Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JancaS84 Klidně jste té blbé otázce mohla předejít a ne komentovat když vám to přijde blbé ![]()
@Klarka535 píše: Více
Jako vážně si myslíš, že ti někdo řekne jestli jsi těhotná?
@JancaS84 Ne. Jen chci vědět jestli takhle někdo otěhotněl.. je jich tady plno co nedodrželi šestinedělí. Pokud s tím nemáte nic co by mi dalo odpověď na kterou jsem se ptala není duvod aby jste mi psala. Děkuji.
Těchto diskusi je tu milion…kdy má kdo ovulaci po revizi je dost individuální…nicméně to bývá v době kdy právě těhotenské hormony klesnou..protože ty ovulaci blokují. Po spontánním potratu v takto ranné fázi se můžete začít snažit hned..po revizi by se ale mělo dodržet šestinedělí..resp nechat projit aspoň jeden cyklus..je více poškozená sliznice dělohy než po spontánním potratu takže jednak je větší riziko infekce a jednak nemusí ta sliznice v době ovulace být dostatečně dorostla aby došlo k uchycení a dobrému zahnízdění embria…což pak může znamenat buď že se embrio neudrží (dojde k potratu) nebo větší riziko např placenta accreta…což je docela nebezpečná komplikace…chápu že to chcete zkusit co nejdřív..ale počkat jeden měsíc snad není až takový problém ne?
@Vladusxx Není. Dali jsme na slova mého gynekologa, který říkal, že jsem zahojená a že se můžeme snažit hned.. ![]()
@Klarka535 zakladala si i diskuzi, kde ti vetsina napsala, ze mate vydrzet. Po revizi je tohle proste zahravani si s ohnem a az budes mit znovu oci pro plac, tak vis proc….je to jen 6 týdnů, to se snad da vydrzet
Příspěvek upraven 23.04.24 v 12:22
Já mám po porodu takhle bolestivou zrovna ovulaci, takže je klidně možné, že ti teprve proběhla ovulace ![]()
Každopádně mně doktorka řekla, že máme po revizi počkat alespoň jeden cyklus, aby se tělo dovyčistilo a pak se můžeme začít snažit.. povedlo se tedy až po 2 MS, ale opravdu to netrvalo dlouho
Teď už jsem v 5. měsíci ![]()
Asi bych být tebou počkala alespoň ten jeden cyklus, pokud tedy už nejsi těhotná ![]()
Každopádně držím palce, ať je to v pořádku ![]()
Příspěvek upraven 23.04.24 v 12:26
@DandátkoP píše: Více
Jo, už jsem to taky našla. Bylo mě to povědomé.
@Klarka535 jasně, čípek zahojený a nekrvacis takže sliznice nejspíš taky…nicméně opravdu nemusí být dostatečná pro uhnízdění…už jsme ti to psali v té předchozí diskusi…doktor vyhodnotil rizika infekce s tím že to asi nebude tak horké a pravděpodobnost že se zadari je jen asi 15% takže to prostě risknul že se stejně nezadari a řekl ať na to vlitnete…nicméně většina lékařů ti řekne že to prostě risk je, Těšína doporučuje fakt minimálně ten jeden cyklus, ale často ti pro jistotu řeknou i 3cykly…aby byl sichr že pokud se něco nepovede není to tim že stě na to vlitli brzo..a pokud to nedodržíme tak on vás varoval…tvůj doktor bude asi trochu střelec…
@DandátkoP píše: Více
Presne tak. Do puntiku souhlasim. ![]()
Zmenila bych pristup a asi teda i doktora. Nekdo radi po revizi pockat jednu menstruaci kvuli hygiene, nekdo dva tri cykly, ale gynekologa, ktery radi nedodrzet sestinedeli po revizi a vletnout na to za 14 dnu, jsem teda jeste nepotkala.
Revize mam za sebou tri, tak mluvim z vlastni zkusenosti s vicero lekari. Riskujes infekci, dalsi ztratu a mnohem delsi cekani…
Zdravím 27.3. jsem byla na revizi kvůli zamlklého těhotenství v 6tt..
všude se píše že holky měli ovulaci 14 dní po revizi ale my jsme s přítelem měli
3 týdny po revizi a ten den mě celý den pichalo v podbřišku..
děkuji 
Vše proběhlo v pořádku po 2 týdnech kontrola. Doktor říkal že je vše v pořádku a že se můžeme začít snažit že není na co čekat.
A taky jsem četla že tělo je plné těhotenských hormonů a že je telo chytlavější na těhotenství.. myslíte že by se mohlo zadařit nebo?..