Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Downey Jako těhotná jsem nehledala,sama pracovnice na ÚP mi řekla že to nemá cenu… ![]()
@Downey pokud to není vidět, říkat to nemusíš, ale jako zaměstnavatel bych z tebe opravdu radost neměla. Jinak kamarádka si hledala práci jako těhotná už s břichem a vzali ji na recepci, jen si myslím, že jí asi nedali hpp ale nějakou dohodu…
@Downey hledala jsem přes agenturu a rovnou mi řekli, že to nemá smysl. Ani se nesnažili něco najít. Při tom jsem byla ochotná pracovat až do porodu a pak po sestinedeli.
ale je to asi hodně o štěstí.
Na HPP práci asi nenajdeš, ale na brigádu by to nemusel být problém. V naší firmě jsem právě přijala jednu paní na začátku těhotenství na infolinku.
@Kotatko03 píše:
Jake mas vzdelani?
Kosmetičku s maturitou
Naposledy jsem dělala v obchodě s oblečením
Na úřadě mi taky řekla, že by to neřešila.. ale já přece nebudu sedět doma.. ![]()
Jednou mi na pohovor přišla paní a řekla mi, že je těhotná a hledá práci jen aby měla HPP a že stejně půjde hned na neschopenku ![]()
@Jitusssss píše:
Jednou mi na pohovor přišla paní a řekla mi, že je těhotná a hledá práci jen aby měla HPP a že stejně půjde hned na neschopenku
Nad tím už jsem také přemýšlela… Nedivím se když už ty holky nemají možnost, kde si vydělat..Prý se to dělá
Ve druhém měsíci bych se o těhotenství u porodu nezmiňovala.
@Downey píše:
Kosmetičku s maturitouNaposledy jsem dělala v obchodě s oblečením
A co se domluvit někde v salonu na výpomoc? Třeba jen na par hodin?
Na HPP te těžko vezmou…já osobně bych teda těhotenství nezamlcovala, za prvé to stejně brzy bude vidět (během zkušebky) a za druhé a to hlavně, nepřijde mi to úplně der vůči zaměstnavateli.
@Downey a kde bydlis? Jestli v Pze tak jdi pod agenturu na dpč
@Downey Kdysi zaměstnavatel rozpustil celé oddělení a já v průběhu „výpovědní“ lhůty zjistila, že jsem těhotná. Pak skoro celé oddělení převzal jiný zaměstnavatel, který nedal zkušební lhůtu a tak jsem těhotenství neřekla. Pročetla jsem zákoník práce, ale nikde jsem nenašla, že bych musela těhotenství nahlásit dopředu.
Kamarádka také hledala zaměstnání jako těhotná, ale na pohovoru řekla, že je těhotná. Práci nakonec našla, ale musela se uvázat, že v 6-ti měsících po porodu nastoupí zpět do práce.
Je to otázka štěstí. Takže nevím co ti poradit.