Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musis to vydrzet.
Me byvalo zle asi 5 tydnu. Rano v pohode, kolem 11 mi zacalo byt spatne a trvalo to po zbytek dne ![]()
Pij po douskach a jez po troskach. ![]()
Cerny caj, redeny dzus jestli to pujde, zkus treba i teplou vodu, caro nebo proste bily kafe a nebo treba kefir, klidne ochuceny a muzes zkusit naredit mlikem.. to by melo taky trosku tomu zaludku pomoc ho zklidnit. Co kakao?
@Alyss1 píše:
Zkus pivo. v jednu chvili jsem ho snidalo.
Díky za tip. To jsem nezkoušela ![]()
@eleonora29 píše:
Taky jsem nemohla vodu, ani čaj… Ale pomohl mi džus.
To zkusím, díky
@Anonymní píše:
Díky za tip. To jsem nezkoušela
To fakt pomaha. muzes i alko, jedno maly nic neudela. ale nealko funguje taky a ještě ho můžeš vypít „litry“ abys mela tekutiny. Ale me proste pomahala ta hořká chuť, stačilo jedno napití a bylo mi dobře
@Leenvecka píše:Černý čaj také zkoušen, a po kefíru je mi hůře.
Cerny caj, redeny dzus jestli to pujde, zkus treba i teplou vodu, caro nebo proste bily kafe a nebo treba kefir, klidne ochuceny a muzes zkusit naredit mlikem.. to by melo taky trosku tomu zaludku pomoc ho zklidnit. Co kakao?
@Alyss1 píše:
To fakt pomaha. muzes i alko, jedno maly nic neudela. ale nealko funguje taky a ještě ho můžeš vypít „litry“ abys mela tekutiny. Ale me proste pomahala ta hořká chuť, stačilo jedno napití a bylo mi dobře
Birrela tu mám, jdu na něj
![]()
@Alyss1 píše:
alkohol v tehotenstvi fakt ne..ani sklenicka by nemela byt.. kdyz uz tak nealko. Birel ma uz celkem slusnou sbirku piv a fakt neni potreba pit klasicky pivo.
@Leenvecka píše:
alkohol v tehotenstvi fakt ne..ani sklenicka by nemela byt.. kdyz uz tak nealko. Birel ma uz celkem slusnou sbirku piv a fakt neni potreba pit klasicky pivo.
Já jsem abstinent vesměs, takže alkoholický pivo zkoušet nebudu, to by mě po tak dlouhé době sundalo i bez těhotenství ![]()
Dala jsem birrela, tak uvidíme ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem abstinent vesměs, takže alkoholický pivo zkoušet nebudu, to by mě po tak dlouhé době sundalo i bez těhotenství
Dala jsem birrela, tak uvidíme
Pokud ti nealko pivo bude dělat dobře, mrkni po obchodech, je spousta nealko piv s různýma příchutěma…
Já třeba pivo vůbec nepiju, nechutná mi to, do hospody jezdím autem na kafe a pokec… V létě jsem si dával místo kafe točený nealko grepový a to se dalo, i některý další ochucený byly pro mě jakožto „antipivaře“ pitelný…
![]()
Nepij čaje. Ja v prvním trimestru nesnesla zadne teple piti, caje vůbec. Z čaje zvracim jeste ve třetím trimestru
stačí si loknout a jde vše ven. Z čisté vody se mi taky navalovalo. Udržela sem spolehlivé colu, tak ta v prvním trimestru jela po litrech, sem tam perlivou magnézii a džus (ale hodně naředěný a jen pomerančový), cokoliv jiného šlo hned ven.
Jsem v 6 tydnu, skoro 7 týden. Měla jsem trávicí potíže již před těhotenstvím, ale teď co přišlo je otřesné. Ráno dokud se nenajím (většinou), tak je dobře, jak se najím od té doby je mi špatně, nevolno, když jsem jen na rohlikach, piškotech a bramborech, atd tak to jde. Nejhůře je mi odpoledne a večer. Ale nezvracim, jen mi navaluje. Když pořád něco jim, tak se to nechá nějak snést. Avšak úplně nejhůře je mi po vodě a jiných tekutinách. Prostě jakmile se napiju, i třeba hned ráno, kdy je mi ještě zcela dobře, začne mi být na zvracení a nevolno..a to ihned a fakt hodně. To jídlo nějak zvládám, mi přijde, ale nejde nepít přece? Zkoušela jsem těhotenský čaj, vodu, heřmánkový čaj a meduňkovy.. po všem je mi ještě o mnoho hůře. Máte někdo nějaký tip, co vám pomáhalo? Fakt piju teď hrozně málo uz
Díky