Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
vím, že už sem píšu takovouhle diskuzi s podobným tématem po několikáté, ale pořád nemohu najít východisko.
Jak jsem tedy nedavno psala, jsem v pátem měsíci, ještě chodím do školy… ještě k tomu mě teď přeřadili do třídy, k mému bývalému. Pořád ho mám tajně ráda, ale otce miminka stále miluji, asi je to trochu složitější tak doufám že to pochopíte.
Otec miminka, se rozhodl, že nám dá ještě šanci, a spolu to zkusíme, a však po týdnu to hned vzdal, že prý nechce být s někým do smrti, když mu nesedí. To mě položilo.. Nevím co si teď počít, půl roku ještě teď chodím do školy, jeho stále miluji, ale nevím jestli má cenu na něj ještě do porodu čekat, že se umoudří, nebo pomalu koukat po jiném tatínkovi, aby malé už mělo od narození.. nebo co nejdříve tatínka, jak se patří.
Napadl mě bývalý, s tím s kterým jsem ve třídě, jenže musel by být blázen být s holkou a cizím děckem v 18 letech. Potřebovala bych poradit, co a jak… protože chci najít nějaké východisko, abych také nemusela být rodičům co „nejdéle na krku“ však to znáte možná některé, je to strašný pocit.. a také jaké jsou vaše názory jestli by si bývalí vzal holku s cizím dítětem ![]()
Vím že to je zamotané, možná to jsou i pitomé otázky, ale já nevím, jak z toho ven. Předem moc děkuji!!
Ne, nejdriv si usporadej vlastni zivot. Pak hledej partnera a otce pro dite. Ne nekoho, kdo je po zrovna ruce. Nejdriv bys mela trochu dospet, psotavit se co nejvic na svoje vlatsni nohy( ale rocice ti snad pomohou, urcite budou radsi, kdyz nebudes na noveho partnera tak spechat) a teprve pak hledat ZODPOVEDNE.
Je mi tě líto, holka, ale uvidíš, že bude líp. Jsi mlaďounká, toho pravého potkáš, uvidíš. Držím ti palce.
Ahoj, já teda nevím, ale já bych všemu nechala volný průběh, navíc tady nikdo nemůže vědět zda by se k tobě ex vrátil, jestli bude ochotný vychovávat cizí dítě. Proto bych se soustředila na sebe a na prcka, věčně u rodičů nebudeš neboj. Každopádně přeji hodně štěstí.
Ahojky, moje rada je nesnažit se teď uhnat chlapa..Hrajou si s tebou hormony a to by nemuselo dopadnout dobře. Obklop se přáteli, smiř se s tím, že nějákou dobu na krku rodičům budeš (těhotnou nikdo nezaměstná) a hlavně se těš na miminko, které se za pár měsíců narodí. Jak vycházíš s rodiči? A i když tě bývalý nechal, počítej s tím, že má vyživovací povinnost ![]()
Vím, jaké je to být v těhotenství sama- chybí dotek, polibek, obejmutí..Sice je mi o 10 let víc, jsem zajištěná, bydlím sama..Ale dá se to zvládnout
Přeju hodně síly
Nejdřív se soustřeď na miminko a na sebe, vím, že hormony se bouří a připadá ti všechno ztracený…Až se to trochu uklidní, nějaký tatínek se jistě najde. Určitě bych někoho nehledala jen proto, aby moje dítě mělo tátu od narození. Akorát se budeš trápit. Nech tomu volný průběh, jak říkám-soustřeď se teď na miminko a na sebe a uvidíš, bude líp.
Tak já bych rozhodně počkala co bude po porodu, když si začneš s bývalým, co když si to on potom rozmyslí? Nebo otec dítěte, co když bude chtít zpátky, potom bys mohla někomu ublížit. Navíc si myslím že 18 letý kluk asi není vhodný pro založení rodiny, jak by se postaral když ještě chodí do školy? Chápu že nechceš na to být sama. Navíc mimčo asi nebylo plánované co? Proč jsi dovolila to že čekáš dítě s chlapem který tě nebere jako partnerku do budoucna? Jako stane se, možná mnohdy i přes antikoncepci, ale co ten ex? Dítě chce, tebe ne? Já to nějak nechápu teda
,já bych si dítě s někým kdo se mnou být nechce rozhodně nenechala. Jsi mlaďounká, pokud to s otcem dítěte nevyjde, časem ještě najdeš muže pro život, neboj ![]()
Ahoj, tvou situaci jsi jen těžko dokážu představit. Mám kamarádku která ve 20 letech otěhotněla se svým expřítelem. Miminko si samozřejmě nechala, ale už to dohromady nedali. Když porodila bydlela asi rok u rodičů a potom si našla podnájem. Zvládala to skvěle. Bylo pro ni docela těžké najít nového přítele, ale měla štěstí a našla si před cca 2 lety o rok mladšího přítele a je ukázkový tatínek i když malej není jeho. Dokonce plánují že by se chtěli za nějáký čas vzít a mít další miminko! Nevěš hlavu, buď hlavně v klidu k vůli tomu prckovi.
