Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terynka006 Tak to je na mašli
Chápu, že je Ti to hodně nepříjemné, ale na to se snad ani poradit nic nedá, volové mezi námi jsou a budou… Doufám, že si brzy někoho najde a dá Ti pokoj ![]()
@terynka006 píše:
Ano ale už jen to že jsme byli obden na sociálce a když jsme nebyli my tam byli oni u nás jako myslíš že je to příjemný? někdo ti pořád leze do soukromí a jen kvůli jeho výmyslům a kvůli tomu že se mstí přes dceru že jsem od něj odešla
Jo, to je otravný. O tom něco vím. I já jsem byl otravovanej, nejen sociálkou a poldama, ale dokonce kriminálkou a na její udání mě vyšetřovali i v práci. Taky milý. Ale pořád si říkám, ta holka sice dělá prasárny, ale možná je přesvědčena, že to dělá ve prospěch dítěte. A tím se uklidňuju, abych se vůči ní dokázal chovat jako k rovnocennému rodiči.
POkud jsem dobře rozumněla, píšeš, že dva roky jsi mu vycházela naplno vstříct. To znamená, že již dva roky si dceru „půjčuje“ a vždy ji bez problémů „vrátil“. Sice dělá naschvály, ale kontakt s dcerou probíhal vždycky asi nějak rozumně (tedy bez únosů a nervů, kde zrovna dítě je). Dělá ti naschvály, to je jasné, že tě to štve, mě by to štvalo taky. Ale to s tím teď jaksi podle mě moc nesouvisí. Jestliže si budete naschvály dělat z obou dvou stran, jediný, kdo to odnese, je dcera. Udělej, co si myslíš, že je nejlepší pro tvoji dceru, ale za této situace bych se jistě únosu já osobně nebála.
@terynka006
Ja jsem pas exmanzelovi pujcila, ale ja mu v tomhle duveruji, i kdyz jednou vyhrozoval. Ale i kdyz je nezodpovednej, tak me nikdy nestalkoval, neterorizoval a psychicky nedeptal, jako ten tvuj
.
Musi to byt strasny, cim si prochazis.
Ja bych si zasla na socialku a zeptala s etam, natvrdo. Mam strach, ze mi unese dcreu, muzu mu nedat pas? Myslim si, z epokud ti on neprispeje na ten pas, muzes rict, ze na nej penize nemas a on ti prispet nechce. ![]()
Vim, ze ti unest dceru muze kdykoli a pas nepotrebuje, ale takhle je to snadnejsi cesta se dostat co nejdale.
@Táta Pavel píše:
Jo, to je otravný. O tom něco vím. I já jsem byl otravovanej, nejen sociálkou a poldama, ale dokonce kriminálkou a na její udání mě vyšetřovali i v práci. Taky milý. Ale pořád si říkám, ta holka sice dělá prasárny, ale možná je přesvědčena, že to dělá ve prospěch dítěte. A tím se uklidňuju, abych se vůči ní dokázal chovat jako k rovnocennému rodiči.
Tady neni podstatny tvuj pribeh, co se stalo tobe a co tobe zena provedla. Jsi az neprirozene zaujaty. Pokud se citis byt ukrivden, mel by sis zalozit vlastni diskusi. Tohle je podle me uz OT
@micelinka píše:
Ségry bývalý chtěl pro synovce tak pas, ale měl smůlu. Na úřadě ségře řekli, že ho může nechat zhotovit jen ten rodič, který má dítě svěřené do péče.
To není pravda. K vystavení pasu stačí jeden rodič a rodný list (i ověřená kopie). Dítě může mít pasy klidně dva, jeden u matky, druhý u otce.
@Zzzzzzzz píše:
To není pravda. K vystavení pasu stačí jeden rodič a rodný list (i ověřená kopie). Dítě může mít pasy klidně dva, jeden u matky, druhý u otce.
Tak si z ní asi dělali srandu, volala na úřady dva, všude jí říkali něco jiného, ale shodli se v tom, že jestli s otcem dítěte nežije a má ho ona svěřeného ve své péči tak jen ona může o pas zažádat. Zdá se mi, že na úřadech hov*o ví.
@micelinka píše:
Tak si z ní asi dělali srandu, volala na úřady dva, všude jí říkali něco jiného, ale shodli se v tom, že jestli s otcem dítěte nežije a má ho ona svěřeného ve své péči tak jen ona může o pas zažádat. Zdá se mi, že na úřadech hov*o ví.
Vím to z vlastní zkušenosti, konkrétně vloni v červnu, Praha 4
@Weru píše:
Tady neni podstatny tvuj pribeh, co se stalo tobe a co tobe zena provedla. Jsi az neprirozene zaujaty. Pokud se citis byt ukrivden, mel by sis zalozit vlastni diskusi. Tohle je podle me uz OT
Bylo by fajn, kdybys řízení diskuse nechala na zakladatelce. Kouskem mého příběhu jsem jí chtěl jen naznačit, že prasácké chování partnera není důvod přestat jej respektovat jako rovnocenného rodiče. A jestli jsem zaujatý - ano, zaujatý ve prospěch toho, co je dobré pro děti. A rozhodně není v jejich zájmu, aby si rodiče dělali naschvály a bránili si v tom, co s dětmi mohou nebo nemohou dělat v době, kdy o ně legálně pečují.
@Táta Pavel píše:
Bylo by fajn, kdybys řízení diskuse nechala na zakladatelce. Kouskem mého příběhu jsem jí chtěl jen naznačit, že prasácké chování partnera není důvod přestat jej respektovat jako rovnocenného rodiče. A jestli jsem zaujatý - ano, zaujatý ve prospěch toho, co je dobré pro děti. A rozhodně není v jejich zájmu, aby si rodiče dělali naschvály a bránili si v tom, co s dětmi mohou nebo nemohou dělat v době, kdy o ně legálně pečují.
Pro dite je dobre, kdyz je nekdo odtrhne nepravem od ditete
. To uz je na povazenou.
@Zzzzzzzzz píše:
Vím to z vlastní zkušenosti, konkrétně vloni v červnu, Praha píše: Více
@micelinka píše:
Letos duben Třeboň a Klatovy, vlastní zkušenost.
Naše dítě (svěřené v péči matky) ale od té doby má opravdu pasy dva, jeden u matky a u druhý u otce, na oba pasy už bylo i v zahraničí a vše bez problémů…
@Weru píše:
Pro dite je dobre, kdyz je nekdo odtrhne nepravem od ditete. To uz je na povazenou.
A tady někdo někoho od někoho trhá? Neprávem? Nějak nerozumím, asi už je na mě pozdě:-))
Zakladatelko nečetla jsem vše, ale zákon neříká nic jiného než to, že zákonný zástupce požádá o pas dítěte a to s OP, rodným listem svým a dítěte. Od nového roku už i bez osvědčení o st. obč., což by mu malinko žádost zkomplikovalo ale neznemožnilo dál žádat. Takže pokud je v RL dítěte uvedený, na úřadě se dál nepídí, zda má dítě v péči či ne…ani na to nemají právo. Takže pas udělá úplně v pohodě jakkýkoli a ty s tím nic neuděláš…blbý co? To je praxe, taky mi to přijde ujetý, ale víc ujetý by mi přišlo, kdyby se cizí ženská (úřednice) šťourala v mém rozsudku o rozvodu a dále…což ani není v jeich silách, a to jsem úřednice. Prostě si myslím, že tím stát chtěl říct, aby si ten, kdo má dítě v péči situaci řídil sám, akorát moc nedomyslel případný spor páru po rozvodu přičemž je např. jeden ciznec a má alespoň částečně povolené návštěvy..tedy k dítěti přístup…jo a duplikát RL dítěte, kt. by popř. 1 z rodičů zadržoval, není problém za 100,– udělat!!! Takže nevím jak moc jsou jeho práva omezena, ale pokud úplně, tak nasr… a dítě bych mu nedala, pokud nejsou omezena..je to celkem pech. Toť náš právní systém, držím palce