Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky zajímal by mě váš názor…Jaký věk je na těhotěnství nejlepší?
V lednu mi bude 21 a jsem šťastně vdaná a chceme s manželem mimi. Není to brzo?
moj dr hovori ze do 25 1. mimi je idealne.
ale z toho druheho hladiska je to podla mna vtedy ked ste na to ready. zalezi to len na vas a vasich planoch.
Ahojky,
no můj názor je ten, že ideální věk je podle toho kdy ty se na to cítíš. Doktoři říkají, že do 25 let je ideální první mimi. Tím samo nechci říct, že ho nemůžeš mít ve 30
Pokud se v 21 cítíš na mimi, tak proč ne, máš zázemí atd.
mě bude za měsíce 23 a na mimi se už strašně těším. Jen jsme zatím neměli kliku.
Ale určitě přijde brzo. Věřím v to. ![]()
tak držím palečky, aby jsi se rozhodla správně
nezapomen, že mimi se nedá vrátit
![]()
Papa Kačka
Ahoj,
přesně, jak už tady padlo. Záleží, jak jsi na miminko připravená. Já mám 1. mimi v 28 letech a myslím, že mi nic neuteklo. Záleží jaká budeš potom máma. Ale Ty miminko chceš, tak budeš určitě nejlepší máma pro miminko, ať ho budeš mít teď nebo až za 5 let.
Hodně štěstí a ať se brzo objeví //.
Ahojky,
mě je 25 a půl. Za šest měsíců budu mít svatbu s miláčkem, pak se hned začneme těšit na miminko, které se nám snad podaří o dovolené u moře, ![]()
Já jsem měla vždy období, kdy jsem se cítila na miminko. Asi takové první období bylo kolem 21 roku. Ale řekla jsem si, že mám ještě čas a že to není jen na vypůjčenou jak od mého bratra na tři hodinky. A tak jsem teď o pár let starší a chápu věci snad již jasněji a těším se že jenoho dne přivedu na svět krásné a zdravé miminko. Teď bych už chtěla mít svatbu co nejdříve za sebou a bychom se mohli začít snažit. ![]()
Nikdo ti neřekne kdy je ten správný rok, to musíš cíti sama.
Mám spoustu kamarádek, které mají mimi až ve třiceti a mám kamarádky co měli mimi ve 20. Je to o tom jak to ty sama cítíš.
Přeji ti hodně zdraví a lásky a klidné rozhodování.
Moc děkuju za radu ještě se zeptám ohledně kyseliny listové a vitamínů je lepší brát je tak 3 měsíce před početím nebo až po otěhotnění nějak se v knížkách nemůžu dohledat odpovědi.
Já si miminko hrozně přeju dělám už 5 let chůvu a už mě nějak štve že nemám svoje mimi a davám lásku cizím dětem.Každý mi říká neblázněte vždyť jste mladý,ale co…?Manželovi je 26 a mě bude 21 máme 4měsíce po svatbě a od té doby co jsme se poznali mimi chceme oba…
čauky Market,
tak ještě jednou jáááá
K těm vitamínkům. Určitě je lepší brát vitamíny 3 měsíce před početím. Obecně se říká, že ty tři měsíce by jsi se už dle rad z knih měla chovat jako když těhu jsi. Prostě aby nebylo v tělíčku nic špatného až tam mimi přijde. A kyselina listová je jedním z nějdůležitějších vitamínků v tomto období.
Kup si např. Calibrum baby plan. je to komplet vitamínů, které jsou nejvhodnější 3 měsíce před početím a v prvních 3 měsících těhotenství. Na další měsíce potom můžeš užívat třeba Calibrum mami.
No tak nevím jestli jsem Ti poradila, ale alespon jsem se vykecala
![]()
tak já jdu zase pracovat. ![]()
pa Kačka
Noo já mám taky pracovat dělám učetní ale máme doma malý miminka zlatého retrívra tekže hlídám noo
jééééé mimísek zlatého retrívra ? No ten musí být k sežrání
Je to ale docela starost , co ? my měli taky, ale německého ovčáka. Ted je to relativně velká slečna, protože je jí 9 měsíců
Takže puberták jak blázen
Člověk se s nima alespon trochu pobaví. někdy je to lepší než telka ![]()
kačka
Naše Blondie jich měla 9 a to 7 kluků a dvě holky jednu si rodiče nechali bydlí pod náma je to teda jejich hafan,ale já hlídám.Teď už jich máme jen dva kluky ostatní už jsou u páníčků ale i tak dokážou udělat paseku.
