Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jak to děláte s koupáním v těhotenství? Já jsem ve 27. týdnu a je u nás přírodní koupaliště. Podle hygienické stanice je jakost vody výborná - tudíž vhodná ke koupání - značená modře. Jelikož je spoustu lidí ke koupání v přírodě v těhotenství velice skeptických, tak se ptám na váš názor. Podle mého bych se v takové vodě mohla s klidem koupat, ale červíček hlodá, jenže bych se tak ráda smočila…A co ty tampony do vody? Nějaké ty s tou vazelínou? Jsou nutné, nebo vůbec v těhotenství vhodné? Děkuji, R. ![]()
@robatko23 píše:
Ahoj holky, jak to děláte s koupáním v těhotenství? Já jsem ve 27. týdnu a je u nás přírodní koupaliště. Podle hygienické stanice je jakost vody výborná - tudíž vhodná ke koupání - značená modře. Jelikož je spoustu lidí ke koupání v přírodě v těhotenství velice skeptických, tak se ptám na váš názor. Podle mého bych se v takové vodě mohla s klidem koupat, ale červíček hlodá, jenže bych se tak ráda smočila…A co ty tampony do vody? Nějaké ty s tou vazelínou? Jsou nutné, nebo vůbec v těhotenství vhodné? Děkuji, R.
Ahoj, tampony jsem nepoužívala. Jelikož jsem měla občas problémy se záněty cest, tak jsem se koupala jen u tchanovcu na zahradě, ale i kdybych neměla problémy asi bych raději já osobně vynechala přírodní koupaliště v těhu.
Kamaradka neměla žádné problémy v těhu a koupala se i v přehradě. Nic se nestalo ale já osobně bych nešla měla bych z to strach
@robatko23 Jestli je ta voda takhle sledovaná, šla bych. Ale já koupání miluju a dokud jsem nebyla těhotná, běžně jsem lezla i do naprosto nesledovaných nazelenalých rybníků
Nikdy mi nic nebylo. Tampony mi doktor nedoporučoval, prý jen vysušují, je to cizí těleso v pochvě - a stejně se ti nacucá vodou.
Ja si brala tampony ty do vody do aquaparku. Vzala bych je i to přírodního.
Koupu se celé léto, mám ještě dvě děti, s nimi člověk k vodě musí. A taky je to jediné místo, kde se ty vedra dají přežít. Je tedy pravda, že my jezdíme na koupák. Tampony jsem nikdy nepoužila a nepoužívám. Osobně bych do přírodního nelezla na konci těhotenství, bála bych se zavlečení nějaké infekce, kdy se to tam už všechno chystá k porodu, ale v dřívějších týdnech a pokud je to takhle sledované, tak asi ano. I když já radši ten chlor a průzračně modrou vodu, kde vidím na dno. ![]()
Já bych šla a vzala bych si radši ty tampony do vody…
začínám 31. týden a už radši jen bazén, ale kdyby nebylo zbytu, tak bych vlezla i do přírodního, kde vím, že je voda ok ![]()
18 tt a o vejkendu jsem se smočila na písáku
měla sem asi 4× spodní díl plavek u sebe abych nebyla celou dobu v mokru a nenastdla
a v pohodě plavat sem nešla byla studenější
a do vody vlezu tím že skáču a teď to nejde
tak po pupík namočit sedět na kraji a byla sem spokojená
na sluníčku sem si břicho schovala a střídala jsem stín a sluníčky:) tak že asi záleží jak se na to cítíš ![]()
Mne rikal Dr, ze by vynechal koupaky, rybniky apod. Proste doma a nebo u babi na zahrade jo, jinak moc nechodit. Vydrzet to jde, nejsme preci tehotne 2 roky v kuse ![]()
Nesla bych. Taky mne dr před koupanim v přírodě v těhotenství varoval. To, ze je voda vhodná ke koupání neznamená, ze je úplně čistá. Proste jen není více znečištěna
Do prirodniho bych nesla…jsem ted 28tt a riskla sem bazen a dnes prubnu bazen u kamosky na zahrade. Ty tampony mi mudr nedoporucil, ze to muze napachat vic skody nez uzitku. Zalezi jak se citis a jak si nachylna. Ja kdyz vlezla do prirodniho koupaku, tak vzdycky hned neco lapla. Takze ja bych to ted v tehu urco neriskla
![]()
Taky bych do prirodniho nešla..ale ja bych tam uz asi nevlezla ani normalne..jinak v bazenu jsem byla jeste par hodin pred porodem..
@shadowbabe Tak to řekni mým dvěma dětem.
Že budou zavření se mnou doma. ![]()