Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kačko,no bezva: ![]()
Já si nemůžu pomoct,ale řekla bych že i v Tvém případě je to prostě v normě.
Molární těhotenství neprobíhá s akcí srdeční,ani není prostě embryjko vidět-takže na tuhle špatnou variantu zapomeň,naštěstí!!
Moc Ti přeju,aby i NT screening dopadl dobře,já tomu prostě věřím ![]()
Tak ještě znovu hodně štěstí i nadále.
Kačko, to jsem ráda chodila jsem nakukovat, jestli něco nového nepřibylo, takže super
určitě to dopadne dobře i nadále ![]()
Holky, díky moc. Příští týden mě čeká další ultrazvuk, tak snad to dopadne taky dobře.
Dnes jsem byla znovu na HCG odběru. Kleslo to, mám 184 000. Tak doktorka říkala, že to bude dobré. Když je mola, tak to pořád roste. Takže mi tak trochu spadl kámen ze srdce ![]()
Ahoj Kačko,
jak myslíš že to bude dobré?Vždyť HCG kleslo,jak uvádíš…to při prosperujícím těhotenství taky nemá…asi tomu moc nerozumím
Molární těhotenství to není a tím pádem ani prosperující těhotenství…jestli dobře chápu a nebo „jiná“laboratoř. ![]()
HCG prý dosahuje vrcholu kolem 10tt, a pak klesá a ustálí se na nějaké hodnotě. Takže by to tak mělo být správně.
Ahoj Kačko,
ha.....to jsem netušila ![]()
Hlavně ať je to nadále v pořádku,to je super ![]()
Byla jsem v pátek na screeningu, hrozí nám Downův snydrom nebo jiná vada. Beta HCG mám 5,18 (prý by mělo být do 2), NT 2,6 a nosní kost doktorka neviděla. Za týden v pondělí mám jít znovu na UTZ, jestli tam ta nosní kost bude nebo ne. Všechno závisí na ní ![]()
Káťo, neboj, moje kamarádka měla podle screeningu a následně triplů pravděpodobnost na Downův syndrom 1:2
, tak šla na odběr plodové vody a ten prokázal, že miminko je ÚPLNĚ V POŘÁDKU!!!! Mám poict, že dnes se všechno strašně moc posuzuje podle čísel a tabulek a jakmile neodpovídáš podle tabulky, tak je všechno špatně… ![]()
Takže naděje tu je, myslím na Tebe ![]()
@Kateřina33 prosím prosím, jak to tehdy celé dopadlo? Jsem sice teprve na začátku těhotenství, ale mám taktéž velmi vysoké HCG (860 ve 4+0, 16000 v 5+0) a dost se bojím moly či nádoru. Na ultrazvuk mě doktor objednal až za 14 dnů. Děkuji za odpověď. Eva
@Kateřina33 ahoj jak jsi dopadla? Narodil se ti zdravy kluk?
@Anonymní píše:
@Kateřina33 prosím prosím, jak to tehdy celé dopadlo? Jsem sice teprve na začátku těhotenství, ale mám taktéž velmi vysoké HCG (860 ve 4+0, 16000 v 5+0) a dost se bojím moly či nádoru. Na ultrazvuk mě doktor objednal až za 14 dnů. Děkuji za odpověď. Eva
Ahoj jak jsi dopadla?
@MonaSun Asi už to není aktuální, ale třeba se bude hodit někomu dalšímu někdy. Z HCG 16000 v 5+0 je teď úžasný pětiletý kluk a jmenuje se stejně jako ten tvůj skoro pětiletý ![]()