Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminy…dnes mám prostě den blbec…
ráno dobrý, ale po obědě…
o pul 4mám sraz s kamarádkou tady zEmimina…řekla jsem si že vyjdu dřív a půjdu ještě něco koupit. hlavně pro malou body s dl. rukávem. tak jsme vyrazili. stylem že jsem předpokládala že je tam zima..já svetr a vestu a malá jen v puncochách, body a ve fusaku.(připadala jsem si jako blázen, protože všichni okolo chodili v tričku s krátkym rukávem)
no co…jde se na autobus…jo nečekaně mi ujel.
tak jsem se vydala pěšky. že se aspon projdeme. to už se malé přestávalo v kočárku líbit a já jsem tusila proc. i me zacalo byt značné teplo. po zhruba 45min jsme byli skoro u obchodáku když jsem zacla nervozne prohledavat tasku a samozrejme jsem nezjistila nic jineho nez to-ze nemam penezenku. fajn tak jdeme na bus a zpátky domů…autobus přijel. lidé nastoupili. já zmáčku čudlík na dveřích a dveře nic (stále zavřené) tak se vydám ke dveřím druhým a v tom mi pan autobusák zavře přímo před nosem…to uz jsem semalém valela pod autobusem smíchy..nejaky pan teda reklridiciat mi jeste otevre. ..hura autobus dobit a jede se domu. (dítě celé rudé a hladové)nevím proc vystoupila jsem o zastavku driv a šlapala extreme prudký kopec k nám domu.
malá ted usíná v postýlce a já vyčerpaná, uřvaná smíchy i smutkem ze sebe dostávám strašněj vztek…
přeji všem kdo má dnes den blbec at dobře dopadne ![]()
A to jsem to ted dovšila tím, že jsem sla dát malé zbytek mlíčka co nevypila a uplne nesmyslně jsem flašku otevřela..no málem jsem ji utopila v mlíce
![]()
Tedy nevim, ale asi by me nenapadlo, kdyz vcera bylo pekne, vyndavat fusak tedy. Kort kdyz ma byt zase vedro. My si dnes zas vyrazili na lehko, nastesti pro malou mam vzdy obleceni, ale ja si vyrazila: zabky, kalhoty, tilko, takze celkem kosa:( Ale jinak jsi mela prijemny den
@palapa já jinechtěla moc navlíkat- nemá moc ráda mikiny a tak. tak jsem si rikalaze bude lepsi kdyz ji dam jednu vrstvu a fouknu do fusaku
![]()
@Miižu nooo, docela dobrý, já ho měla včera. Chleba mi překynul a zaprasila jsem si s nim troubu a rošt, po upečení byl teda mňam a potom jsem dělala plněný knedlíky, no to co z toho vzniklo, se krásným knedlíkům z kuchařky fakt nepodobalo! Nedělala jsem je poprvé, ale včera jsem myslela, že již naposled! Těsto mi překynulo, protože mě zrovna potřebovaly děti, nešly mi zabalit a šťáva mi z jahod tekla všude, tak to už jsem byla naštvaná, tak jsem jahody vyměnila za meruňky, no o krapet lepší, ale stejně a na závěr se mi srazily
po tomto jsem rezignovala něco víc dělat!
je vtipný to číst, ale chapu že jsi nasr,,,co dodat??dej si něco dobrýho, třeba v tekutym stavu ![]()
Ahoj, tak já jsem si myslela, že se po prořvané noci po obědě konečně trochu prospím
Dala jsem malou do postýlky v pokojíku a lehla si na gauč v obýváku. Už jsem skoro spala, když se malá na mě najednou začala sápat. No málem jsem měla infarkt, jak jsem se lekla! Ona přelezla šprušlovou postýlku a pěkně si to k mamince nakráčela
Takže o další starost navíc, večer musíme pro malou smontovat novou postýlku…
Jéé tahle diskuze mi jde pod ruku
dnešek taky vyhlašuju dnem blbcem a zkonstatovala jsem, že bych se asi měla dneska zavřít do nějaký vypolstrovaný místnosti a radši nevycházet
s malou jsme si dnes chtěly udělat výlet do Prahy a jelikož jsem řidič začátečník, auto mám 14 dní, tak jsme se chtěly jen přiblížit někam na vlak a odtamtud pak do Prahy..nejdřív jsem jela špatnou cestou, pak jsem se našla, úspěšně dojela do města, říkejme mu město X a začala hledat vlakové nádraží, to jsem našla, tak jsem se někde potřebovala otočit a zaprkovat- suma sumárum jsem za cca 5min nabořila zadní nárazník (auto je staré, tudíž naprasknul) a pak ještě pro jistotu při parkování nabořila i ten přední
fajn, je to starý auto, tohle se předpokládalo, jdeme na vlak, ujede nám první, jdem se najíst, ujede další
pořád zachovávám klidnou mysl a těším se na sraz s kamarádkou..přijede vlak, nadšeně se nalodíme, další stanici přistupuje postarší chlápek, nacpe dceři banán, dost divný, ten chlap taky divnej, nějak nemám sílu reagovat, naštěstí dcera je zaražená, tak jen zírá, já taky
chlápek pak seřve průvodčí, že je kráva, pořád zírám a hlídám dceru a banán, hurá vystupujem na nádraží, nakoupíme si svačinu a jdem na hřiště! ale co nezjistím u pokladny? peněženka fuč, fajn čtyři stovky a doklady mě nezabijou, ale náš jediný klíš od auta už jo..tož toť můj den né blbec, ale přímo debil! ![]()
PS. doufám, že nikoho nenapadlo po nálezu peněženky s klíčkem čmajznout auto, achjo…
Tak ať je zítra líp ![]()
Tak já měla něco podobného v pondělí. Ráno vstanu, běžím na záchod-ha v chodbě hovínko od psa (jsme naštvaná a řvu na něj, co to udělal, ale normálně to nedělá tak mu asi nebylo dobře), chciho obejít a pokračovat na záchod a pravou nohou vyšlápnu druhý kousek. Jsem vzteklá a hážu psa na zahradu. Konečně se dostávám na záchod a do sprchy. Za patnáct minut opouštím koupelnu a zvoní mi telefon. Říkám si sakra kdo volá a on městský útulek, že mají našeho psa. Říkám že to není možný a běžím na zahradu-pes nikde. Následuje cesta do útulku pro psa a pak hurá do práce.
