Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám prý moc vysokou hodnotu HCG, v 8tt mám 200 000. Měla jste některá také vysoké HCG a jak to dopadlo? Hrozí mi, že je to buď nádor nebo mola. Ale byla jsem na UTZ a tam vše vypadalo v normálu. Díky
A není to mnohočetné těhotenství??? Jako že je máš třeba v bříšku..2-3???
hmm tak to je fakt moc..
porad tam ale muze byt nekde schované né ?
moje kamaradka mela v 7tt 186 000, taky videlo jen jedno, a pak na utz v 10tt nasli jeste jednovaječná dvojčátka ![]()
co je to mola?
a nádor vylucuje hcg? ![]()
co mimi teda v tom případě pak ?
já tedy nevím mou hodnotu hcg v tomto týdnu,ale tohle jsou normy ** //Hodnoty Hcg z krve
Od početí Od PM – v mIU/ml:
7 dní (1. týden) 3 týdny 0 – 5
14 dní 28 dní (4 týdny) 3 – 426
21 dní 35 dní (5 týdnů) 18 – 7 340
28 dní 42 dní (6t) 1 080 – 56 500
35 – 42 dní 49 – 56 dní (7–8t) 7 650 – 229 000// **
takže si myslím,že by ses tam mohla vlézt, držím palce ![]()
onionka píše:
hmm tak to je fakt moc..
porad tam ale muze byt nekde schované né ?
moje kamaradka mela v 7tt 186 000, taky videlo jen jedno, a pak na utz v 10tt nasli jeste jednovaječná dvojčátkaco je to mola?
a nádor vylucuje hcg?
co mimi teda v tom případě pak ?
Já bych tak chtěla, aby byli dvě!!!!
Mola je že se na plodovém vejci dělají cysty, embryo je vstřebáno. Dělá se kyretáž.
Nádor prý taky způsobuje vysoké HCG.
Boriska píše:
já tedy nevím mou hodnotu hcg v tomto týdnu,ale tohle jsou normy ** //Hodnoty Hcg z krveOd početí Od PM – v mIU/ml:
takže si myslím,že by ses tam mohla vlézt, držím palce
7 dní (1. týden) 3 týdny 0 – 5
14 dní 28 dní (4 týdny) 3 – 426
21 dní 35 dní (5 týdnů) 18 – 7 340
28 dní 42 dní (6t) 1 080 – 56 500
35 – 42 dní 49 – 56 dní (7–8t) 7 650 – 229 000// **
Teď se tam vejdu, ale jsem teprve v 8.týdnu a HCG dosahuje vrcholu někdy kolem 10. týdne, takže pokud se to zdvojnásobuje každé tři dny, jak píšou na internetu, tak zítra budu mít 400 000
kačko aha.. ja sem si taky nejdrive rikala ze se vejdes, ale pak pri tom násobení uz by to bylo fak hodně..
co ti rekli dr..? mimco je v pořádku? „nevstřebalo se ne? “
nene Katko - ty už jsi v 9. týdnu, protože se většinou počítá načatý týden, ne ukončený,tak to aspoň chápu já ![]()
Mno, já bych to viděla na vícero bobíšků
V tak časném stádiu je UTZ ještě vidět nemusí,můžou být při pohledu z utz za sebou. Vysoké hcg by na to sedělo
Známá nevěděla o dvojčatech do více jak půlky těhu ![]()
Každopádně držím pěsti! ![]()
Zdravím, i já to vidím na vícečetné těhu. Taky mi na prvním UTZ nezjistili dvojčátka, byla vidět až na dalším za 14 dní ![]()
Opatruj se a držím palečky
Na ultrazvuku bylo všechno v pořádku, živý zárodek, odpovídá přesně stáří podle posledních měsíčků. Placenta prý také v pořádku. Kontrolovali mi vaječníky, také v pořádku. Dělal mi vaginální utz i přes břicho a říkal, že teď tam nic špatného není. Tak mám jít za tři týdny na krev a UTZ, jestli se už něco pozná. Ale o dvojčatech nic neříkal. Ani neříkal, že je nějaká možnost, že to bude v pořádku. Vykládal o těch nádorech, o mole a špatné funkci placenty.
milap píše:
Zdravím, i já to vidím na vícečetné těhu. Taky mi na prvním UTZ nezjistili dvojčátka, byla vidět až na dalším za 14 dní
Opatruj se a držím palečky
A nepamatješ se v kolikátém týdnu to poznali?
no ja teda moc nerozumim tomu postupu ..
co ti presne rekl? oni asi jeste ani nevedi jestli je to to, nebo ono, nebo dvojčata…
vis jako zajimalo by me - to proste jako bylo jasny ze tehotenstvi spatne skonci, nebo ja nevím .. ani proste nerekl jaká jsou rizika? jestli je mozne ze tehu bude v poradku ?
chjo, to jsou mi doktoří!!!!
Řekl, že HCG je vysoké a to je špatně. Hned jak kouknul na UTZ, tak řekl, že je jedno. O dvojčatech se nezmínil, vlastně to ani nezkoumal. Spíš koukal na moje vaječníky, jestli nemám cysty a pak koukal ještě přes břicho, jestli tam není nádor. Přijde mi, že spíš kontroloval mě než miminko. A pak mi vysvětloval ty možnosti, co připadají v úvahu a to je, že to je částečná mola nebo má miminko nádor nebo špatně funguje placenta - a v tomhle případě, že buď porodím nebo potratím. Neměla jsem sílu se ho na nic ptát, protože jsem byla z toho úplně mimo.