Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Píšeš dost neurčitě - vysoké hodnoty čeho? Nějaké protilátky proti embryu? To je problém. Jinak bez ovulacesamozřejmě otěhotnět nejde (jako to nejde bez spermie, nejde to ani bez vajíčka), i když občas se tělo zblázní a ovulace se náhodou objevit může. V kombinaci s ostatními problémy bych na to ale moc nespoléhala a řešila to. Samozřejmě můžeš zkusit nějaké bylinky, hormonální jógu nebo jinou alternativu - s ohledem na věk, pokud ti táhne na 40, tak už tolik času na experimenty nemáš - nebo prostě hormonální stimulaci, minimálně antiestrogeny nebo minimálními dávkami FSH. Ovšem v kombinaci s neprůchodnýma vejcovodama… pokud ti není dvaadvacet a nemáš moře času na zkoušení, tak prostě IVF, aspoň formou nativů. A to píšu jako člověk, co zázračně otěhotněl s jediným vejcovodem, navíc neprůchodným. Ale ovulovala jsem k tomu a bylo to první a poslední přirozené otěhotnění po patnácti letech nechráněného sexu.
Ahoj, nepruchodn3 vejcovody nejsou překážkou, pokud nejde jen o inseminaci. Já mám neprůchozí vejcovod, přistoupili jsme na IVF. Proběhlo píchání hormonů atd, aby se vytvořilo co nejvíce vajíček, které budou moci odebrat. Po punkci (odběr vajicek) ve zkumavce spojili se spermiemi a vznikla embrya, která mohli vkládat rovnou do dělohy k uchycení. Takže vejcovody byly obejity. U nás klapl druhý pokus, dikobuhu, vděčná jsem a nikdy asi nepřestanu být. Máme krásného chlapečka. Takže pokud není jiný problém, než neprůchozí vejcovod, mohlo by to jít podobne jako u nás. Držím moc pěsti!!!
Bez ovulace se otehotnet nedá, ale pises o nepruchdnosti vejcovodu, to jsou 2 ruzne problemy, ale oba se daji resit.
Prosím, má nějaká z Vás zkušenost, že jí řekli, že má neprůchodné vejcovody a že se jí nezadařilo otěhotnět ani přes několik IVF? V případě Vás, že u Vás neprobíhá ovulace. Zkoušela jste některá pro to brát nějaké léky či bylinky (např. kontryhel..) nebo něco jiného pro podporu a najednou se povedlo otěhotnět i těhotenství udržet? Já tento problém mám a i vždy po IVF jsem měla z krve vysoké hodnoty, které se bránily uchycení embrya. Omlouvám se za anonymitu. Moc děkuji za pomoc.