Tak já se taky přidám, včera byl den blbec. Den začal úplně normálně, malý vstával v půl 8, cožje na něj dobrý. Šli jsme vařt oběd, lečo, a malý mi pomáhal, bral mi zeleninu a vařil ji v rychlovarné konvi, ale pořád dobrý. Pak jsem šla pověsit prádlo a z našeho balkonu, na kterém je uloženo dost věcí (manžel se před pár týdny přistěhoval z Prahy a ještě nemá vše uklizené) jsem odnesla 5l lahev s utopenci, abych ji nemusela překračovat a nerozbila ji. Pověsím prádlo a nesu ji zpátky a milá lahev mi, nevím jak, vyklzla z rukou a rozbila se. Na balkoně totální spoušť, všude plno střepů a střepy vlítly i do obýváku. Lák kapal dolů sousedce na balkon. Přitom jak se sklenice rozbila mi pocákala moje vypraný růžový povlečení. Nevěděla jsem, kde mám začít uklízet, tak jsem sezbrala utopence a střepy a šla rychle vyluxovat, aby si malý nepích doma střep do nohy a pak uklidit balkon. Malý mi samosřejmě se vším chtěl pomáhat, takže ještě hlídat jeho, aby si neublížil. A nakonec dát znovu vyprat vyprané prádlo. U toho všecho se mi malý dvakrát počůral, ale už jsem neměla sílu. Odpoledne jsem nesla oběd babiččce, která spadla na kole, aby nemusela vařit. Přijdu domů a manželovi, když jsem byli pryč spadla na nohu 10 kg činka. Tak snad už bude líp a všem, kdo máte den blbec, tak to ve zdraví přežijte ![]()
Ahojda všem, chci se s vámi podělit o den blbec, lépe řečeno noc blbec. Kolem jedenácté večer jsem se chystala že vyvenčím psa udělám malé papání a půjdu spát. Sebrala jsem psa bouchnu vchodovými dveřmi a ejhle, nemám klíče. Tak jsem se marně pokoušela dozvonit na sousedy abych se mohla přesvědčit zda nejsou ve dveřích. Až sousedka z vedlejšího vchodu mi pujčila klíče od hlavních dveří abych se přesvědčila že klíče od bytu mám opravdu zabouchlý. Nastala otázka co tedˇcca 15 minut od nás bydlí rodiče, takže klus přes město, jenže rodiče mají na bráně visací zámek a já jen 160cm, takže přelézt to bylo nad lidské síly, opět klus domů. Naštěstí sousedka čekala jak to dopadne a když mě viděla že se vracím sama pochopila že budeme muset volat hasiče. Tímto ji velký díky .Po chvilce dorazily myslela jsem že to proběhne celkem diskrétně ale přijeli tím velkým vozem v závěsu policajti
propadla bych se do západního německa
dveře naštěstí vypáčily a já jsem mohla obejmout svoji holčičku. Nejhorší je když máte někde dítě a nemůžete se k němu dostat
Jestli mě někdo viděl jak pomateně pobíhám skoro o půl noci po městě tak nepochybuji že se to muj přítel dozví ještě dřív než otevře dveře .Je totiž v cizině a dnes se vrací. Hasiči i policajti byli strašně hodný taktéž díky. Všem přeji co nejméně takových dnů i nocí ![]()
Ahoj oživuji diskusi dnes mám totál den blbec ráno tatka s bráchou účastníci nehody na D1 bylo to aji v tv a těd večer mi píše kámoška že jeden náš společný známý zkolaboval a má zlámanou nohu a byl odvezený do špitálu no prostě aby toho nebylo dnes málo co vy jaký jste měli den?
@katula9 píše:
Ahoj oživuji diskusi dnes mám totál den blbec ráno tatka s bráchou účastníci nehody na D1 bylo to aji v tv a těd večer mi píše kámoška že jeden náš společný známý zkolaboval a má zlámanou nohu a byl odvezený do špitálu no prostě aby toho nebylo dnes málo co vy jaký jste měli den?
jsou v pořádku? já měla odpolko pocit že mám mrtvici
venku celý den leje, jinak docela dobrý den ![]()
@katula9 aj aj… ja jsem dnes mela take sileny den - s nervama v koncich, vybuch a rozhadana s matkou… ale ted citim ulevu.