Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.
Ráda bych se zeptala na jednu věc.
Mam dva kluky 9 a 4.
S manželem jsme se nedávno bavili o možnosti ze by jsme chtěli třetí miminko, ale pak jsme usoudili, že s naší finanční situací to nepůjde, takže jsme se dohodli, že ne.
Měsíčně každý platíme cca 17tis poplatky, dluhy, nájem a vše kolem
A dneska na potvoru nám praskla ochrana.
Jsem už na konci menstruace, říkám si, ze je blbost aby se podařilo otěhotnět, ale nikdo nikdy neví.
A teď? Co když se to povede?
Bojím se potratu, jsem proti tomu ![]()
Nechápu otázku. Ptáš se, co máš dělat? Jako dospělá žena, máma dvou dětí, asi tušíš. Za A - doufat, že se nezadařilo. Za B - koupit si pilulku po. Za C - smířit se s osudem a pokud bys byla těhotná, dítě si nechat. Co máš reálně udělat, ti nikdo tady přece neporadí!
Jako já ještě upřímně nechápu, že někdo v dlouhodobém vztahu, po dětech a se stálým manželem, používá kondom. Možností je tolik a rozhodně praktičtějších a nejmíň stejně spolehlivých.
@teroonka píše: Více
No jestli zakl. v hloubi duše nedoufá, že se zadařilo, viz informace, že by třetí i chtěli.
Další s dluhy, na co máte dluh, když bydlíte v nájmu? a jak velký dluh to je a na jak dlouho? 17tis je nájem, energie, i splátka dluhu?
@Karkulka38 píše: Více
tak ona píše, že každý z nich má 17 tisíc dluhy a nájem, poplatky ![]()
Jo? Tak to mě teda pouč
ničit si zdraví antinou, nebo tělísko, které né každé sedne. Nebo vasektomie - což je ale blbost, když nevylučují další dítě, jen co se zbaví dluhů…
leda může ke kondomu počítat plodné dny nebo přerušovat, ale tam je ten kondom základ spolehlivosti ![]()
Příspěvek upraven 02.03.25 v 19:27
@Karkulka38 píše: Více
Píše každý, tak bych tepla, že výdaje na povinné věci budou 34 ![]()
Taky by mě zajímalo těch mrak možností, když vypadne antikoncepce a tělísko.
@monikaposp píše: Více
Kup si tabletku po, a lépe se chranˇ, ve vaší situaci si fakt další dítě dovolit nemůžete. Bojíš se potratu, jsi proti němu. No, tak to pak jedině nesouložit, to je jediná ochrana na 100%
@Yasmen vedle těch vypsaných třeba pesar, spermicidní prostředky, antikoncepční náplasti, injekce, pilulky, kroužek, tělíska hormonální i nehormonální. Sterilizace. Nesouložit. Hele, mně by třeba kondom fakt vadil při každém sexu. Ale její věc. Jen je možná těhotná a neví co s tím, tak jsem přihodila jeden svůj filosofický vklad.