Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ZDRAVÍM VŠECHNY DÁMY KTEŘÍ TOTO ČTOU A POTŘEBOVALA BYCH PORADIT NEBO SPÍŠ UKLIDNIT.ČEKÁM CHLAPEČKA A OD ZAČÁTKU TĚHOTENSTVÍ 6T JSEM MĚLA VÁHU 48KG NYNÍ JSEM 29T A MÁM 56KG.JSEM MALÉ POSTAVY 160CM A MŮJ PROBLÉM V POČÍVÁ VTOM ŽE MÁM MALÉ BŘÍŠKO ASPON MI TO ŘÍKAJÍ NĚKTEŘÍ Z RODINY A PŘÁTELÉ A CO MĚ NEJVÍC ZNÉRVOZNUJE JE ŽE SI MYSLÍ ŽE NÁŠ CHLAPEČEK DANIEL BUDE MÍT PROBLÉM ŽE BUDE MOC MALINKÝ A HUBENÝ A ŽE BUDE V INKUBÁTORU.ULTRAZVUK MĚ ČEKÁ PŘÍŠTÍ TÝDEN A MUSIM SE ZEPTAT JESTLI JE VŠE POŘÁDKU JINAK SE ZBLÁZNIM KDYŽ NA TO BUDU MYSLET MÁTE NĚKTERÁ NĚJAKOU TAKOVOU SKUŠENNOST?
Ahoj, neblázni a nenechej si na nos věšet takové bulíky
Hlavně klid
Co zatím vyšetření v těhu, dobrý? Předpokládám, že se prcek vyvíjí dobře, kdyby ne, určitě by ti to tvůj MUDr. řekl
To, že máš malé bříško, neznamená, že by mělo být s miminkem něco špatně. Při posledním těhotenství jsem přibrala celkově 8 kg, Simča měla opřes 4 kg a bylo to
Hlavně klid a nenech se nervit. Nejvíc do všeho kecají ti, co tomu nejmíň rozumí
Neboj, určitě to dobře dopadne ![]()
Uklidni se a neřeš to. Mám ségru - když otěhotněla před dvěma lety, tak její váha byla 45kg na 163cm. První 3 - 4 měsíce jí bylo blbě, zhubla na 41kg a na konci devátého měsíce šla rodit s 57kg. Narodil se jí klučík 2,50kg a 46cm, v inkubátoru nebyl, byl naprosto v pořádku, zdravej, čilej, takže klííííddd a na tyhle bybý řeči nedej. Přeji pohodový zbytek těhu a zdravé mimi. Mám taky klučíka Daniela ![]()
maren, tvoje váha ani velikost bříška nemají žádný vliv na velikost a váhu miminka. Jsou prostě holky, které mají malé bříško, ale mimi se narodí třeba 3.5 kg. Je možné, že proto, že jsi drobná bude i miminko menší(ale o moc ne nemusíš se bát), ale pokud neporodíš předčasně, tak by neměl být problém. V žádném případě se nenech rozhodit. Na mojí ségře nebylo vidět do 7. měsíce že je těhotná a když šla rodit, měla mini bříško, chlapeček měl 3440g
Prosimtě vůbec se zbytečně neplaš. Přibrala jsem v těhu 30 kg a přitom břicho jsem měla fakt malinkatý, taky jsem si myslela, že to bude nějakej drobek a nakonec vylezl 4kg chlapák. Ale mělo to výhodu, že hned po porodu bylo břicho pryč a naopak bylo ještě propadlý
.
Ahoj, to jsou hlouposti. Neposlouchej je.
Já měla 46kg když jsem otěhotněla, teď jsem ve 33tt a mám 58kg. Břicho mám prý také malé a v pátek mi doktor řekl, že malý bude větší…3,5kg určitě. Už teď má 2400g.
Já jsem v těhotenství přibala 19 kg a moje kamarádka 7,5kg. Obě jsme zhruba stejné postavy (myslím před těhotenstvím +- 54kg a kolem 170cm). Já měla kluka 3630g a 51cm a ona 3420g a 50cm. To je fakt důkaz, že je úplně jedno, kolik nabereš a jak vypadá bříško, hlavně, že je doktor spokojený, jak se miminko vyvíjí. Vůbec se nenech vystrašit, já mám mamku tragédku a ta mi posílala i odkazy, jak pečovat o předčasně narozené dítě a to jsem měla naprosto ukázkové těhoteství. Tady ti to potvrdí spousta maminek, které mají přímo osobní zkušenosti a těm bych věřila určitě víc, než rodině, která s tímto určitě nemá zkušenost a jsou to jen jejich fantazie a strachy (popř. nějaké babské povídačky).
Nestrachuj se, miminku se určitě nelíbí, když cítí, že jsi nervozní ![]()
Maren, buď v klidu
. Já měřím 158 cm, váha před těhu 47 kg, také jsem měla pidi bříško (v 39tt obvod 90cm) přibrala jsem 10 kg a dcerka měla 2,42 kg, 45 cm. V inkubátoru nebyla, vše v pořádku. Teď jsem podruhé těhotná (35tt) a mám +9kg, Dr. ale říká, že tentokrát bude mimi větší - je to kluk ![]()
Když jsi ty „mrňous“ nečekej obra
a hlavně se tím nestresuj!
teda takovéhle babské odhady porodní váhy podle velikosti břicha miluju
vykašli se na radily. je to absolutní nesmysl. přírůstek hmotnosti máš v normě a uvidíš na UTZ, jak mimčo roste. nenech se tím absolutně rozhodit. užívej si zbytku těhotenství ![]()
Neboj se a neposlouchej hloupé řeči mou kamarádku nechtěli pustit do porodnice na ní to skoro nebylo vidět vypadala jak když je jen nafouklá a měla klučíka 3,20kg jo a přibrala asi 8 kg a já jsem zas pravý opak vypadám že budu mít paterčata přiberu přes třicet kilo a mám 3,50kilové děti(mám už 3)a teď jsem ve čtvrtém měsíci a vypadám že jsem jak jiná v šestém
prostě každá jsme jiná a pokud je mimi v pořádku tak se netrap ![]()
Já jsem v 18tt, přibrala jsem dvě kila a mám 54 (163cm) a dotazy typu „ty že jsi těhotná?“ už mi lezou krkem. Ale podle ultrazvuků je prcek dokonce růstově napřed, tak se uklidňuju tím, že zas pak nebudu mít složité hubnutí. I když kdo ví, u mě se to ještě může zlomit a můžu přibrat tunu
)
děkuji všem kteří jste mi napsali nečekala jsem takovou rychlou reakci aspon je vidět že jedna druhou podporujete a sdílíte na vzájem své krásné období těhotenství vlastní skušennosti daj asi víc než od člověka který si jenom myslí z pohledu.Budu se těšit co mi zdělí doktor a určitě napíši ![]()
Ty řeči znám,ale opačného typu ty jsi teprve tak málo no ty vypadáš že jsi víc no to se ti pak bude blbě schazovat to pak vidím rudě ![]()
asi si člověk nevybere či tak nebo tak.Je to tak že se najde člověk který kritizuje a mi si lámem hlavu nad tím jak vypadáme.Já se už na ty lidi vyprdnu.Mou velkou podporou je můj přítel s kterým jsem 8let a ten mi říká že mám krásné bříško.Sice mě mrzí jak to vnímá rodina a přátelé ale doufám až se malý Daniel narodí tak budou čumět jaký to je chlapák samozřejmě aby byl zdraví to je nejdůležitější
Maren, to víš, lidem se nezavděčíš a vždycky si něco najdou
Hlavně, když bude prcek zdravý a je fuk, jestli bude vážit 3 nebo 4 kg ![]()
Obrň se trpělivostí, jestli ti do všeho bude rodina takhle kecat i po porodu
Kdyžtak na ně pošli přítele, ať je srovná
Je dobře, že máš v příteli zastání a je ti oporou ![]()
Přeju pohodový zbytek těhotenství ![]()