Parciální mola - kdy?

36148
13.2.10 10:08

Mola - kdy?

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat na parciálni molu. Podle vysokého HCG má doktor na ni podezření. V kolikátém týdnu vám ji zjistili a jak? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
13.2.10 11:42

Já ji měla v roce 2004. Zjistili mi ji ve 13tt. Do té doby mi nikdo nedělal UTZ. Moje dr. v té době ještě neměla.
Hned druhý den jsem šla na revizi. Půl roku poté jsem byla těhu. /viz. metřík/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
13.2.10 11:51

Až ve 13tt?! A měla jsi nějaké příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.2.10 11:56

Ne. Bříško mi roslo, když jsem chodila na pravidelné kontroly dr. nic nepoznala. Ještě mi říkala, jak miminko krásně roste. Akorát mi bylo víc špatně, čí déle jsem byla „těhu.“ Dělalo mi i problém donést do ordinace moč. Hcg bylo, pohmatově jsem byla těhu., byl to tak trošku šok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
13.2.10 11:59

Já měla hodnotu hcg 200 000 a doktor říkal, že to je špatně. Ale na utz nic špatného nebylo. A mně není vůbec zle, tak pořád doufám, že to bude v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.2.10 12:02

Tak to neporadím, už nevím jak vysoké HCG jsem měla.

Já když jsem šla v tom 13 tt na UTZ, tak tam nic nebylo. Měla jsem v děloze placentu a v ní takový vak plný jakoby hroznovité hmoty.

Třeba se ti miminko ještě ukáže. Jsi docela na začátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
13.2.10 12:09

Já v to strašně doufám. Máme smůlu. Syn se narodil z VVV střev, muka. Pak jsem potratila a teď tohle!
Mamka mi furt říká, ať jdu na potrat, ale já nechci, dokud mi to neřeknou, že je to opravdu něco zlého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
13.2.10 13:47

U mě měl lékař podezření při ultrazvuku v 5+6, ale dával mi 80% pravděpodobnost, že to bude v pořádku. Pozval si mě na 8+3 a tam už bylo opět z UZ jasné, že se jedná o anembryomolu a na druhý den jsem absolvovala revizi :cry: Určitě bych na ni nešla, dokud bych to neměla 100% potvrzené! Krev na hCG mi nikdy nebrali.
Kateřino, držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.2.10 15:03

Přeji ti aby to dopadlo dobře. Už sis toho zkusila hodně.
Dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
13.2.10 15:33

Moje kamaradka ma jedno zdrave dite, v tehotenstvi zcela bez problemu. Pak jedno zamlkle tehotenstvi zjistene asi v 8, tydnu, pak molu zjstenou asi v 6.tydnu. HCG ji ale nedelali, tak nevim, nicmene podruhe to byla mola zrejma i na UZ. Pak ji nejaky cas sledovali, asi pul roku, dokud HCG nekleslo na 0. Ted je znovu tehotna a vypada to dobre… Po druhe revizi se dozvedela, ze i prvni zamlkle tehotenstvi byla zrejme mola, jen se na to neprislo, takze podle vseho to z UZ asi taky byt hned videt nemusi… Takze jsem asi neporadila… muzu jen drzet palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.2.10 16:45

Přiznám se, že se mi hladina HCG zdála vysoká, tak jsem koukla do tabulek a hodnoty pro 7-8tt jsou od 7650-229000 a ty jseš ještě o kousek víc, takže ta vrchní hodnota by mohla být ještě o pár tisíc vyšší. Dělal ti dr.UTZ? Bylo tam miminko se srdíčkem? Já bych ještě flintu do žita neházela, na revizi můžeš jít vždycky, až to bude jasně průkazné na UTZ.

Pokud to mola bude, tak si hlavně pohlídej, aby ti odebírali krev na HCG dokud nebude 0. U mě měli podezření na molu - v 12tt chybějící plod a blbý bylo, že mi HCG neklesalo, ale stoupalo, ovšem bylo to v řádu stovek a nakonec se umoudřilo a kleslo samo. Pokud by neklesalo, tak něco malinko v děloze nechali, to bují dál, chová se jako těhotenství a ani otěhotnět nelze.

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.2.10 18:47

Jak píše Kadlina. Taky jsem chodila na měření HCG dokud nebylo na 0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
13.2.10 20:09

Jo jo, doktor mi dělal ultrazvuk, a byl tam živý zárodek odpovídající stáří podle posledních měsíčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
18.12.14 16:34

Já jsem dnes byla na KO, doktor viděl v děloze jen nespecifikovatelný útvar, říkal, že tam mám něco divného velkého co se ale vůbec nepodobá plodu, vypsal mi žádanku do nemocnice, že mám být nalačno a zítra v 7 nastoupit.Byla jsme v šoku, ptala jsem se jestli se jestli je to definitivní a co to je? Prý asi mola, nakonec mi doporučit zajet tam hned, ale že si mě tam asi i hned nechají.
V nemocnici mimo velikánské, překrvené placenty Dr. našel ještě plod s bijícím :srdce: dle MS 5+6 ( dle UTZ 6+2)
@Kateřina33 ty jsi měla úplně normální nález? Nic zvětšeného?

Jinak já jsem minulý pátek měla HCG 12700

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.1.15 20:18

@akyna Ahoj, taky jsem v srpnu 2014 přišla o mimi, ale ve 23.týdnu. Důvod parciální mola, na ult, byla vidět obří překrvená placenta, hodně zvětšené vaječníky, hcg přes 600tis. a plod byl namačkaný na jedné straně, ale po všech vyšetřeních, po odběru vzorku placenty, vše v pořádku, takže dá se říct do 18.týdne naprosto normální těhotenství. Ovšem od 21.týdne se spustilo špinění, a do dvou týdnu se spustil samovolný potrat, nebyla nutná revize…to je moje zkušenost s parciální molou… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí