Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A když nic nešlo v pátek vidět
tak zítra už na ultrazvuku by to šlo vidět? Nebo to je ještě brzo???
Nikdy jsem těhotná nebyla, takže nemám žádne informace o tom to ![]()
NEchoď k doktorovi tak brzy, vypočítej si kolikáty jsi asi tt a jdi pak tak 8-9. týden na kontrolu - to už půjde vidět něco na utz. Jít hned po vynechání je blbost, pak se řeší přesně takovéto dohady.
@Berushkaaa píše:
Zítra jdu doktorovi opět si pro výsledky, tak mi to snad už potvrdí) v pátek mi řekl že na Ultrazvuku nejde nic vidět, tak snad tam něco pujde vidět
) ani nevím jak bych si mohla cca vypočítat v kolikatem tydnu bych mohla byt
)
Týdny od poslední menstruace.
@Berushkaaa jinka, 5+1 znamená, že si těhuotná 5 týdnů a jeden den, takže šestý týden.. je to pdle toho, jaký utz má tvůj doktor, na našem utz je vidět váček už v podstatě od vynechání…
@Berushkaaa
jestli jsi fakt 5+neco, tak videt byt „neco“ muze ale nemusi - zalezi jak dobry UTZ tvuj doktor ma a taky kdy presne byla ovulace. tydny se pocitaji od prvniho dne posledni menstruace, ale to je vlastne jenom vypocet, skutecne otehotneni probehne pozdeji. a takhle v zacatcich je jeste sakra rozdil, jestli je ovulace treba o tyden pozdeji.
nestresuj, moc na to nemysli (to se dobre rika, co?
). pokud jsi tehotne, tak minimalne hcg v krvi od minula stouplo.
@Berushkaaa ahoj,ja byla u dr. poprve 5+2 a nevidel tam nic, sla sem za tyden, a uz mu bilo i srdicko
z toho zacatku je ze dne na den vsechno jinak. akorat nechapu, proc te stresuje potratem, me treba krev na hcg vubec nebrali, rekl, ze mam dojit za tyden a pak se uvidi, takze odted uz budes porad jenom cekat a doufat celou dobu, ja mam vzdycky pred kazdou kontrolou strasny nervy, jestli je vse ok ![]()
@Luca91 Já tady ty šílený odběry krve celkově nechápu, nevím proč dokrotři prostě neřeknou „je brzy, přijďte až za 2-3 týdny“…
Jako když byl v minulosti nějaký problém nebo má jít člověk na operaci, ale jinak… tady na emiminu o tom čtu nějak často. Všechny jsme nedočkavé, ale tohle chce prostě čas.
@Luca91 Mě se totiž zdá, že i někteří doktoři jsou na tohle trochu „alergičtí“… pak chce ženská na každé kontrole ultrazvuk… Mě při prvním sestřička objednala až právě tak na 9.tt (za měsíc, co jsem volala). Taky se mi to nezdálo, ale neříkala jsem nic. KDyž mi vyšel pozitivní test u druhého, tak jsem se sama objednala až na 9.tt - doktor tam stejně dřív neměl místo, takže…
@avm3 píše:
@Luca91 Mě se totiž zdá, že i někteří doktoři jsou na tohle trochu „alergičtí“… pak chce ženská na každé kontrole ultrazvuk… Mě při prvním sestřička objednala až právě tak na 9.tt (za měsíc, co jsem volala). Taky se mi to nezdálo, ale neříkala jsem nic. KDyž mi vyšel pozitivní test u druhého, tak jsem se sama objednala až na 9.tt - doktor tam stejně dřív neměl místo, takže…
taky jsem nedočkavá, ale s tímhle naprosto souhlasím ![]()
@avm3 ja osobne po nich nic nechci, chodila sem na IUI, po zakroku vzdy rikali, ze mam zavolat kdyz budu mit pozitivni tt, tak sem zavolala a rekli mi, ze mam prijit 10dni po vynechani ms. proste se vzdycky ridim jejich pokynama, ale jenom proto, ze jim verim…ale ta krev takhle ze zacatku je fakt blbost..a jeste ji strasit potratem, to je mazec.
@avm3
spis jim nekecam do jejich prace, kdyz uz maji „neco“odpracovano, sama to nesnasim.
Doktor mi řekl, že se udajně nestava, abych měla takhle hladinu HCG 14.9 a že to mlůže být potrat samovolný…ale přitom jsem nekrvácela nic, menses nemám pořád a čarka na testu jde už krasně vidět…