylo miminku už jen a jen dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
13.8.14 21:24

Holky, děkuju vám všem za uklidnění. Naštěstí mě nic nebolí, tak to určitě bude dobré. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
13.8.14 21:25

@tehulka.j Jo jo, utrogestan jsem dostala. A pak ještě Ascorutin proti krvácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
13.8.14 21:44
@jitkajitkaj píše:
@tehulka.j Jo jo, utrogestan jsem dostala. A pak ještě Ascorutin proti krvácení
:kytka: tak vic uz pro Vas udelat asi nemohli :) utrogestan je dobrej ja brala rano i vecer :) to bude dobre uvidite :) nektere zacatky jsou narocne :) tak hodne stesti a at se miminku dari :) :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
14.8.14 06:23

Je to opravdu diagnóza, která se v tomhle případě píše vždy. Já jsem to zažila u všech třech dětí. Poprvé jsem nemocnici odmítla, podruhé mi ji nenabídli a potřetí jsem ležela 8 dní. Pokaždé jsme to zvládli, ale fakt je, že ovlyvnit se to spíš ničím nedá. Pro tvůj dobrý pocit v klidu lež. A já ti DRŽÍM PALEC :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
14.8.14 06:32

Ahojky zakladatelko, @jitkajitkaj, mám dva kluky, před tím druhým jsem zažila zamlklý potrat se špiněním, pak se ukázalo, že i přes jakoukoliv snahu to bylo od začátku marné, bylo to geneticky opravdu hodně špatné, a odešlo samo :-( tak když jsem pak otěhotněla zase, s nynějším rozkošným čertem čtyřletým, a začala jsem ve druhém měsíci zase špinit, poručila jsem to pánubohu - doslova - a jenom jsem byla šetrná k sobě… no a vidíš, povedlo se, ono to špinění opravdu je diagnostikováno jako hrozící potrat¨, na druhou stranu pros¨tě samo o sobě neznamená vůbec nic, moc a moc držím palečky a posílám tobě i miminku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
12.2.17 11:23

Ahojte holky, jsem v 7 tt vcera jsem bbyla na pohotovosti s tím ze jsem ráno a večer při utreni mela krev v noci nic a včera jen ráno a pak taky nic. Doktorka říkala ze krvácení tam není ale říkala něco o sliznici a čípku ted uz to do souvislosti nedam :nevim: hospitalizace nebyla nutná a ležet taky nemusim předepsaná mi utrogestan. Ale co mě zarazilo, ze ve zprávě byl napsaný v hrozící potrat…o tom se vůbec nezminila. Nevím co si mám pod tim představit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí