Parciální mola - kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1095
20.1.15 20:34
@Thea7 píše:
@akyna Ahoj, taky jsem v srpnu 2014 přišla o mimi, ale ve 23.týdnu. Důvod parciální mola, na ult, byla vidět obří překrvená placenta, hodně zvětšené vaječníky, hcg přes 600tis. a plod byl namačkaný na jedné straně, ale po všech vyšetřeních, po odběru vzorku placenty, vše v pořádku, takže dá se říct do 18.týdne naprosto normální těhotenství. Ovšem od 21.týdne se spustilo špinění, a do dvou týdnu se spustil samovolný potrat, nebyla nutná revize…to je moje zkušenost s parciální molou… :(

Tak to je strašný. A takže jsi do 18.tt vůbec netušila, že by mohlo být něco v nepořádku? Nikdo ti nic neřekl?
Něco takového musí být opravdu šílené.
Máš už doma nějaké mimi? A jak ti je teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.1.15 20:45

@akyna Bylo to strašné, protože nikdo nevěděl co se mnou, nikdo nedokázal pomoct. To bylo nejhorší. Screening ve 12.týdnu byl naprosto v pořádku, mimi se na nás krásně smálo, hopsalo. Jen já tak od toho 13.týdne zhruba začala hubnout, zvracela jsem každé ráno, nemohla jsem jíst atd.. ale vše se začalo ukončením 1.trimestru. Jinak to bylo m první těhotenství, takže pro mě to byl hrozná zážitek. A teď se cítím docela v pohodě, už o tom dokážu trochu mluvit, a hlavně jsem ráda, že se z toho nevyklubala nějaká rakovina, která u mol. těhotenství hrozí, hcg mi klesalo 2,5 měsíce, a vaječníky se zmenšily taky. Ještě mě čeká jeden odběr hcg, a jsem prohlášena za zdravou, tak to mě uklidŇuje, že na tu hrůzu, kdy mi šlo o hodně, jsem dopadla vcelku dobře, z toho mám radost, a to mě posouvá dál.. A taky, že se za chvilku můžem začít snažit. A jak si dopadla ty? Jak dlouho Ti klesalo hcg?? A kdy máš povoleno další těhotenství??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
20.1.15 20:56

@Thea7 Je dobře, že už je ti líp. Je opravdu strašné co jsi si musela prožít. Přeji ti ať se brzo zadaří a hlavně a´t je miminko pořádku.

Já se zatím pořád držím, doktor přiznal, že měl špatně přepnutý UTZ, takže asi nakonec chyba u něj, ale v nemocnici taky zmiňovyli zvětšenou placentu ( i když by v tak raném těhu, ještě vlastně žádná být neměla- snad jen výživa přes žluté tělísko)
Na další kontrole se Dr. nezdálo právě to žluté tělísko, po týdnu jsem začala špinit, asi 4 dny, tak jsem dostala utrogestan, dnes jsem zrovna byla na další kontrole a mimi i :srdce:, Dr. nic neříkal, že by mu něco nezdálo, za 14 dní jdu na screening. Tak uvidím, poptám se jestli je vše vpořádku…i když po tvojím příspěvku mě už ani asi screening neuklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.1.15 21:04

@akyna Můj případ je docela raritní, na nikoho s podobným příběhem a podobným těhotenstvím jsem ještě nenarazila, takže buď úplně v klidu. A co vím o placentě, tak ta přebírá hlavní činnost až od 12.týdne, takže do té doby na to asi nikdo nemohl přijít. Je to hodně zvláštní, ale neboj, že by Tě potkalo to co mě, to určitě nee, takže si těhotenství užívej a zbytečně se nestresuj, uvidíš, že to bude v pohodě. Pak dej vědět, jak si dopadla. Budu držet palce, ať Ti to hlavně dobře dopadne, protože přijít o dítě, je to nejhorší co může člověka potkat, podle mého názoru.. a nejhorší na tom je, že i když mu chceš pomoct nemůžeš, protože to nejde… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
18.2.15 20:31

@akyna Ahoj,jak se daří? a jakpak si dopadla?? Všechno v pořádku??? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
18.2.15 21:23

Ahoj holky, mě doporučili otěhotnět půl roku po nulovém HCG (nulové se prý myslí pod 5jednotek ). Držím vám všem palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
19.2.15 08:09

@Thea7 dekuji.screening dopadl dobre. zacinam 16tt. pristi tyden mam kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.2.15 20:10

@akyna Tak to je super, nevím proč doktoři hned straší.. Tak si těhotenství hlavně v klidu užívej a přeji krásné a hlavně zdravé miminko… :kytka: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.2.15 20:13

@Ginuš Ahoj, a podruhé si otěhotněla hned?? A sledovali Tě nějak?? Já jsem chodila 5 měsíců na odběr hcg od negativity, teď v únoru byl poslední pátý a můžeme se snažit. Jinak mi hcg klesalo přesně 2,5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
19.2.15 20:36

@Thea7 nejsem ještě těhotná. Před molou jsem měla 3 potraty, mola byla 4tá, takže nepospíchám. Zkusím IVF. Mám to v podpise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.2.15 19:28

@Ginuš Aha, já myslela, že ano. Já, ale taky nepospíchám, i když už můžeme, tak to necháme na léto. Chci brát nějaké vitamíny, atd.., pořád mám strašný strach, že by se mola mohla opakovat, takže až se ten strach trošku otupí, tak pak teprv do toho půjdeme. A dělali Ti nějaké další vyšetření, nebo jen odběr krve na hcg a ultr.??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí