Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím dámy, předem se omlouvám za anonymitu.Jsem poprvé těhotná - 5. týden. A tam mám logicky strach z plno věcí, jelikož je to pro mě neznámé. Jen by mě zajímalo, jak jste to měly s úklidem? Jasný, uklízet budu, ale třeba byla jsem zvyklá vysavovat celou koupelnu, v kuchyni dělat s cifem…a přítel se mě zeptal, zda to nevadí. A já nevím
přeci jen to jsou celkem smrádky a nejsem si jistá, jestli to na začátku těhu je vhodné čichat? Jestli to nevyměnit za klasickej Jar?
Děkuji za odpovědi.
Vyměň to za ekologické prostředky, nejen kvůli těhotenství… ![]()
Dle mého názoru to není dobré čuchat ani mimo těhotenství, pokud má přítel strach jestli to neublíží dítěti ať ti s úklidem pomáhá, myslím že po porodu budeš ráda že si navykl ti pomáhat ![]()
Nějak nevidím důvod k panice, pokud to teda rovnou nepiješ… Jsi pátý týden, to to embrio ani zdaleka není s tebou spojené, být tebou spíš se soustředím na vývoj plodu v těle matky a studuju, at´víš, než řeším hloupostě ![]()
Desinfikuje i ocet a jsou různý octový čištiče, nebo ekoalternativy a nejsou zas tak drahé(dm, rossmann)… a to nejen pro případ těhotenství… ![]()
Používám vše, nic jsem neměnila. Savo využívám tak jednou týdně, jinak denně nádobí, občas tekutý písek. Jelikož jsou vedra a jsem 32.tt myju vše na etapy, takže mezitím i odpočívám a nabírám lepší vzduch ![]()
Pouzivala jsem vsechno jako normalne akorat to savo jsem teda dost omezila a snazila se to nevdechovat jinak cif a podobne myslim neublizi ![]()
Tak já používám Frosch a ocet, nebo octový čistič od Frosche, takže mě by těhotenství nezaskočilo.
Neres to
pokud to necichas denne a v cifu se nemachas hodiny, tak bud klidna. V dnesni dobe bys nemohla ani dychat, abys do sebe nedostala nejakou srajdu. Uzivej si tehotenstvi ![]()
Používala jsem vše, jak jsem zvyklá, i Savo, jen jsem důkladně větrala. Pokud bydlíš někde ve městě, tak jedna procházka venku je horší než úklid Savem. Spousta těhotných chodí nadšeně plavat do veřejných bazénů a tam se těch sloučenin chlóru asi taky dost nadýchá…
@ferret píše:
Používala jsem vše, jak jsem zvyklá, i Savo, jen jsem důkladně větrala. Pokud bydlíš někde ve městě, tak jedna procházka venku je horší než úklid Savem. Spousta těhotných chodí nadšeně plavat do veřejných bazénů a tam se těch sloučenin chlóru asi taky dost nadýchá…
To je sice fakt, ale ono se to všechno nasčítává. Takže tyhle argumenty já tedy osobně neberu.
@tiffany píše:
To je sice fakt, ale ono se to všechno nasčítává. Takže tyhle argumenty já tedy osobně neberu.
V dnešní době se těhule pořád něčeho bojí. Částečně to chápu, ale není jednodušší dát na selskej rozum, než se pitvat vším, co můžu a nemůžu? Od dýchání vzduchu a něčeho, přes polohy na spaní, jídlo, pití. Se divím na druhou stranu, že ještě není taková encyklopedie Co a jak dělat a nedělat v těhotenství? ![]()
Zdravím dámy, předem se omlouvám za anonymitu.
Jsem poprvé těhotná - 5. týden. A tam mám logicky strach z plno věcí, jelikož je to pro mě neznámé. Jen by mě zajímalo, jak jste to měly s úklidem? Jasný, uklízet budu
, ale třeba byla jsem zvyklá vysavovat celou koupelnu, v kuchyni dělat s cifem…a přítel se mě zeptal, zda to nevadí. A já nevím
přeci jen to jsou celkem smrádky a nejsem si jistá, jestli to na začátku těhu je vhodné čichat? Jestli to nevyměnit za klasickej Jar?
Děkuji za odpovědi.