Tak to je docela porce. my jsme si tu naší malou potvůrku brali od chovatele a to jí bylo nějakých 7-8 týdnů. No miminko jak vyšité. Ale ted z ní vyrostlo strašný číslo. Chodíme na cvičák. Dělá , že jí to strašně nebaví a vždycky tam všechny ostatní rozdovádí ![]()
Jinak, ale jak už je větší, tak strašně žárlí. a nejvíc na malé děti. Speciálně, když si já nějaké chovám nebo hladím, tak ona musí hned asistovat nebo na mě začne skákat. Docela bych měla strach u ní nechat dítě. retrívr je přece jen takové klidnější plemeno. Ale tím, že ona je fena, tak by se měla taky chovat mírněji. No uvidíme. Ona spíš žárlí, že někdo " z její " rodiny šahá na někoho jiného než je ona sama. Protože jinak si s každým hned hraje.
No koukám, že jsme se od těhotenství a věku dostaly úplně někam jinam
![]()
Se ukaž u nás v deníčku. ![]()
Kačka
Cau Marky,
k té kyselině listové. Klidně ji ber už 3 měsíce před plánovaným otěhotněním. Mně bylo jak u doktorky, tak známé zdrav. sestřicky i z příbalového letáku řečené, že na dobití vitamínu v těle stačí 4 týdny, aby si miminko mělo z čeho brát a správně se vyvíjet. V 1 tabletce je dostatečná denní dávka jódu. V každém případě ber i po celou dobu těhotenství i při kojení 1 tabletku denně. Když budeš brát moc, tak to tělo močí vyloučí.
Já jsem vy:,–(ila v dubnu04 antikoncepci, hned začala jíst kyselinu listovou a 31. 5. 04 byla má poslední menstruace. Dnes jsem poslední den v 25tt, malému se daří prima, všechny orgány mu fungují a těma svýma krásnýma kopancema se náš drobeček ukazuje, jak se má k světu!
![]()
Přeju Ti, aby byla z tebe co nejdřív zdravá Těhule
!
Iva
Já ti to řeknu tak já sem se vdávala teď v srpnu je mi 22 let a otěhotněla jsem přesně o svatební noci. Teď jsem v 16 týdnu a moc se těším. To jestli otěhotnět nebo ne záleží na tom jak to moc chceš není to totiž jenom říct si chci to ale taky si představit co to všechno obnáší. Já už miminko moc chtěla, protože mám o 11 let staršího manžela a vždycky když jsme někam šli ať to byla nějaká oslava nebo dovolená atd. všichni měli sebou děti protože jsou skoro všichni v jeho věku a my sebou tahali psa. Ale zas na druhé straně já byla taky zvyklá sednout do auta a jet s kámoškama na bazén na disku na oběd do kina atd. takže sem ze začátku těhotenství měla smíšené pocity jestli sem udělala dobře. Pak sem si řekla ale že nejsem sobec a že to je tak správné a taky že můžu děkovat bohu že se nám to napoprvé povedlo protože sem taky mohla čekat několik let. Nebrala sem prášky asi 3 nebo 4 měsíce koupila jsem si kyselinu listovou a brala sem ji. Všechno záleží na tvých pocitech a taky asi na tom kolik je tvému manželovi a jak jste zařízeni. My máme svůj byt žijeme spolu 7 let takže sme i zařízeni. Je ale fakt že každý pod pojmem být zařízený a připravený na dítě má na jiné úrovni. Určitě bych nepřivedla ditě pokud bych neměla v domácnosti vše co potřebuju a taky sme koupili auto a to sem taky chtěla dřív než otěhotním pak už se hůř šetří a s miminkem je auto potřeba. Přeju ti aby ses rozhodla správně a aby ti to vyšlo bez problémů a co nejdřív pak už to čekání je asi o nervech a psychika k otěhotnění určitě hraje velkou roli. A taky můj názor je, že pokud stihnu 2 děti do třiceti tak pak se ještě budu cítit jak člověk když někam půjdem protože ta postava se shazuje určitě líp do třiceti než až po a bude ze mě jestě mladá snad štíhlá manželka a matka dvou dětí za kterou se manžel snad nebude muset stydět. Hodně štěstí a zdravé děti ti přejde Elis
No Elis, nechci ti brát iluze, ale znám hodně holek co i po 30 mají perfektní postavu. Takže bych neřekla, že je to o stáří „materiálu“ ![]()