Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc moc zdravím. Obracím se sem s prosbou. V únoru mi volala gynekoložka, že jsem HPV pozitivní. Před 14dny mi vyšel pozitivní těhotenský test a v pondělí mne konečně čeká kontrola u lékaře. Jedná se o moje druhé těhotenství. První těhotenství jsem měla dost náročné, jelikož mi bylo celou dobu špatně, šla jsem s váhou o 10kg dolů a ve 24tt jsem byla hospitalizovaná kvůli kontrakcím a hrozícímu potratu. Pak už jsem byla na NP. Momentálně je mi stále zle, což jsem doufala, že u druhého těhotenství nebude, ale co se dá dělat. Z čeho jsem však nervozní, tak jsou bolesti v podbřišku. Neustále mne bolí v podbřišku, chytají mne křeče, trpím bolestmi hlavy a jsem opravdu hodně unavená. Myslíte, že to může souviset s nálezem? Bojím se, už i proto, jak probíhalo první těhotenství. Myslíte si, že mne paní doktorka nechá na PN? Ráda bych chodila do práce, co to jen půjde. Moc děkuji za názor a případně rady…jak si ulevit od bolestí a nevolností.
@Lucik pucik tohle mám taky, od začátku těhotenství, ted jsem 24tt. První těhotenství bylo stejné.
Taky to tak mám, někdy byly ty bolesti takový, že jsem si byla jistá že se rozjíždí potrat. 16tt, bolesti jsou menší a míň častý, blbě je mi furt. S nálezem to podle mě vůbec nesouvisí.
Taky si myslím, já měla skoro denně taky dost velký bolení a zjistila jsem, že jsou to zaražený větry, chce to hodně ovo zel, psyllium, hodně pít a vyhýbat se nadýmavým potravinám a ideálně každý den ráno krátké protažení a prodýchání podbřišku, hodně chodit. To mi pomohlo, když to ráno udělám, dojdu si na velkou ještě během dopo a bolest je pryč 🙂
Ale v tom 1. trimestru je to asi normální i jak se ta děloha zvětšuje a tak. Taky mě tam píchalo a bolelo.
Jinak před otěhotněním jsem měla taky nějaký HPV potvory pozitivní a podle mě to též nesouvisí.
Tak to děkuji za tento příspěvěk, já jsem si myslela, že je také něco špatně. ![]()
@Aneta Novák pokud nemáte nějaké šílené křeče + krvácení, což už je určitě na doktora nebo ambulanci, tak se nestresujte. Ona tak nějak ta bolest k tomu těhotenství patří.
Já byla pak na začátku toho 2. trimestru naopak nervózní z toho, že mě nic nebolí 😂 Teď čekám, kdy se objeví pohyby, abych o něm zase věděla. Ono každej řekne: “Tak se tak nepozoruj” ale ono to moc nejde, zvlášť když je to prví těhotenství a člověk neví co je co.
Ahoj, myslím že je to normální. Pokud ti vyšel v únoru pozitivní HPV test, tak to ve většině případů znamená, že tobě ještě nic není, ale s největší pravděpodobností v dohledné době bohužel bude.
Držím moc palce ať je těhotenství ok a v klidu to donosis. Hodně štěstí. ![]()
@Lili93 nemusí, mně kdysi vyšel na HPV taky pozitivní, doktorka blekotala že mám rakovinu nebo ji určitě brzy mít budu, tak jsem přešla k jinému doktorovi, kterej tehdy ani nikdy během následujících deseti let HPV ani rakovinu neobjevil ![]()
@Lily Evans To je super.
jsem vždy ráda když čtu že se i medicina může mýlit
. ![]()