Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jaja84 píše:
Jeste jednu diskuzi bych zalozila, treba se toho vic dozvis…
Nehrotila bych to tak…pokud to nebudeš pít na litry já piju normálně černej čaj a dám si i malý kafe…čím víc to všechno kontroluješ tím hůř
Já piju zelený čaj. Pila jsem i předchozích těhotenstvích a dobrý
Kvalitní zelený čaj je dokonce přínosný, mně moc pomohl v těhotenství se železem.
Taky piju denne, sypanné zelené čajíky a kafčo si taky dávám ![]()
Já teda taky pila čaje v těhotenství a občas jsem si udělala i bílou kávu na chuť a mam doma zdravou holčičku:-)
Tak já taky piju zeleného čaje strašně moc, v těhotenství jsem to omezila na max slek dva denně - ale trpěla jsem těžce. Četla jsem o tom různé články, tak jsem to neriskovala. Ale upřímně - některé národy pijí čaj celodenně a problém to není, naopak se tam doporučuje. To jen u nás je to prostě jinak, tak se bojíme..
I dr. Koucký nevidí důvod, proč pití zeleného čaje omezovat, tak bych se nebála, pokud se ho nedokážeš vzdát. Ale ideálně - všeho s mírou.
Pila jsem litry zeleného čaje a všechny děti přežily. V jedné čajovně mě přesvědčovali, že bych neměla. Tak jsem to probrala s Japonkou, ta měla oči navrch, protože oni ho pijí pořád.
Naopak černý čaj snižuje železo, ten jsem zrušila úplně.
Kafe, cerny, zeleny a bily caj se pit nema. Ale jeden salek jednoho z nich denne si myslim neublizi, myslim tim silneho, slabeho asi i vic. Ja pila colu, mela jsem nizky tlak a kafe nepiju a sklenicku denne mi doktori schvalili.
Tak já jsem 32 tt, zelený nebo černý čaj piju téměř denně (šálek), občas kávu a zatím vše vypadá ok. když je to s mírou, tak to myslím neva
Piju zelený čaj, kdykoli a v jakémkoli množství, těhotná i netěhotná. A miminko je zcela zdravé a věřím, že další budou taky. ![]()
@Terem souhlas, asiati taky na mě koukali jak když jsem spadla z višně, když jsem se jich ptala jestli v těhotenství omezují čaj. V těhotenství jsem milovala zelený čaj a některý dny jsem pila téměř výhradně jenom ten.
Já to teda taky v těhu střídám…každý den nějaký buď černý, zelený, heřmánkový i mátový, ale o tom mátovým vím, že by se to taky nemělo přehánět. Ale když´mě momentálně klasický nějaký ovocný nejede. Takže to tak střídám a kafe jsem nikdy nepila, tak to naštěstí řešit nemusím ![]()
Tak diky za rady
coly a slazene vody mi nechutnaji, tak zustanu u ovocnych caju a sem tam si dopreju zeleny caj ![]()
Ja se omlouvam ale poprve mi to napsalo neco v tom smyslu ze uz tu tohle tema je, tak ksem to dala znova a to se objevilo dvakrat ![]()