Pokud ti chtějí rodiče pomáhat, tak je to super a neboj, časem se najde někdo kdo bude mít rád tebe i prcka.
Mám pocit, že na tohle už jsem jednou reagovala, ale zopakuju to. Lepší nezávislá matka bez chlapa než matka, která se mermomocí upíná na chlapa, jako by to bez něj nešlo. Proč jako? Aby dítěti nechyběl mužský element? Nebo aby se o vás „postaral“? Zapracuj na tom, aby ses o sebe a o dítě mohla postarat sama. Jak už tu bylo řečeno, nejdřív se postav na vlastní nohy, koukej dodělat školu a najít si práci. Zvedne ti to sebevědomí, když už nic. Nedolejzej za chlapem, když o něj ani nestojíš jinak než o náhradu za otce tvého dítěte, to je šílený.
Víš, taky se může stát, že toho pana pravého budeš hledat léta a tvoje dítě se bude dívat na to, jak střídáš chlapy jako ponožky (moje kamarádka má takovou matku a docela to pro ni byl záhul).
Neobejdeš se snad na čas bez chlapa? Chceš si ještě víc komplikovat život svou zbrklostí? Mysli teď na budoucnost cca 5 let(a ta nemusí být nutně ve dvojici).
Kašli na chlapy, dej si dohromady život. Já jsem se s bývalým rozešla v těhotenství a upřímně to poslední co mi chybělo byl chlap. Až teď po dvou letech se začínám cítit na to abych si někoho našla.
@Anonymní píše:
Tak já bych rozhodně počkala co bude po porodu, když si začneš s bývalým, co když si to on potom rozmyslí? Nebo otec dítěte, co když bude chtít zpátky, potom bys mohla někomu ublížit. Navíc si myslím že 18 letý kluk asi není vhodný pro založení rodiny, jak by se postaral když ještě chodí do školy? Chápu že nechceš na to být sama. Navíc mimčo asi nebylo plánované co? Proč jsi dovolila to že čekáš dítě s chlapem který tě nebere jako partnerku do budoucna? Jako stane se, možná mnohdy i přes antikoncepci, ale co ten ex? Dítě chce, tebe ne? Já to nějak nechápu teda,já bych si dítě s někým kdo se mnou být nechce rozhodně nenechala. Jsi mlaďounká, pokud to s otcem dítěte nevyjde, časem ještě najdeš muže pro život, neboj
miminko plánované nebylo, i přes to že jsem brala antikoncepci, se to nějak zvrtlo.. do teď nevíme čím to bylo. Avšak rozhodli jsme se že si ho necháme, bývalý teď dodělává školu, a pak už má práci jistou, takž jsme trošku té jistotty do budoucna měli.
Jinak o tom ex, není že bych hledala hned někoho na rychlo, ale mám ho svým způsobem ráda, díky otci miminka, jsem na něj zapoměla. jenže být sním ve třídě to taky dělá své. Jak jak jsem napsala, jít s holkou v 18 do vztahy s tím že má prcka, je docela nemyslitelný u tak mladýho kluka ![]()
Nejak se ztracim v byvalych a ex… v kazdem pripade bych se vyprdla na byvale i ex a soustredila se na sebe a dite… ostatni si sedne casem samo.
@skrudzz Tak nemuseli by jste se na sebe hned vázat, jenže ty budeš mít dlouho uplně jiný starosti a přece nebudeš pořád dávat dítě někomu na hlídání, abys mohla jít na rande, to je hrozný, to je tak na vztah kdy spolu ti dva aspoň žijou, ale právě že v 18 letech je na takovejhle závazek dost brzo, dřív nebo později by ho to přestalo bavit, byl by odstrčenej, protože tvoje dítě bude pro tebe na prvním místě. Mám kamarádku, svobodnou, má 4letou holčičku, rozešli se s partnerem když měla holka půl roku a i když už chodí do práce a holčička do školky, tak si pořád nemůže udržet chlapa, zkrátka si vybírá strašně mladý kluky a ty ještě touhu po dítěti namaj, ze začátku jsou z malý vždycky unešený, ale jakmile začnou u něj spát atd. tak je konec. Třeba tě mateřství změní a otec dítěte se naučí milovat tebe i dítě, třeba časem dospěje, nebo otcovství změní život a názory i jemu, uvidíš, nějak to dopadne, ale rozhodně bych se hned nehrnula do nového vztahu, až se mimčo narodí, nebudeš mít na to ani myšlenky, budeš ráda že se postaráš o něj a trochu vyspíš, na randění nebudeš mít náladu.
Nehledej za každou cenu náhradního otce pro dítě…nejdřív se s tou situací, i když to nebude lehké, musíš smířit sama…