Placenta praevia, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
89
13.8.14 22:56
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.8.14 23:01

@elena8880 taky mám už po jednom císaři a doktoři mi říkali, že si myslí, že mi ta jizva vevnitř brání v tom vytažení placenty :nevim: Každopádně nechci strašit. Vše se ještě může vytáhnout, prý i u mě. K přirozenému porodu potřebují vzdálenost aspoň 3cm od vnitřní branky.
Ale určitě hlídat to krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 23:01

@Makin a kdy prislo to krvaceni? byly pri tom nejake bolesti atd? dekuji za jakoukoliv informaci.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 23:03

Takze pokud nekrvacim, tak mam byt v klidu? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.8.14 23:08

@elena8880 jj, pokud nekrvácíš, tak je vše v pohodě. je potřeba být víceméně v klidu. žádné těžké práce, sex, zvedání těžkých věcí.
u mě v obou dvou případech se to objevilo navečer, když jsem to přehnala s pohybem.
Nic mě nebolelo, zjistila jsem to vždy na záchodě, když jsem se utřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.8.14 23:08

@elena8880 měla jsem a mám znovu. V prvním těhotenství jsem neměla žádné komplikace. Vytáhla se někdy ve 34tt a rodila jsem normálně. Tentokrát jsem už v 16tt lehce krvácela, ale dostala jsem prášky a po pár dnech bylo všechno v pořádku. Krvácení může, ale nemusí vůbec přijít, netřeba se děsit předem :hug: Jen je důležitá ta informace, že kdyby náhodou, tak okamžitě do nemocnice. Hlavně se šetři-nenos těžké věci, nedělej moc prudké pohyby a vynech sex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 23:12

Dekuji :hug: aspon trochu mne to uklidnilo. dostala jsem jeste magnezko..to nevim jestli to tomu moc pomuze:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 23:14

@Makin takze to ani nebylo krvaceni, jen nejake spineni.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.8.14 23:17

@elena8880 ne normální krvácení jasnou krví. musela jsem si dát vložku a fičela jsem do porodnice. ještě ten večer se to zastavilo.
Jinak magnézkem mě tam cpali 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 23:19

Hm, tak jeste jednou diky, a doufam, ze i to magnezko trochu teda pomuze :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.8.14 23:24

Jj, není zač. budeme si držet navzájem palce, ať do porodnice pojedeme až v termínu porodu.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.8.14 23:30

@elena8880 magnezium zabrání stahům dělohy, takže se omezí její případné dráždění (které může pak vést k tomu krvácení) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.8.14 04:34
@elena8880 píše:
Dekuji :hug: aspon trochu mne to uklidnilo. dostala jsem jeste magnezko..to nevim jestli to tomu moc pomuze:)

Pomůže, magnézium uvolňuje svaly, takže působí preventivně proti tvrdnutí břicha a tím snižuje riziko předčasného porodu. Právě ty stahy svalů při tvrdnutí (které může vyvolat únava, stres, sex nebo jiná nadměrná fyzická zátěž) můžou způsobit krvácení, protože nízko položená placenta se při nich může poškodit.
Takže se šetři, ber magnézium a užívej si zbytek těhotenství. Nervovat se kvůli tomu netřeba, jen se smiř s myšlenkou, že placenta se postupem času vytáhnout může a nemusí, abys pak nebyla zklamaná z další sekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
14.8.14 06:56

Ahoj, mela jsem nizko polozenou placentu, moc jsem se teda nesetrila, vylety, obcas kus na kole, sex normalne, a zaspinila jsem taky jednou, jen mi delala UZ na kazdem vysetreni a magnezko, protoze mi dost tvrdlo bricho. Placenta se vytahla a porod byl prirozeny, kamosce placenta taky povyrostla a rodila normalne. Ale vcestnou jsme nemely. Drzim palce! Mohla bys na to dostat i neschopenku, pokud se necitis. Me ji nabizeli ale nechtela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.14 08:05

@elena8880 byla jsem pravidelně sledována. Teď jsem to dotáhla tak daleko, že placenta je v dolním segmentu, ale nebrání přirozenému porodu.. nic neřeš. Jen hlídej, kdyby jakýkoliv náznak krve, okamžitě do špitálu a hned hlásit, že je placka přes… pokud se nevytáhne, tak císař, ale to uvidíš.. ta moje potvora na to šla velmi pomalu, jednou jsem skončila s krvácením v nemocnici, ale vylezla, celé 2 cm nad místo, kde je kritická hranice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí