Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny snažilky, těhulky, zoufalky.všechny, kdož jsou ochotni si přečíst můj příspěvek. Potřebuju se konečně někam vypsat, protože čas se vleče - ale s tím má každý vlastní zkušenost. Stále nevím, zda jsem těhotná nebo ne. Nebylo to v plánu, ale bohužel jsem zapoměla užít 1 pilulku. To by samo o sobě nevadilo, až na to, že jsem se zpozdila i s tou druhou a všimla si tedy přebývající pilulky po 29 hodinách, až kdy jsem chtěla vzít další. 4 roky beru prášky prakticky bezchybně. Vynechala jsem v prvním týdnu. V den vynechání jsem měla s přítelem styk. Hned po víkendu jsem letěla na gyndu. Doktor chtěl vyvolat MS 4 prášky + 4 za 12. hod. Jakmile jsem ale přišla domů, začala jsem špinit. Po telefonu mi Dr řekl, at necham volně MS. Jenže další den kde nic, tu nic…MS začala až po dvou dnech a trvala jen den a půl (což se mi nikdy nestalo). Za týden jsem šla na kontrolu. Víkend před tím zácpa, pak průjem a zvracení, citlivost bradavek…Dr raději udělal UTZ, zjistil že mám naběhlou a zvětšenou dělohu…tak mi v ordinaci udělal test z moči (ale uprostřed dne) a ukázal se jako negaivní. Mám počkat, jestli MS přijde nebo ne…Ale nevím, zda počítat řádnou MS před stykem, nebo tu kratouckou…Poslední dny si dělám testy, ale porad ukazuji neg. Je mi psychicky nebyvale vyborne, akorat mam pichani v podbrisku i nastranach, jako pri delsim behu..objevil se vytok, co 2 hodiny litam curat a mivam hlad (nekruci mi v brise, ale mam pocit hrozne prazdnoty v zaludku). Mam ocividne nafoukle podbrisko a trochu jakoby ztuhle. Hodne jsem toho cetla o testech a hcg ale tady asi pomuze jen cas…nemuzu poradne spat i kdyz jsem unavena, ale porad se budim hlady nebo potrebou na wc. Tehotenstvi by byla strasna nahoda protoze vim, jak je to vsechno pracne, jak je tezke trefit se do urcitych hodin i kdyz na to clovek mysli…ale vzhledem k tomu ze ja jsem vzesla jako prvni pohlavni styk me maminky (ktery jeste navic nebyl dokonan), mame nahodu v rodine…Moc se omlouvam za ten roman, ale musela jsem to nekam ventilovat, tak se nezlobte a kdo chce, at mi sem neco pisne, budu rada. Mejte se, hodne stesti vsem..pri vsem
Ja bych rekla, ze tehotna nejsi. No ale nic jineho nez cekat ti ted nezbiva!
Jdi na krev, nechápu, proč ti tvůj dr nedal žádanku ![]()
Příznaky jsou hezká věc, ale když je umíš tak hezky vyjmenovat, je možné, že se jen víc pozoruješ.
Z krve by měl být vidět výsledek už nějakých 7-8dní po oplodnění, i když by hodnota byla nizoučká.
Pokud teď prášky nebereš, tak většina příznaků, které zažíváš, může být jen tím, že tělo přestalo být v „umělém hormonálním spánku“ a začíná pracovat na své plodnosti.
dekuji za prispevek…to me samozrejme taky napadlo a je to dost mozne…s tim pozorovanim mas urcite pravdu a zaziva to i spousa snazilek ktere jsou pak zklamane. Ja nebudu prakticky zklamana tak ani tak (letos statnicuju a kdyz nic, aspon budu v klidu) na mimco jsme chteli jeste tak ze dva roky pockat.
Krevni test je taky moznost, ale dr rekl at pockam do konce mesice a kdyz se MS nobjevi, mam prijit na kontrolu. ad krevnim testem jsem premyslela, stoji to tusim 250..to by nevadilo, ale pak si rikam…staci pockat par dni, a budu mit jasno zadarmo (i kdyz prouzkove testy ukazuji stejne neg. (zase ma ale kazdy jinou rychlost stoupani hcg, takze je to stejne zavadejici..musela jsem se nekam vypsat a poptat se na zkusenosti
takze dekuji za prispevek..!
No to pak záleží na tom, zda by sis mimčo nechávala, pokud bys zvažovala potrat, tak je nejlepší samozřejmě zjistit případné těhotenství co nejdřív. Pokud by to zase nebyla taková trága a miminko by sice bylo nečekané, ale chtěné, tak fakt stačí testnout proužky a počkat si ![]()
Hlavně bych se teď velice důkladně chránila, protože pokud těhotná nejsi a prášky jsi vysadila, tak bys během pár dnů kldině těhule být mohla ![]()
JJ my sme od té „nehody“ zvolili celibát, dokud se neukáže
jinak mimčo by bylo chtěné - sice by to bylo komplikovanejsi, ale kdyz jsem to rekla partnerovi, nad potratem vubec nepremyslel…jen jsme skonstatovali, ze to nebude zrovna dobre nacasovane. Takze kdyby se prokazalo ze je to tehu, urceïte bychom si mimi nechali!!! uz nejsem stredoskolacka a bydlet mame taky kde
premyslim, ze bych rano testla BT, kdyz testy nic nerikaji…jen jsem to nikdy nedelala. Jak hluboko se teplomer zavadi? a jak dlouho merit? diky!
A vadilo by, kdybys byla? Jestli ne, tak nech tomu volný průběh. ![]()
no…v cervnu mam statnice, ale nejak by se to zvladlo
mame kde bydlet, finance spis nic nez moc
ale ale kdyz jsme se bavili s pritelem, samozrejme nacasovani neni zrovna ideali, dite chtel az cca za 2 roky (a ja taky), ale kdyby uz to mimi prekonalo tolik nahod, bylo by urcite chtene ![]()
werulik píše:
no…v cervnu mam statnice, ale nejak by se to zvladlomame kde bydlet, finance spis nic nez moc
ale ale kdyz jsme se bavili s pritelem, samozrejme nacasovani neni zrovna ideali, dite chtel az cca za 2 roky (a ja taky), ale kdyby uz to mimi prekonalo tolik nahod, bylo by urcite chtene
No vida, takže ono to nějak dopadne a žádný výsledek nebude špatný ![]()
Nevím, ale myslím že po tom co 4 roky bereš prášky je to skoro až nemožné otěhotěnt jen když na 2 dny vynecháš ) Já vysadila po 3 letech HA a trvalo nám skoro rok než se tělo vrátilo do normálního stavu a otěhotněla jsem
ahoj,dcerka se mi narodila po vysazení antikoncepce,ale jinak sem j celý život brala tak nějak špatmě.jednou jo,pak ne…no strašné se mnnou a neotěhotněla jsem nikdy.No a když sem otěhotněla,tak sem si taky dělala test odpoledne a byly tam 2 // a to jsem podle doktora byla tak max.týden těhotná,sám ještě nevěděl,jestli to není mimoděložní a nebo se teprve,, pluje,, usadit:-)) tak zkus vydržet.Je možné,že příznaky,které popisuješ máš prostě v hlavě…ale nevěš hlavu,jestli jsi těhotná,tak to bude fajn a jestli ne,tak i mě se stalo,že sem neměla 4 měsíce MS a to jsem užívala antikoncepci-prý se to může stát ![]()
Tezko ti nekdo povi, jestli tehotna jsi nebo nejsi, muzes byt a nemusis. Ja jsem prasky brala leta a nikdy jsem nebyla uplne precizni, ale nikdy jsem neotehotnela. Min. jednou jsem myslela, ze jo, ale proste se MS jen hodne zpozdila a jednou jsem musela na vyvolavacky, protoze jsem mela cystu na vajecniku a MS nejak nechtela dorazit. Ale to by dr. videl na UTZ.
Pravdepodobnost, ze otehotnis pri vynechani jednoho prasku je mala, ale stat se to muze. Zda se, ze mas tehotenske priznaky. Ale ver, ze mnoho z nich si muzes i vsugerovat.
Jak je to dlouho od te doby, co jsi mela mit MS? Za jak dlouho sis delala tehotensky test.
Po te, co jsi dostala vyvolavacku a mela jsi tu kratkou ms, mohla jsi otehotnet?
no jde o to, ze ja jsem zadnou vyvolavacku nedostala…v sobotu bylo vynechani prasku a styk, v nedeli v pulnoc jsem jeden vzala..v pondeli gynda - rano nic, dr to mel v planu vyvolat tema praskama, ale doma jsem zacala spinit, tak mi rekl ze je brat nemusim, ze mam pockat az MS prijde sama (protoze od pondelka jsem mela antikoncepci vysazenou)..kdybych se mela ridit tou radnou menstruaci (ktera byla pred chybou) mela bych to dostat dnes, zatim nic…ale kdybych pocitala tu kratouckou co byla potom, muzu to dostat i pristi tyden…asi zajdu zitra na krev a bude jasno ![]()
no.moje maminka si taky myslela, ze kdyz ma prvni styk a kluk to dokonci „bokem“ tak z toho nic nebude…a celkem jsem se z te kapicky touhy povedla
asi zitra zajdu na krev a bude jasno.. ![]()
jo a dr mi nechtel dat zadanku na krev - ze to dava jen pri podezreni na mimodelozni nebo pro problemovych pripadech…premyslim ze tam zitra nakonec skocim za sve naklady a uvidi se ![]()