Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Marky,
Chci Tě svým příkladem jenom podpořit. Samozřejmě se přidávám k názoru, že je to jen na vašich pocitech. A jestli mimi opravdu moc chcete, tak do toho jděte. Já jsem se vdávala když mi bylo 22 a 5 měsíců, byla jsem 16tt, ale vzali bychom se i kdybych nebyla těhotná. Mimi bylo 100% plánované a to i přesto, že mi zbývaly 2 roky VŠ. Když jsem letos v říjnu promovala, náš druhý syn měl 5 měsíců. Plánovaný byl samozřejmě taky.
))) Je mi 25, mám 2 krásné syny a jsem moc ráda, že nebudeme staří rodiče?
Helča
Ahoj Markétko, v březnu oslavím 32. narozeniny a s mým miláčkem zrovna pracujeme na miminku. Cítím se velmi dobře.První dítě jsem měla ve 22. Musím ale přiznat, že co se konkrétně mé osoby týká, tak kdybych před deseti lety měla tolik zkušeností co teď, tak bych s prvním miminkem určitě počkala, protože když přivedeš na svět nového človíčka, musíš počítat s tím, že ten človíček tu bude už na pořád, bude potřebovat tvou lásku a péči a už nikdy se nebudeš rozhodovat jen za sebe. Pokud si toto všechno uvědomuješ a víš, že máš v sobě dostatek lásky, TAK VESELE DO TOHO !!! Držím všechny 4 palce. Peetra.
Souhlas s Elis ![]()
Mě spíš zaujalo, jak se těšíš, až při 2 dětech „někam půjdeš“
Já mám jen jedno roční a bez něj jsem zatím skoro nikde moc nebyla
Holt jsou to už jiný starosti ![]()
Je mi 32 a otěhotněla jsem před 2 měcíci plánovaně hned napoprvé, tak máme štěstí, snad se nás bude držet ![]()
Ahoj,
já jsem chtěla reagovat na věk pro těhotenství…samo,že nejlépe to musíš vědět ty…jestli jsi na to zralá…do 25ti je sice mimi údajně pro tělo nejlepší,ale např. já jsem se na něj necítila…pořídila jsem si ho až teď,skoro ve 27letech…Mít děťátko je velice vážné rozhodnutí a vzalo mi to mnoho iluzí i takhle pozdě,i když je kolem mě mimísků docela dost…vlastní je vlastní…Někdo je prostě na mimi zralý ve 20letech a někdo o 10let později…Druhé mimi chci mít do 30ti let,jelikož si myslím,že tělo po čtyřicítce by už mělo odpočívat a ne rodit děti..Je to individuální,ale dost sobecké…Mám kamarádku,která má skoro 60tileté rodiče a při představě,že už tu dlouho nebudou.....brrrrrr…ona se do dětí taky nehrne z existen.důvodů,takže ani vnoučata možná neuvidí…Nevím,po 35roce se mi to zdá už od rodičů dost sobecké si pořizovat dítě na mazlení…Něco jiného je,když je to omyl nebo to předtím nešlo…Toliko za mou maličkost…Nechtěla jsem nikoho urazit,je to můj osobní názor…
ahoj
ahoj, myslím, že na věku nezáleží. Někdo má mimi ve 20 a někdo až ve 30 letech. Záleží na tom jak se cítíš. Teď jsi podle doktorů v ideálním věku. Jestli mimíska chcete oba, tak na nic nečekejte.
Mě je 22 let a mýmu manželovi 38 let a máme ročního chlapečka. Moc si to užíváme. Dělá nám velkou radost. Těď jsme se začali snažit o druhé mimi.
Držím palečky ve snažení a mějte se hezky. Jarča a Mareček (13m)
Mě je 30, tak doufám, že už není pozdě s začít snažit:) o první mimi. Holt, to prostě někdy dřív nevyjde … Těch dvacet docela závidím, asi je to všechno jednodušší.
Ahojky!
Já si myslím,že na věku až tak mco nezáleží.Záleží na Vás dvou,jestli to mimi opravdu chcete a jste na něj připraveni.Já jsem chtěla mimi zhrub aod 18 a jen díky tomu,že jsem nenašla správného taťku,tak hoj eště nemám.Teď to snad bude jinak.Taťku bych měla a brzo budu i snažilka.Jo,a Calibrum babyplan baštím už teď.Aby bylo tělíčko připravené.Nikdy není pozdě.Tak držím palečky,ať mášm brzo pěkně kulaté bříško a spokojené těhukovství.
Nafteta
ahojda,
myslím, že pro každého je opravdu jiný čas ten „pravý“. Já jsem miminko chtěla už od 18, ale pořád bylo fůra věcí na prožívání - VŠ, roční cesta kolem světa, zajímavá práce. Teď je mi 30 a vím, že mimi je na 1.místě, takže jsem náruživá snažilka.
Takže snažilkám zdar! ![]()
Cami
Mé babičce bylo 40 když měla moji maminku, dožila se mého bratra promoce a mé svatby, o měsíc jí uteklo narození pravnoučka. Byla nesmírně duševně čilá, správná bábinka, jako vnouče jsem ji milovala- byla ochotná ke každé lumpárně, řeknu možná že byla i daleko větší odvaz než rodiče a prarodiče mých vrstevníků. Já měla syna v 19, po dvou letech jsem s ním zůstala sama, dceru(zdravotně problematickou) o 13 let později a zase nám jaksi zmizel tatínek. I když jsem se vždy snažila mít na děti tolik času, co bych si přála, mockrát jsem zalitovala, že jsem nepočkala a nepořídila nejprve lepší zázemí. Teď čekáme (moc doufám, že úspěšně )po dost velkém věkovém úseku 3. mimi. Kdybych se měla rozhodovat znovu, nikdy bych s mimčem nespěchala. Nechci být miminku babkou (jak tu tak trošku bylo cítit z jednoho příspěvku), ale také už nechci být uštvanou mladou matkou, kterou jsem bohužel měla tu čest být. Přeju moc všem ,hlavně těm miminkům aby se na ně rodiče dobře připravili! Tatínkům aby jim došlo, že manželka a matka má taky něco do sebe(nejen milenka a okouzlující přítelkyně), maminkám aby si našly čas na sebe, na děti, i na partnera. A hlavně ať máme ty miminka zdravé! Mějte se! Ejka
ejka, ty si moj clovek. napisala si to velmi rozumne a vyzreto. len som oci otvarala nad nazorom „maju skoro 60 a pri pomysleni ze uz tu dlho nebudu“ … to co je ?!? moji rodicia maju cez 60 a uzivaju si vnucatka od mojich surodencov a pevne verim, ze tu s nami budu este dlho a urcite si budu uzivat aj to moje prve, o ktore sa ja este len snazim. moja babinka ma cez 90 a ma hrrrrbu pravnucat.
holt, je to individualne a ja veru nemam pocit, ze by mi nieco utieklo. podstatne je mat spravneho cloveka vedla seba a spravne zazemie (a toto dosiahnut sa jednoducho podari kazdemu v inom veku), aby malo miminko svoj naozajstny DOMOV. a nehovorim o luxuse, ale o zakladnych podmienkach aby sa mohlo spravne vyvijat a zaroven aby bolo stastne a vyrastalo v laske. to je najdolezitejsie, a nie to, ci mas 18, 25 alebo 30. kazdy mame svoje pocity, svoje prezivanie a svoje moznosti. a svoj „spravny cas“ ![]()
Pa, drzim vam kazdej palce, aby vam vsetko vychadzalo podla predstav. ![]()
Ahoj maminy,
já sama jsem měla kluky ,když mi bylo 19,20 a 22 let a pak ve 34 se nám narodila malá.Maminkovství u kluků jsem brala velice sportovně,vše jsem zvládala (musela).Nyní si malou užíváme je to super a o něčem jiném ,je mazlivější než byli kluci-ti měli vždy jen krátké období.A názor ,že se starší rodiče nemusí dožít dospělostí dětí,je dost ubohý,chodila jsem na základku a z mých vrstevníků je už asi 8 po smrti (jen dva při autonehodě ostatní nemoc).Manželka mého spolužáka měli 3 letou holčičku,čekali druhé a po porodu mamina upadla do kómatu ,asi po 3 letech se z něj probrala ,ale krátce na to zemřela.Já jsem pro rodičovství po 30 PRO.Myslím si ,že doba 50 letých babiček v barchetových šatech je dávno pryč.
Krásný den přeje Anna ![]()
Anulka, Ejka!
nemáte chybu, plllne súhlasím, dieťa potrebuje zrelých rodičov,nikde nie je napísané, že mladí rodičia sa dožijú vnúčat a naopak!
Milujem
ľudí, ktorí všetko naplánujú, až sa tak doplánujú, že zistia, že nič nedoplánovali.
Je diskutabilné, či budeme neskôr svojim deťom babičkou.
Ono ani byť svojim deťom sestrou nie je nič moc a stíhať všetko do tridsiatky, len preto, že tak kážu dobré mravy, alebo dobrí susedia a agentúry jépépé, no neviem…
ahojky, v létě mi bude 22 a v říjnu se budu vdávat,o mimčo se snažíme od září. myslím si že každý má jiný vztah k rodinnému životu a k zodpovědnosti, záleží na výchově. já se na to osobně cítím a nepřemýšlím zda-li si někdo myslí, že jsem mladá. ono totiž počít dítě není taková samozřejmost a myslet si ,že pak jednou - po 30 až bude tedy ten správný čas podle nějakého nového trendu- se zadaří je někdy naivní. není tak běžné otěhotně jen tak naráz. takže kdo chce mimčo - držím palečky všem, bez rodílu na věku!!!!!!!!!!!!