Může chtít bývalý pas?

3608
3.9.12 18:54

musím souhlasit?

Ahoj mám dceru ve své péči a bývalý mi teď psal že chce vzít dceru do aquaparku v berlíně a že chce můj souhlas aby jí mohl udělat pas. Mě nevadí že jí chce někam vzít ale po tom co mi dva roky vyhrožoval že mi jí vezme se mi vůbec nelíbí představa že by měl v ruce její pas. Nevíte jestli neexistuje nějaký doklad který bych podepsala ale platil by jen v určitém termínu? díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
3.9.12 19:08

Maximálně rychlopas, který platí 6m. Jinak je tohle ošetřené svěřením do péče, pokud máte jasně stanoveno, kdy a jak mají dcera s bývalým styk, tak pokud ji nedovalí, tak můžeš volat policii. Stejně si myslím, že kdyby ji chtěl unést, tak ji převeze přes hranice a pak už je mu to stejně fuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.9.12 19:25

Chce souhlas? bude potřebovat rodný list ne? ten bych z ruky nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
3.9.12 19:26

Jestli se bojis, ze ji odveze a nevrati, tak ji pas nedelej. V Cechach je taky spousta mist kam s dcerou muze jet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
3.9.12 19:32

Tak můžeš dítěti nechat udělat pas ty a půjčit mu ho jen na ten den, ne? Jinak, pokud by ji chtěl unést do ciziny, tak má i tisíc jiných možností, jak to udělat. (Já např, trávila prázdniny s dětmi v pohraničí, do Německa jsme jezdili pravidelně a dětské pasy po nás nikdy nikdo vidět nechtěl.) I RL není nenahraditelný dokument, klidně ti (a nejspíš i otci, když je to jeho dítě) pošlou na požádání nový.
Sama musíš vědět, jestli je bývalý takový magor, že by to dítě unesl a trávil pak s ní život na útěku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
3.9.12 19:32

Naopak, pokud chceš mít jistotu, že Ti jí neunese, nech jí udělat OP i pas, originály budeš mít schované a i kdyby nutně potřeboval půjčit rodný list, duplikáty si neudělá… Za hranice bych ho s malou nepouštěla, pokud jsi z toho nervózní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
3.9.12 19:36

Nebo muzes nechat diteti udelat obcansky prukaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.12 19:41

Bohužel tohle právně ošetřeno není. Pokud je cizinec, máš to o to horší. Pas chtít může, je na Tobě, jestli vydáš, nebo ne, může se toho dožadovat soudně. Jinak osobně bych pas nedala. Protože pokud vyhrožoval únosem tak spoléhat pak na ženevský konvence ohlendně dětí :zed: nee.. op dítku udělat, ale s tím Ti vyjede též po celé evropě + chorvatsko, tak nwm.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
3.9.12 19:47

@martina.se
právě že se řekne že bych šla na policii jenže on jí má na celý víkend a než by je někdo začal hledat tak by byli bůhví kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
3.9.12 19:50
@me2dova píše:
Tak můžeš dítěti nechat udělat pas ty a půjčit mu ho jen na ten den, ne? Jinak, pokud by ji chtěl unést do ciziny, tak má i tisíc jiných možností, jak to udělat. (Já např, trávila prázdniny s dětmi v pohraničí, do Německa jsme jezdili pravidelně a dětské pasy po nás nikdy nikdo vidět nechtěl.) I RL není nenahraditelný dokument, klidně ti (a nejspíš i otci, když je to jeho dítě) pošlou na požádání nový.
Sama musíš vědět, jestli je bývalý takový magor, že by to dítě unesl a trávil pak s ní život na útěku…

jenže mě je pas k ničemu a kdyby ho platil on tak si ho nechá. A on mi na nic nepřispěje platí je to co musí a to si ještě nechal snížit. Nezajímá ho že malá jde od příštího pondělí do školky a že jsem musela zaplatit školný a stravný+jí k tomu nakoupit věci který potřebuje. Myslí si že mu to podepíšu a nebo že ten pas udělám a zaplatím já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
3.9.12 19:52

Pannda
To se mi taky nechce ještě mu strkat rodný list 8o

Příspěvek upraven 03.09.12 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.12 19:52

@terynka006 tak nedávej, on může zažádat soudně, ale není psáno, že mu vyhoví.. to je přesně ono, víkend je dlouhá doba.. pokud by nevyhrožoval, brala bych to jinak, ale takhle.. nedávat.. a zkusit úpravu styku v tom smyslu, že s dítkem nesmí vycestovat za hranice ČR. Dá se to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.9.12 19:57

Ségry bývalý chtěl pro synovce tak pas, ale měl smůlu. Na úřadě ségře řekli, že ho může nechat zhotovit jen ten rodič, který má dítě svěřené do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
3.9.12 20:00

@micelinka
no právě a to on po mě chce jenže mám strach že jí nedoveze a za ty dva dny dojedou dost daleko na to aby nikdo nevěděl kde je vlastně začít hledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
3.9.12 20:01

Otázka je, čím vyhrožoval. Jestli tím, že ti ji vezme, tak to ještě neznamená, že do zahraničí, tím mohl myslet do své péče. Rodný list duplikát mu udělají za stovku, na mě dokonce byla úřednice tak hodná, že i zadarmo, když jsem tatínek:-)). Pasy může mít dítě i dva. K vydání OP dítěte nepotřebuje souhlas druhého rodiče. Být tebou, tak si ověřím, jestli má práci a eventuelně nějaké nemovitosti v ČR, pak ti s dítětem nezdrhne. A umí vůbec jazyky? Jen jestli to nedramatizuješ. A soud mu péči na území ČR omezí jen pokud pro to je vážný důvod.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová