TĚHOTENSTVÍ s AD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.11.21 12:31

TĚHOTENSTVÍ s AD

Ahoj, jsem 7tt a užívám antidepresiva. Kvůli těhu jsem musela měnit léky a nejsem na nich 100%. Navíc mě trápí šílené nevolnosti po celý den, takže celkově jsem ze své situace spíše nešťastná, než šťastná. Zažila některá z vás podobný mix problemu a pochybnosti? Jak jste to zvládali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
7.11.21 12:55

Vydrž, léky se srovnají.
Nevolnosti přejdou.

A přidej určitě psychoterapii. Dost to pomůže jak s běžnými obtížemi, tak se zvládáním úzkosti a nejistoty spojené s těhotenstvím a následným mateřstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
7.11.21 13:25

V NUDZ mají poradnu pro těhotné a kojící - poradna pro psychiatricky léčené pacientky plánující graviditu a kojení pro pacienty z celé ČR. Ženy se tam jezdí konzultovat prášky v graviditě.

Co jsem slyšela, nejvíce se v těhotentství používá sertralin a es/citalopram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 13:39

@jejjej ja dostala Adjuvin což je setralin, jen jsem si akorát zvykla na bejvale léky a hned zase musela kvůli tehu měnit. Takže jsem ze všeho taková rozhozena, nestastna ještě jak je mi zle do toho, že sotva zvladam návštěvu gynekologa natož abych dala psychoterapii.. Spíš jsem chtěla vědět jestli to tak taky někdo měl, jak to zvládal pokecat o tom.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.21 14:28

Já ještě těhotná nejsem, ale že plánujeme dítě jsem řekla své psychiatričce na poslední kontrole a nechala mě na Elify (75 mg). Braní léků během těhotenství se nebojím, moje psychiatrička je odborník na deprese a měla už nemálo těhotných na antidepresivech. U tebe je blbá ta změna léků, to chvilku potrvá, než si to sedne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.21 14:38
@Anonymní píše:
Já ještě těhotná nejsem, ale že plánujeme dítě jsem řekla své psychiatričce na poslední kontrole a nechala mě na Elify (75 mg). Braní léků během těhotenství se nebojím, moje psychiatrička je odborník na deprese a měla už nemálo těhotných na antidepresivech. U tebe je blbá ta změna léků, to chvilku potrvá, než si to sedne.

Brala jsem elify 150 a mudr mi to pravé změnil, že elify není vhodný pro těhotné🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2358
7.11.21 14:43

Elify je SNRI, méně škodlivé jsou SSRI sertralin a escitalopram, citalopram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 14:44
@Anonymní píše:
Brala jsem elify 150 a mudr mi to pravé změnil, že elify není vhodný pro těhotné🤷‍♀️
@Anonymní píše:

Zajímavé, mně akorát ponížila ze 150 mg na 75 mg. :think: Ale brala to tak, že pokud mi bude po 75 mg špatně, tak se mám vrátit na 150 mg. Jinak mě upozornovala, že po snižování dávky u Elify bývá lidem špatně (nebyl můj případ), tak to možná bude u tebe tento případ. Své lékařce věřím, je to primářka a její specializací jsou těžké deprese.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky