Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to netuším spíš to vypadá že postynor nepomohl..ale zbytečně bych neplašila vydrž pár dní a test zopakuj
Ne, postinor neobsahuje hcg, které zbarví pozitivní test… Jak dlouho po rizikovém styku jsi postinor užila? Bohužel nic není stoprocentní ![]()
Užila jsem 1 tabletu 36 hod. po styku. měla jsem zrovna plodne dni ![]()
Může Postinor uškodit miminu- kdyby jsem byla tehu? děkuji
tak to sis ho asi vzala docela dlouho ne? mysleal jsem že to musí být kratší doby tak 12 hodin..ale nevím
pilcanda píše:
tak to sis ho asi vzala docela dlouho ne? mysleal jsem že to musí být kratší doby tak 12 hodin..ale nevím
Mělo by se to užít do 72 hod ![]()
Anonymní píše:
Užila jsem 1 tabletu 36 hod. po styku. měla jsem zrovna plodne dni
A neměla jsi náhodou užít 2 tablety? Vím, že nově je v návodu, že snad okamžitě po se může užít jen jedna, pokud je to déle, tak se musí užít jedna a následně druhá…
Pokud už se embryo uchytilo, tak myslím, že mu to uškodit nemůže
Postinor by měl zabránit ovulaci a pokud už k ní dojde tak by měl zabraňovat zahnízdění. Vzhledem k tomu, že embryo se zavrtává až několik dnů po oplodnění a zhruba do dne očekávané ms není nijak napojené na matku a její cévní systém, tak se k němu ta hormonální darda moc nedostane, nemá jak.
Gladys píše:Anonymní píše:A neměla jsi náhodou užít 2 tablety? Vím, že nově je v návodu, že snad okamžitě po se může užít jen jedna, pokud je to déle, tak se musí užít jedna a následně druhá…
Druhou jsem užila po 12 hod. po 1 tablete.
Anonymní píše:pilcanda píše:Mělo by se to užít do 72 hod
to sice ano, ale čím delší doba užití, tím je riziko nižší účinnosti a vyšší riziko, že otěhotníš!!!
Anonymní píše:
ahoj, nie, postinor nevyvola pozitivny tehotensky test, dala si si ho neskoro, ked uz bolo vajicko oplodnene.
kamoske sa to tiez stalo a ma krasneho zdraveho chlapceka ![]()
Anonymní píše:Gladys píše:Druhou jsem užila po 12 hod. po 1 tablete.Anonymní píše:A neměla jsi náhodou užít 2 tablety? Vím, že nově je v návodu, že snad okamžitě po se může užít jen jedna, pokud je to déle, tak se musí užít jedna a následně druhá…
No jo, tak to holt tělo něja vstřebalo a nezabralo to… Pokud si dítě nechat nechceš, tak jdi co nejdřív na gyndu, nejsem zastáncem potratů, ale pořád lepší jít jen na kyretáž v 5tt než pak ve 12tt na klasickou interupci.
Přeju ať se rozhodneš tak, jak ti dovolí tvé svědomí ![]()
Gladys píše:Anonymní píše:No jo, tak to holt tělo něja vstřebalo a nezabralo to… Pokud si dítě nechat nechceš, tak jdi co nejdřív na gyndu, nejsem zastáncem potratů, ale pořád lepší jít jen na kyretáž v 5tt než pak ve 12tt na klasickou interupci.Gladys píše:Druhou jsem užila po 12 hod. po 1 tablete.Anonymní píše:A neměla jsi náhodou užít 2 tablety? Vím, že nově je v návodu, že snad okamžitě po se může užít jen jedna, pokud je to déle, tak se musí užít jedna a následně druhá…
Přeju ať se rozhodneš tak, jak ti dovolí tvé svědomí
nie, telo to nevstrebalo, len princip postinoru je zabranit spermii dostat sa k vajicku, zakladatelka ho ocividne uzila, ked uz bolo vajicko oplodnene, preto nezafungoval ![]()
Ahoj
může Postinor vyvolat falešně pozitivní těhotenský test?
Postinor jsem užila před 10 dni a dneska mi test vyšel pozitivně- slabší čárka-ale byla.Menstruace se má dostavit za 2 dni.děkuji