Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Diana69 Já teda nevolnostma netrpěla ani při dvojčatech, ale vždy jsem na počátku takto zhubla a začala jsem přibírat až dýl. Teď už nevím, ale určitě až tak v 15tt. Jinak vše v pořádku. Do průkazky mi zapsali tu váhu, co jsem měla když mě jí vydávali. Stejně jsem pak přibrala málo. Normálně přiberu, jen se na jídlo podívám. Jestli nejsi extrémně hubená, tak to bude určitě ok. Zbytečně se nestresuj. ![]()
vždy na začátku jsem zhubla 5kg pak se to zastavilo a začala jsem přibírat kolem 12tt
Já jsem 16tt a hubnu pořád ne teda nějak výrazně, mám dole přes 3 kila, ale zatím to de spíš dolů než nahoru, každou kontrolu co mě dr váží mám o půl kila míň a to už mi ani není zle, cpu se a víceméně ležím, takže nevím kam to mizí
jinak nebezpečné to je ve chvíli kdy kolabuješ, nedokážeš do sebe dostat vůbec nic, kdyztak to prober s dr a zkus si třeba sem tam dát nějaký nutridrink. Jinak v prvním těhotenství i jsem to měla stejně, na začátku pár kilo shodit a přibírat až v druhé polovině.
Než jsem otěhotněla, tak jsem měla 76 kg a když jsem šla rodit, tak jsem měla 74 kg. Během prvních 3 měsíců jsem zhubla 12 kg, takže jsem měla 64 kg. Zkončila jsem několikrát i na kapačkách, ale já byla extrém. Nemohla jsem nic jíst a pak ani pít vodu, zvracela jsem i 30× a víc ve dne v noci. Přibírat jsem začala až kolem 5. měsíce. Pokud jsi schopná fungovat a něco jíst a pít, tak budete oba v pořádku.
Já jsem teď v 17 týdnu a už jsem zhubla 13 kg. Také jsem už měla strach, aby to nějak neohrozilo prcka,ale dr. mi řekla,že já hubnout můžu,ale dítě musí růst. Já jsem ale při otěhotnění měla dost vysokou váhu,tak je to jiné než když je někdo hubený a ještě hodně zhubne.
Ahoj, potrebovala bych poradit ohledne hubnuti v tehotenstvi. Vlivem leku/stresu/nedostatku spanku jsem v minulosti dost pribrala. Druhy rok uz jedu racionalni stravu. Netrapim se, hodne bilkovin, zeleniny, tri az ctyri jidla denne dle prace. Snazim se neprekrocit 5000 kJ denne. Hodne chodim, chodila jsem na bodypump. Hubla jsem cca 2,5 kg mesicne, pozdeji spis jedno az dve kila.. Ted k tomu zasadnimu. Koncim prvni trimestr a vlivem nevolnosti a neporusenim rezimu porad hubnu. Vcera gynekolog vyjadril jiste nespokojeni. Od rijna - co jsem otehotnela, mam dole sest kilo. Porad nejsem „stihla“, aby si nekdo nepredstavil vyhublou kostru. BMI mam ted necelych 27. Takze logicky - chtela bych jeste hubnout. Vsude ctu, ze to neva, kdyz matka hubne, hlavne, kdyz dite roste. Objednana jsem na prvniho unora a gyndar rikal, ze chce videt aspon tri kila nahore.. Co ted? Mam zvysit kaloricky prijem? Prestat se hybat? No ale hlavne mi to je proti srsti. Nechci pribirat. Dala jsem si „ukol“, ze skoncim tehotenstvi se stejnou vahou, na ktere jsem zacinala. Ach jo.
Nechapu proc hubnes kdyz si tehotna to mi hlava nebere. Myslis spis na to dite co v tobe roste nebo na to kolik vazis? Srovnej si priority… Abys pak nebrecela
@Renca8 No, hubnu, protoze mam nadvahu. Priority mam snad srovnane.. chtela bych byt zdrava a mit zdrave dite.
Tak ono se kolikrát v těhotenství hubne, už jen tím, že jsou nevolnosti a není ani schopnost něco sníst. Kolik žen těhotenství prozvrací celé.
Takže pokud jíš pravidelně a zdravě, tak nevidím důvod.
Pohyb bych nevynechala, je důležitý i v těhotenství, pokud to teda není nějaké přehnané cvičení.
@VitaminC píše:
@Renca8 No, hubnu, protoze mam nadvahu. Priority mam snad srovnane.. chtela bych byt zdrava a mit zdrave dite.
Pokud víš, že máš příjem všeho potřebného, pak bych to neviděla nijak dramaticky.
Tvoje tělo najelo na režim, ty mu nasloucháš a to bude nejdůležitější.
Nedrž dietu, ale poslouchej sama sebe. Ono když je někomu blbě a zvládne do sebe nalít jen colu a občas něco sladkého (kamarádka) tak výživa pro miminko je mnohem horší, než když se snažíš nežrat.
Jen se nad tím zamysli, doplň vitamíny a pokud ti tělo řekne, že potřebuje víc, než je tvůj výpočet, poslechni ho.
@VitaminC Vyprdni se na doktora! On je zvyklej ze skoro vsechny priberou a chce te taky napasovat na tabulky. Pokud dite roste, nemas zadne zdravotni problemy, pak bych teda jen zvysila ten prijem alespon na 7000kj az 9000kj, ale ve stejnem duchu.
Já taky v těhotenství nejdřív hubla a to jsem žádnou dietu nedržela. Ale jsem baculka a doktor říkal, že to tak u těch plnějších žen bývá. Dítě si prostě bere ze zásob
. Přibrala jsem až v posledním trimestru pár kilo a po porodu měla méně než před otěhotněním. Pokud dítě prospívá a víš, že jíš zdravě a vyváženě, žádný drastický diety! A jsi zvyklá se hýbat tak doktora neřeš. Přece kvůli němu nesedneš na gauč a nebudeš se cpát čokoládou.
Já do 4. měsíce zhubla 7 kg a nabírala až pak, pokud nejsi hubená, tak to nevadí, mě bylo řečeno, že zásob mám dost, tak to nevadí ![]()
Mě bylo v těhotenství špatně, nezvracela jsem, jen jsem nejedla. V polovině jsem měla asi 5 kg dole, k porodu jsem šla s 2 kg plus oproti původní váze, v porodnici 10 kg nechala. Já bych tu váhu tak neřešila, rychlejší přibírání plodu teprve začne, vždyť teď má reálně 200g? (Zhruba). Jak radí holky, hlídej si, ať je strava pestrá a všechno bude ok
@VitaminC jedině zvýšit příjem kalorii, pohybu se nevzdávej, dokud ti nebude nepříjemný, což v 8-9 měsíci určitě ubereš dobrovolně sama ![]()