Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se poradit, snažíme se s přítelem o miminko a v sobotu jsem si dělala test, přijeli jsme z dovolený a jen tak ze srandy si říkám, udělám si test, nečekala jsem, že bude pozitivní, snažíme se skoro rok a tento měsíc jsme tomu nechali volný průběh. Každopádně byli tam 2 čárky. Od ty doby si hlídám, zda čárka roste a přijde mi pořád stejná. Testy jsem si dělala každý den ráno krom středy. V sobotu jsem ho dělala až odpoledne a to mi čárka přijde nejsilnější. Dneska ráno na záchodě jsem trochu zašpinila. MS jsem měla 20.7 a cyklus mam zhruba 28 až 35. Nevim teda co čekat. ![]()
Šla bych k doktorovi, aby vzal krev. To bude nejjistější odpověď ![]()
@Kytinka88 Mam v plánu tam v pondělí zavolat, pokud se MS neobjeví. ![]()
Já třeba nikdy tu jednu čárku neměla víc silnou než máš ty… teď jsem skoro v půlce.
Držím palce!
Mě čárka nesílila a byl z toho bohužel potrat. Ale bylo to asi 2 týdny od vynechání ms. Špinila jsem dost, pak i krev a bylo to jasný. Bylo to mé první těhotenství. Teď u druhého mi čárka sílila ale taky jsem zašla k doktorovi a dal mi Utrogestan, který pomohl. Samotné špinění nemusí ještě nic znamenat, špinila jsem do 8tt. Test ale nemusí vypovídat o prosperitě těhotenství, protože někdo hcg vylučuje do moči méně, takže lepší je za mě krev. Držím palce ať je vše v pořádku. Jinak na špinění doporučuji pít vodu s citronem (silně) pomáhá to na špinění nebo zobat vit. c.
No já vidím krásně pozitivní testy. To (ne)sílení bych až tak neřešila. Já je měla jak ty a za měsíc rodím. A holky u nás ve skupince se taky stresovaly, že nesílily a v pohodě. Pro zachování duševního zdraví doporučuju s testy přestat a nechat tomu už volný průběh.
Držím palce!
@Kvítek36 já si myslím, že se můžeš potichu radovat…měla jsem to tak, takto..
Děkuji za uklidnění, trochu mě děsí, že špiním, a cítím podbřišek, ale snad to nic nebude ![]()
@Kytinka88 píše: Více
K čemu krev? Těhotenství to evidentně je, teď se stejně musí počkat na 8tt, jestli se to dobře vyvíjí. Běhat takhle brzo k lékaři stejně nemá smysl, na ultrazvuku nic vidět nebude. Může si dojít jako samoplátce na krev dvakrát v rozmezí dvou dnů, aby viděla jak stoupá hodnota hcg, ale i to je za mě zbytečný.
@Janli Tak krev pro zjištění hodnoty HCG a taky proto, aby se podíval na ultrazvuk, ne? Test je test, návštěva doktora je jistota. Já byla v 6tt a na ultrazvuku už to vidět bylo.
@Kytinka88 já třeba na HCG vůbec nebyla, přišlo mi to k ničemu.
Udělala jsem si jeden test před MS, protože mi bylo fakt divně a nevěděla jsem čím to je a pak druhý asi den po předpokládané MS na potvrzení. A pak se objednala k gynekoložce na začátek 7tt, kde mi i rovnou potvrdila srdíčka.
Myslím si, že pokud za sebou nemá zakladatelka historii nějakých ztrát, tak není nutné se tak hlídat. Ono to i na hlavu dělá líp se tolik nepozorovat (nebo alespoň se o to snažit). ![]()
@Kvítek36 to špinění nemusí být nic, je to poměrně časté. ![]()
@Janli určitě to někdy smysl má. Mě například v 5tt vyloučil mimoděložní, předepsal progesteron na špinění a v 6 tt už jsem měla srdíčko s byla jsem v klidu. Jít tam v 8tt tak zcela jistě potratím i podruhé, protože jsem měla málo progesteronu.
@Kytinka88 ahoj ja s nesilicimi testy bohuzel nemam dobrou zkusenost. Samozřejmě preju tazatelce aby to bylo v pořádku
ale ze své zkušenosti bych se radovala az budou čárky stejne silne
Ja jsem si v každém těhotenství dělala vždycky 2-3, první vždy jak vynechala ms a pak třeba za 2-3 dny. Většinou mi ty čárky přišly dost podobné, nikdy moc velký rozdíl. A bylo z toho 3× prosperující a 2× zamlklé v 10tt. Za mě to nic nevypovídalo