Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Před 5ti dny jsme měli s přítelem přerušovaný nechráněný styk a přítel si není jistý, jestli něco neuniklo. Vím, že na příznaky je ještě brzy, ale nemohu si pomoci… Ranní nevolnosti, neustálý hlad, napnutý podbřišek, únava, mírná bolest podbřišku, atd… Mohu být těhotná? Menstruaci bych měla dostat za dva týdny. Předmenstruační syndrom to být nemůže, ten mám pravidelně 3 dny před ms.
Měla jsi nechráněný sex, můžeš být těhotná. Nicméně na příznaky je fakt brzo. Ty v drtivé většině příznaků přicházejí až po zmeškané menzes, někdy v 6-7tt, což je 4-5týdnů po početí.
Příznaky těhotenství to akt nebudou. Leda bys už byla těhotná delší dobu.
Asi tak i kdyby jste se trefili přímo do ovulace je 25% šance že otehotnis…
Nicméně musím říct že u prvního jsem cítila příznaky v 7 tt a u druhého už pár dní od ovulace cca 4-5 den tenkrát jsme si psala s holkama a říkali že je to možné že to může způsobit nějaký hormon pri uhnizdovani nebo něco takového ne jen z HCG..porad jsem si myslela že jsou to nějaké nové, silnější PMS ale pořád se to stupnovalo…
PS ; sama jsem kdysi tvrdila že není možné mít takto brzo příznaky a musím říct že jsem se vůbec nepozorovala ale když se mi chtělo každou noc ztrácet ( nezvracela jsem ) tak ro nešlo prehlednout
I kdyby to vyšlo tak by se teď vajíčko nejspíš teprve uhnizdovalo. Příznaky jsi si nejspíš vsugerovala, tak brzo být nemůžou. A prerusovany sex není moc spolehlivá ochrana, z jednoho takovýho za 3 měsíce rodim.
Pokud vim, tak nemůžeš mít těhu příznaky pokud nemáš zvýšený HCG, což takhle brzy fakt pochybuji, že bys měla hodnotu potřebnou k nevolnostem.
Dle mě je blbost obzvlášť řešit napnutý podbřišek, hlad.. to přeci není ani možný 4 dny po potencionálním oplodnění, vždyť to ještě není ani uhnizděné. Samozřejmě těhotná být můžeš, jen bych k tomu zatím nehledala příznaky. Počkej alespoň minimálně 5 dnů a pak testni pokud jsi nedočkavá (ale nepočítej s tím, že to je finální výsledek, jistota testu je až s vynecháním MS)..nebo si zajdi na krev.
Příznaky mi začly údeerm 6. týdne (6 týdnů od menstruace). Takže se prosímtě uklidni. Chcete to těhotenství, nebo se nechráníte prostě protože se nechráníte? Jestli to druhé, tak snad bude dítě chytré po někom jiném.
@Anonymní píše:
Asi tak i kdyby jste se trefili přímo do ovulace je 25% šance že otehotnis…
Nicméně musím říct že u prvního jsem cítila příznaky v 7 tt a u druhého už pár dní od ovulace cca 4-5 den tenkrát jsme si psala s holkama a říkali že je to možné že to může způsobit nějaký hormon pri uhnizdovani nebo něco takového ne jen z HCG..porad jsem si myslela že jsou to nějaké nové, silnější PMS ale pořád se to stupnovalo…
PS ; sama jsem kdysi tvrdila že není možné mít takto brzo příznaky a musím říct že jsem se vůbec nepozorovala ale když se mi chtělo každou noc ztrácet ( nezvracela jsem ) tak ro nešlo prehlednout
Když se trefí do ovulace je šance cca 16%.
@Jana229 píše:
Dobrý den. Před 5ti dny jsme měli s přítelem přerušovaný nechráněný styk a přítel si není jistý, jestli něco neuniklo. Vím, že na příznaky je ještě brzy, ale nemohu si pomoci… Ranní nevolnosti, neustálý hlad, napnutý podbřišek, únava, mírná bolest podbřišku, atd… Mohu být těhotná? Menstruaci bych měla dostat za dva týdny. Předmenstruační syndrom to být nemůže, ten mám pravidelně 3 dny před ms.
Řekla bych, že tyto “příznaky” u tebe budou spíše psychického rázu, tím, jak na to myslíš, zda něco nemohlo “uniknout”.
Jinak ale švagrová mi říkala, že přesně věděla den početí, že to na sobě cítila hned, že otěhotněla. Takže možné je asi vše.
@karkarka fakt? Já myslela 25% ale tak to je jedno chtěla jsme tím říct že by to musela být náhoda
Můžeš být těhotná, ale nemá to nic společnýho s příznaky co teď cítíš, na to je fakt brzy a máš je jen vsugerovaný
@Nickjmeno @Thomassss @Katrin2626 @JancaS84
@Janli
Holky, děkuji Vám za odpověď 😊 nicméně včera jsem se vážila a mám o 2 kg více 😳 tak nevím. Přemýšlím jestli nemohu být těhu déle i přes prezervativ protože váhu mám stálou a ty příznaky jsou vážně nepřehlédnutelné😳 samotnou by mě těhotenství nenapadlo
@Malineka přemýšlím jestli těhotenství už netrvá déle, protože mám o 2 kg na víc a dnes jsem i zvracela😅 takže myslím že uklidnit se není třeba. Ty příznaky nejsou jen v mé hlavě. A přerušovaný styk jsme měli poprvé když nebyla jiná možnost tak jsme to riskli🙂. A možná by to chtělo slusnější chování a respekt k druhým 🙂 kde to ty děti pak berou že 😅
Pokud by těhotenství mělo být z předchozího měsíce, měla by jsi už pozitivní test, tak si ho udělej.
Jakože test je negativní, ale ty jsi určitě těhotná ![]()
Mozek je mocný a těch, co mají negativní test a jsou těhotné, je opravdu opravdu opravdu malililinko. To by byla velká náhoda, kdybys to byla ty.