Těhotenský screening ve druhém trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3550
15.2.10 21:31

těhotenský screening

Ahojik všem :-)
Chtěla bych se vás všech opět na něco zeptat.V 9.tt a následně pak ve 13.tt jsem si nechala udělat těhotenský screening na Dawnovův syndrom.Brali mi krev a dělali dvakrát ultrazvuk.Při tom druhém,měřili mimču páteř a zjišťovali šíjové prosvícení.Vše dopadlo výborně,prý se nemusím bát,výsledky učebnicové..
Slyšela jsem,že se dělá další vyšetření i v II.trimestru,nevíte někdo,jak to probíhá?Zase na krev a ultrazvuk..nebo odběr plodové vody?
Díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
15.2.10 21:35

Ahoj, je to zase odběr krve a UTZ, na plodovku se posílá jen v případě špatných výsledků nebo pokud je maminka starší. Myslím, že můžeš být vklidu, neboj

• Citovat
  • Upravit
3086
15.2.10 21:48

Tak já jdu jen ne krev v rámci tripple testu. Žáden UTZ mi dělat nebudou :-?
Taky bych ýt tebou byla v klidu. Ten screening ve 13 tt je nejpřesnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.2.10 21:50

Pokud ti NT screening dopadl tak skvěle, tak tyto testy jsou rozhodující. Můj gynekolog ani tripple testy v II. trimestru nedělá, pokud jsou výsledky NT screeningu velmi dobré. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
15.2.10 22:44
vincka píše:
Pokud ti NT screening dopadl tak skvěle, tak tyto testy jsou rozhodující. Můj gynekolog ani tripple testy v II. trimestru nedělá, pokud jsou výsledky NT screeningu velmi dobré. :wink:

Tak to je hodně divné, protože mě se nikdo neptal. Tripple testy jsou prý povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
15.2.10 22:58

Jak u kterého gynekologa, já měla I. screen naprosto luxusní a u triplů riziko 1:102 na Downa, nešla jsem na plodovku, utz ve 20tt dopadl taky skvěle.

Pro zakladatelku - I. screening je ve 13tt, pak v 16tt Triply - to je krev, někdo už to nedělá, ve 20tt UTZ a ve 32tt UTZ. A neboj.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
16.2.10 07:07

A povinné není žádné vyšetření, to jen pro upřesnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
16.2.10 13:52

Tak já mám čerstvou zkušenost s oběma screeningy..v prvním trimestru - biochem. test vyšel ok, UTV - šíjové projasnění a nosní kůstka ok.
Ve II. trimestru - triple test - pozitivní (ani mi nesdělili výši rizika - bylo hodně velké), opakovali náběry - takže opakovaný triple test - míra rizika se dost snížila ..na 1:150 na chromozom. vady (Downův syndrom, Edward. syndrom)..následoval oběr plodové vody no a dnes mi volali zrychlené výsledky právě na toto riziko …a je to ok :palec: Takže triple test je fakt na h… :cert: ale zase mám jistotu, že jsem dostatečně otestovaná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3550
16.2.10 14:02

No,tak koukám,že to nebudu nijak pokoušet a ani se stresovat nějakým druhým screeningem ani triple testem..nechám to osudu..páč,jak píšete,první testy můžou být okej,druhý už tak ne.Mně vlastně doktor to vyšetření v II.tt nedoporučoval,nebo takhle,vůbec nic neřekl,potřásl mi rukou,řekl,že to bude okej a čau..
Nehledě na to,že bych vyplázla další nezanedbatelnou částku peněz,že.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky