Rozluštění těhotenské průkazky

9099
13.2.10 13:49

Rozluštíte mi to některá???

Ahojky ženušky v pátek jsem byla u dr. a ten mi napisal cosik do průkazky,ale já tomu škrabopisu nerozumím :nevim: .Zajímala by mě hlavně ta čisla 4/2,0 a pod tím 4/1,5 to je děložní čipek?Znamená že už se mi zkracuje?Poraďte ženušky pokud to teda přelouskáte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9099
13.2.10 13:50

tady je fotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
13.2.10 13:59

Mono, to není 4 ale Y, je to stav čípku, X je myslím úplně uzavřený, Y je snad rozvolněný :nevim: Ale nevím. Číslo by mohlo znamenat délku čípku.
Neupínej se moc k těmto zápisům, může se to změnit z hodiny na hodinu, stejně tak jako chodí holky na 2 prsty otevřené několik týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.2.10 13:59

Tak tomu jsem taky nerozuměla, ale já jsem brala vaginální vyšetření hodně s rezervou a ukázalo se, že to nebylo až tak od věci - v pondělí ráno jsem byla v poradně, nález stejný už dva týdny (tj žádný pokrok, na porod to nevypadalo na hodně dlouho), a za 14 hodin nato byla dcera na světě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.2.10 14:00
čičinka píše:
Mono, to není 4 ale Y, je to stav čípku, X je myslím úplně uzavřený, Y je snad rozvolněný :nevim: Ale nevím. Číslo by mohlo znamenat délku čípku.
Neupínej se moc k těmto zápisům, může se to změnit z hodiny na hodinu, stejně tak jako chodí holky na 2 prsty otevřené několik týdnů…

Jé, tak to díky za vysvětlení, rozhodně jsem tam měla X ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
13.2.10 14:03

já myslím ze 4 - čípek 4cm dlouhý ..
a to druhé číslo, možná otevřený pro jeden a půl prstu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
13.2.10 14:32

v posledním řádku - pokud čtu dobře F X/3 … fundus dělohy (vrchol) je 3 cm pod xiphoideus - dolní okraj mečovitého výběžku dolního konce hrudní kosti…

Y/1,5 - znamená tvar čípku - Y je ještě zavřený)a délku čípku 1,5cm - zkracuje se

máš 2 týdny do porodu dle metříku - podle posledních řádků to vypadá, že se to začíná dole chystat, bohužel horní řádky nepřeluštím čísla, ale děloha klesá a čípek se zkracuje - předposlední řádek Y/2 - čípek uzavřen 2cm

jinak je ještě tvar čípku označený X - otevírající se, a tvar H, kdy je otevírá už i vnitřní branka a pak by měl teoreticky začít porod, ale to je jen teorie, spousta těhulek chodí po světě s různými nálezy písmenek na čípku a jsou v pohodě :wink: :mrgreen:

omlouvám se román, ale nějak jsem se vypsala z podoby, doufám, že je to k pochopení..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
14.2.10 08:18

Holky děkuju za odpovědi,už tomu aspon trochu rozumím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
23.3.15 15:27

Dovolím si oživit diskuzi

Poradí mi někdo co znamená v těhotenské průkazce zkratka C a za ní číslo? Od začátku těhotenství jsem tam měla C4, dnes poprvé C3. Jsem 28tt a doktor mi řekl že je vše v pořádku. Je to délka čípku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí