Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Oliies píše:
Dekuju, ja obcas mam takovy pocit ze neco jako ovulaco mam protoze jednou za cas se mi vzdycky hrozne zhorsi plet… ale zase si rikam ze by to byla neuveritelna nahoda…
po ovulaci vždycky přijde menstruace, když není menstruace, tak to značí, že nebyla ovulace.
@terinka4444 me zas gynekolog rikal ze dulezita je ovulace a ne samotna menstruace ale teda nevim jestli vubec ovulaci mam. Jak nemam menstruaci tak se v tom cyklu uplne neorientuju ![]()
@Petistaaa snad ano! Jinak nevim cim to muze byt! Ve stredu jsem byla v posilovne a pak me tak silene bolelo v podbrisku ze jsem myslela ze mam slepak teda spis me volela prava strana az skoro do nohy… ![]()
Já třeba neměla menstruaci dva a půl roku, prý mi sliznice nedorůstá. Bylo mi dokonce sděleno, že nemohu mít děti. Mám dvě. ![]()
Po narození první dcery jsem opět nemenstruovala, to byly skoro tři roky a po narození druhé dcery, mám ms každý měsíc. Jsem v šoku.
![]()
@Oliies píše:
@terinka4444 me zas gynekolog rikal ze dulezita je ovulace a ne samotna menstruace ale teda nevim jestli vubec ovulaci mam. Jak nemam menstruaci tak se v tom cyklu uplne neorientuju
ne, ty to nechápeš, když je ovulace, přijde menstruace. K otěhotnění je potřeba ovulace, ne menstruace, bez ovulace nelze otěhotnět. Ale to, že nemáš menstruaci znamená, že před tím nebyla ovulace.
@terinka4444 aha… takze i po tech 15 dnech nehativni zest neni uplne jasny a tehotna byt muzu?
@Oliies píše:
@terinka4444 aha… takze i po tech 15 dnech nehativni zest neni uplne jasny a tehotna byt muzu?
ovulace proběhnout mohla, náhoda jako blázen, ale mohla. Spermie vydrží v těle až 5 dnů, pokud do té doby dojde k ovulaci, mohou oplodnit vajíčko. Po 14 dnech od oplodnění už to test většinou ukáže. Takže sex, pak těch hypotetických 5 dnů, kdy by teoreticky ještě nějaké spermie vydržely, a pak dva týdny, než by se oplozené vajíčko zahnízdilo, začalo tvořit HCG a do to dostalo do moči, takže úplně teoreticky ano, test by to ještě nemusel ukázat.
@MeloryNox a jak jste na to prisla? Po jake dobe jste si delala test?
@terinka4444 no tak to jsem zvedava jak to dopadne. Diky za vysvetlebi. Jinak dnes rano test opet negativni - 16 dnu…
@Oliies píše:
@terinka4444 no tak to jsem zvedava jak to dopadne. Diky za vysvetlebi. Jinak dnes rano test opet negativni - 16 dnu…
nevím, jestli chceš nebo nechceš být těhotná, z čeho budeš mít radost. Ale já si vážně myslím, že takové těhotenství by byl zázrak. Evidentně neovuluješ, čímž netvrdím, že jednou za čas se to nestane, stane, po tom máš taky jednou za čas tu menstruaci, ale že bys při takhle nepravidelné a naprosto náhodné ovulaci pomalu jednou za rok se trefila jedním sexem, a ještě byl 16.dnů po sexu negativní test, a bylo z toho těhotenství, to by bylo opravdu rovno zázraku.
@Oliies píše:
@MeloryNox a jak jste na to prisla? Po jake dobe jste si delala test?
Měla jsem velké bolesti břicha. Myslela jsem, že zase jednou přijde ms a ono to bylo těhotenství. Na testu slabounká čárka. Byla jsem v 5. týdnu dle utz.