Těhotenský ekzém

110
7.2.18 11:57

Těhotenský ekzém

Ahojky. Nevíte některá co pomáhá na těhotenský ekzém? Jsem na začátku těhotenství a objevil se mi ekzém, mám posetá celá záda, ruce a rozlézá se mi to na břicho,, hrozně to svrbí,, začali mě i svrbět uši které jsem si v noci tak rozškrábala že mě pořád mokvají,,je to nepříjemné,, někde jsem četla že je zbytečné chodit s tím k lékaři protože těhotným se nic nepodává,, nevíte co by zabralo? nebo aspoň trochu odeznilo? Děkuji za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
7.2.18 12:01

Já to nemám nikde jinde než na obličeji fleky svědí pálí to a nic na to nepomáhá patlám to vším možným a bez výsledku tak taky budu ráda za každou radu co pomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
7.2.18 12:04

Holky já jsem teprv 6TT a už se mi na obličeji objevuje taky :( dřív jsem to mívala ze stresů a nic moc nepomáhalo.. jen na noc pořádně promastit..to se mi alespoň trochu ulevilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.2.18 12:09

@Petruna21
Třeba se tu najde nějaká maminka která má zkušenost a poradí. Jinak jsem zkoušela kokosový olej, bambusové máslo, dětský pudr, halicar z lékárny který je přímo na ekzém alergického původu a nic nezabralo.Tak snad budeme mít štěstí a někdo poradí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
7.2.18 12:12

@Lea L @Květinka 3 No já mám i krém pro těhotné s olejem a prostě vážně nic nezabírá a přijde mi že to mám pořád víc a víc vypadá to i jak kdyby to bylo nateklé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.2.18 12:19

Těžké je radit, ale v této souvislosti jsem si já prošla v těhu peklem - měla jsem tzv. Pemphigoid gestationis, ani to nemá český název, jak je to vzácné. Je to těhotenská dermatologická diagnóza, která se podobá lupence a je fakt brutální - bolestivá, zánětlivá, svědivá, děs. Ale proč to píšu v téhle souvislosti, když ty máš něco jiného - ať už jsou to jakékoliv kožní projevy, nemělo by se to rozjet do nějaké akutní fáze - to znamená mokvavé plochy na velké části těla. Pak by ses asi nevyhla kortikoidům a koho zajímá, že se v těhu nic nedává, co se pak dá dělat. Musíš hlavně zabránit tomu, aby sis to nerozškrábala a nedostala se ti tam infekce - otevřený rány jsou hodně náchylný a děje se to snadno. Mě osobně nikdy žádné promašťovací masti nepomohly, ale doporučují se, tak to můžeš zkusit. Blahodárně působí i přírodní koupel ovesná (zkusila bych) - kupuji v DM. Koupila jsem hodně přípravků za tisíce a jen tohle mělo výsledky. Taky pomáhá studená voda a obklady na ty akutní plochy, uleví to alespoň na chvilku od svědění. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.2.18 12:25

@Petruna21 Ty uši jak mě mokvají tak mám taky nateklé,,ty vyrážky vystouplé, na dotek jako kdybych měla hroší kůži. Ještě mě napadlo koupit sůl z mrtvého moře kosmetickou a potírat si to nebo dělat obklady ale nevím zda pomůže,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
7.2.18 12:27

@Květinka 3 Netuším co s tím :think: já to mám jako nateklé a jde to hlavě i vidět už to mám cca 14 dní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.2.18 12:29

@Laarijane Nevíte jestli ten ekzém třeba neškodí miminku v bříšku??nebo jestli po narození by mělo problémy s kůží??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
7.2.18 12:34

@Květinka 3 Zdravím :mavam: Já poradím, na ekzem a kuzi jak hroch (já mam v obliceji ) mi pomohl krem z lékárny - Excipial u lipolotio urea, opravdu hned pomohl a to jsem zkoušela také úplně vse tu zmiňované

• Citovat
  • Upravit
Kalbe
7.2.18 12:36

@Květinka 3 ale určitě to řekni na gynekologii a nech si udělat jaterni testy, me je také dělali je to docela důležité

• Citovat
  • Upravit
31
7.2.18 12:43

@Květinka 3 Samozřejmě, že z toho jsem měla taky hrozný strach, protože jsem to měla opravdu příšerné a strašili mě, že to bude směrem k porodu pořád horší, ale nebylo. :) Mimču to neškodí a narodilo se úplně v pohodě, akorát má teď občas exemek, ale to má spousta miminek a s tím to nesouvisí. Když by to bylo opravdu hrozné, nemusíte se zuby nehty bránit ani kortikoidním mastím. Matky, které je striktně odmítají by v určité situaci taky změnily názor. Navíc mě vyhrožovali, že budu muset brát prednison, že ty masti jsou málo. Ale já to přežila jen na těch mastech, které přece jen působí lokálně a jsou šetrnější než léky. Ale i maminky co braly prednison mají zdravé děti, takže kdyby naaaaaahodou vám někdy něco takového hrozilo, nebojte se toho. Ale to bude dobré, vyzkoušejte ten oves alespoň na ty záda a trochu relaxujte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.2.18 12:44

@Kalbe Zkusím ten krém, pak dám vědět zda zabral. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.2.18 12:46

@Laarijane Děkuji za info,,oves vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.2.18 12:46

@Kalbe Excipial se hodně doporučuje a hodně si ho lidé chválí - u nás, bohužel, ještě zhoršení po použití. Ale ať to paní vyzkouší, zas tak drahé to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek