Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chceme se jít koupat do rybníku, tak jsem si koupila tehotensky tampony, abych se chránila před znecistenou vodou. Jenže mi nejde zavést, jsem ve 12.týdnu. Má s tím někdo zkušenost? Nejde mi tam ani prst.. ![]()
A sex jde? Zkus se uvolnit, případně promazat lehce nějakým lubrikantem třeba s tea tree oilem.
Měla jsem taky takový problém a vím, že se tomu moc poručit nedá
. Přeji hodně štěstí!
No sex nevím
ten jsem měla před 14ti dny, nemám na to vůbec chuť:/ on ten tampon je mazlavy, takže by to mělo hezký klouzat, ale me to šlo jen na krajicek a dál už mě to bolelo a kdyz jsem tam strčila prst, tak jsem strašně sevrena ![]()
@Alliena20 To je ten tampon napuštěný olejem - Senta… měla jsem teď na dovolené do bazénu. Jako nouzovka dobrý, ale jinak jsme se s nim jednou asi nějak škrábla a pak jsem hysterčila, že špiním. Takže jsme dávala jen do bazénu, do moře ne. A teď mi dr. říkala, že ty tampony moc nedoporučuje. Zkus ho máznout lubrikantem, tea tree ne - ten se v těhotenství nedoporučuje.
Znám… měla jsem taky. V 15 tt jsem s tím byla plavat a když jsem vylézala z vody, měla jsem pocit, že ze mě snad vypadne.
Pak jsem to zkusila ještě jednou v 25tt a daleko lepšííí. Asi neporadím co s tím. Ze začátku jsme ani ten sex mít nemohli - nešlo to
no tak jedině nějak nenásilně povolit? Myslím, že u mě to bylo hodně o psychice, že jsem se ze začátku o mimi strašně bála. Taky myslím, že když se to tělo takhle uzavře a stáhne samo od sebe, asi není úplně dobrý nápad nutit se a lámat to přes koleno
![]()
Známé to taky nešlo, pak se z toho zhroutila, že neporodí, nakonec tam dala tuny lubrikantu a chytlo parádní zánět. Takže když to nejde, asi bych to nehrotila a nechala to být
Hlavně bych se vykašlala na rybník. v těhotenství jsou ženy k infekci náchylnější díky hormonálním výkyvům a změnám po anatomické stránce. stojaté vody nejsou proto doporučeny.