Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hm tak to ani jedna z tech tří možností teda není dobrá
achjo …
kdyz ale na utz nic nenasel, nic co by tomu nadoru, cystám a pod naznačovalo .. tak je preci taky moznost ze je to v porádku,achjo to je paradox ..
vecne tady jsou typy diskuzí o nízkém hcg a ty mas zase moc vysoké ![]()
Já jsem se právě bála, abych neměla nízké a když doktorka řekla, že je to vysoké, tak jsem jásala. Netušila jsem, že to může být na škodu. To mě pak uzemnili na ultrazvuku. Čekala jsem, že mi řekne, že jsou dvě a ne takový hrůzy.
Právě, že když říkal, že tam nic špatného nevidí, tak to mi dává naději, že to dobře dopadne. Nevím, jestli nemám zkusit nechat si vzít znovu krev, jestli to nebyl omyl laborky. Každopádně to tři týdny nevydržím a asi se objednám k jinému doktorovi, abych si vyslechla jiný názor. Vedle ve městě jsou doktoři, co se zabývají neplodností a rizikovými těh., tak to zkusím tam. Určitě tam mají i lepší ultrazvuk.
kačko
já bch si pro klid duše došla na odbery jako samplátce.. mohli se v laborce splést, stává se to..
chapu ze jsi mela radost kdyz ti rekli ze je vysoké, taky bych tak reagovala a vůůůbec by me nenapadlo ze to muze necemu vadit!
![]()
Opravdu mi to přijde divné. Co jsem se dočetla, tak právě vysoká hladina HCG způsobuje těhotenské nevolnosti. Tak jakto, že když to mám vysoké, mi není zle? Jsem úplně fit! Jediné co mám, je žravost a zvětšený prsa.
kačko ja si myslim ze je nekde error ..
jako spatne ti byt nemusi ani pri tak vysokém hcg, nekomu proste spatne není vůbec.. to bych moc jako neresila.
spis jde o ten ultrazvuk a o to ze tam teda nic spatneho nenasel, nic co by nasvedcovalo tomu vsemu co ti on rekl .. jsi v 9tt a to uz je miminko videt na utz celkem dobře, takze si myslim kdyby tam neco bylo, uz by to viděl..
ja bych si dosla na kontrolní odbery jako samoplátce pro jistotu .. někdy se fakt v laborce spletou, znám hned několik takových případů. pripadne po tom hcg az budes mit cislo, si zkus sjednat nekde nejaky lepsi ultrazvuk, citlivější, oni te rádi vemou, kdyz jim vysvetlis o co jde..
tři týdny by vydržel čekat leda tak blázen!
Ahoj Kacko, jeste nezoufej, jdu te potesit, take jsem mela hodne vysoke hcg-kolem 8tt temer 100tis, a dr.jeste k tomu nevidela srdicko. Dopadlo to vsechno dobre, ale nervy to teda byly. Dr.mi vysvetlovala, ze vysoke hcg je z 90% znakem dobre prosperujiciho tehu, ale v tech zbylych 10%jde o nejakou patologii. Tak ti preju, at jsi v tech 90% ![]()
Ani nevíte, jak mi to dělá dobře, to co píšete. Moc děkuju!
Samozřejmě, že až budu něco vědět, tak hned napíšu.
Jste skvělý holky!
kačí
tak jsem volala té kamrádce a ptala sem se ji na to jak to tenkrát bylo ..
takze v 7tt mela hcg 196 788, coz je hodne..
strasili ji necim podobnym jako tebe..
nicmene na UTZ vsechno OK, miminko opdpovídalo, akce byla, okolo vše v pořádku .. KO za dva týdny..
za dva týdny, našli další mimi, a hned dvě… takže bylo jedno mimi, plus další jednovaječná dvojčátka, které bylo schované .. mazec ze se i toto mze stát ![]()
moc ti drzim palecky, kdyz uz to nebude vicečetné tehu, tak aspon at je to „jenom“ výborně prosperující a silné miminko!!
To mě rozesmálo, to snad není ani možný. Takže nakonec má tři miminka? Tý jo.
kačí nemá ..
jedno miminko (to samotné) SP v 11tt…
má jednovaječná dvojčátka ![]()
Ahojky, ja mela cca v 7tt 493hcg ( mam trojcata), s tim, ze na prvnim UTZ byla vsechna 3, ale jen dve byla plna ,treti bylo prazdne, nu a za tyden ukazal dalsi UTZ zase tri a tentokrat mela srdicka vsechna, takze ono se to meni z minuty na minutu a ja ti preji, at to dopadne dobre a mas vytouzena dvojcatka, ono nekdy i mistr tesar se utne
ja kdyz si volala na krev, tak sestricka me rekla, ze mam hodne vysoke HCG a dr jeste pred utz me uzemnila s tim, ze tma je jen jedno, ale velke, jeji prekvapeni tu nemusim popisovat ![]()
jasmina3 píše:
Ahojky, ja mela cca v 7tt 493hcg ( mam trojcata), s tim, ze na prvnim UTZ byla vsechna 3, ale jen dve byla plna ,treti bylo prazdne, nu a za tyden ukazal dalsi UTZ zase tri a tentokrat mela srdicka vsechna, takze ono se to meni z minuty na minutu a ja ti preji, at to dopadne dobre a mas vytouzena dvojcatka, ono nekdy i mistr tesar se utneja kdyz si volala na krev, tak sestricka me rekla, ze mam hodne vysoke HCG a dr jeste pred utz me uzemnila s tim, ze tma je jen jedno, ale velke, jeji prekvapeni tu nemusim popisovat
maminek trojcat je desne malo, musim vyjadrit obdiv, asi na to odpovidas vsude, ale jsou norm,. nebo z IVF a nenutitli te na redukci, v kolikatem TT jsi porodila? sorry, jsem zvedava, to vis, kelisova.