Neschopenka v těhotenství

13770
19.3.11 23:09

neschopenka v těhotenství

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jestli je možné, že dostanu neschopenku v těhotenství s neomezenými vycházkami. když nebudu mít teda nějaké vážnější problémy? Pracuji jako pečovatelka, a dle smlouvy, pokud se potvrdí těhoteství, musím jít okamžitě na neschopenku. Jsem ráda, že to tak je, ale pokud bych měla u celých devět měsícu jen vycházky,na pár hodin přes den, asi zešílím :(…nemohla bych jet ani přes noc na chatu, prostě nic…Jak jste to měly Vy? děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
19.3.11 23:16

..

Příspěvek upraven 08.05.18 v 16:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.3.11 23:20

Zjišťovala jsem koncem roku na sociálce,jak je to s vycházkami.Dříve byly neomezené-těhotenství,zlomená ruka,prostě nemoci,se kterými se nemusí ležet,ale nejde s nimi ani pracovat.A bylo mě sděleno,že toto již skončilo a nejde to.Že jen v závažných případech,odůvodněně,např. gynekolog,ale i to už neradi vidí.
Manžel měl po 3 operacích mozku,psych. to bylo hrozně moc náročné.A představa,že ho zavřeme doma a bude mít jen vycházky byla šílená.Dost hodin prospal,proležel,tzn. vycházky by prospal a potom už se třeba nedostral ven-to by se z toho zbláznil.A snažit se jít ven třeba v době kdy mu nebylo dobře,jen proto,že v to dobu může a za dvě hodiny nikoli…nic moc.A třeba ke tchyni na oběd by nemohl…Tak jsem u obvoďáka řekla,že jsem zjišťovala na sociálce vycházky,že ve výjmečných případech jdou-napsal tedy neomezené,i slovy k dg-onemocnění CNS s vykřičníky.
A realita?Do týdne měl manžel kontrolu,pán docela nepříjemný,že nebyl manžel doma.Říkám že má neomezené vycházky,moc se mu to nelíbilo,že to nejde.Snažila jsem se vysvětlit,že pro psychiku to je hrozné,že manžel po tolika operacích a následných komplikacích potřebuje trochu volnosti a zařídit se dle akt. stavu a ne vycházek.No nakonec to prošlo.A jak jen byla trochu možnost,tak manžel neschopenku nechal ukončit,bál se další kontroly a vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.3.11 23:25

Ahojky,já mám neschopenku neomezeně,marodím od začátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.3.11 23:28

Samozřejmě to záleží na samotném lékaři jak to definuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
19.3.11 23:47

zalezi to na doktorovi..ja mam vychazky od 10-12 a od 14-16, teda spon myswliom protoze ja je dodrzovala na zacatku kvuli zamestnavateli a ted uz je nedorzuju vubec..bylo by to sileny..na zacatku jsem ty prvni stejne prospala..a docela me to stve ze nejdou neomezeny..teda muj doktor tvrdi ze to nejde ..a ze to nejde asi ty 4 hodky spojit..pritom kamaradka marodila dvakrat na tyden nebo 14 dni a vzdy je mela spojeny od svyho gynekologa a dalsi kamoska ta na zacatku nemela zadny a ze ji to pak upravi a dostala novou doktorku rusku a ta ji dal aneomezeny..takze ja jsem docela poperovana ze nas tehotny takhle drzi doma..zatim jsem kontrolu nemela a segra (ted uz na materske) taky nemela za cely tehu kontrolu tak doufam ze me se taky vyhne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.11 23:53

Já mám vycházky 10-12 a 15-18h, mám doma dvouleté dítě, takže docela opruz, ne vždycky to na minutu stihneme, dopoledne občas odcházíme z domu dřív nebo naopak odpoledne se vrátíme později, a čím bude tepleji, tím to bude horší…
Uvidím, snažím se to dodržovat, chápu, že to má nějaký důvod, ale zase na druhou stranu se mi zdá pro mě méně rizikové sedět v létě u pískoviště a koukat, jak prcek dělá bábovky, než se s ním handrkovat doma :nevim:

• Citovat
  • Upravit
734
20.3.11 01:11

Omezené vycházky v těhotenství jsou fakt nesmysl.. hlavně u těch ženských, které nemají problémy, ale nemůžou v těhu vykonávat svoji práci.. nevím, kdo to vymyslel.. :roll:
Já měla naštěstí neomezené a byla jsem většinu času na chalupě na horách.. ve městě bych nepřežila :zed:

Taxe nedej a koukej to ukecat!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
20.3.11 02:48

me doktor odmitl dat neomezene,ze jsou s tim problemy…ale jsem rada,ze mam nejake vychazky aspon a hlavne,ze to nemam trhane,jak nejake holky…mam je od 12-20hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.3.11 03:24

Teda holky, opravdu zajímavý jak to tady čtu. Někomu dají, někomu ne. Tak kde sme?:D A ještě jedna věc. Tu neschopenku Vám psal Váš gynekolog a nebo obvoďák? Děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.3.11 03:27
AliceP píše:
zalezi to na doktorovi..ja mam vychazky od 10-12 a od 14-16, teda spon myswliom protoze ja je dodrzovala na zacatku kvuli zamestnavateli a ted uz je nedorzuju vubec..bylo by to sileny..na zacatku jsem ty prvni stejne prospala..a docela me to stve ze nejdou neomezeny..teda muj doktor tvrdi ze to nejde ..a ze to nejde asi ty 4 hodky spojit..pritom kamaradka marodila dvakrat na tyden nebo 14 dni a vzdy je mela spojeny od svyho gynekologa a dalsi kamoska ta na zacatku nemela zadny a ze ji to pak upravi a dostala novou doktorku rusku a ta ji dal aneomezeny..takze ja jsem docela poperovana ze nas tehotny takhle drzi doma..zatim jsem kontrolu nemela a segra (ted uz na materske) taky nemela za cely tehu kontrolu tak doufam ze me se taky vyhne..

Ahojky, tak ty to máš teda fakt na prd :zed: A máš teda nějaké problémy v těhu, že je to tak přísně daný? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.3.11 03:30
gabi.design píše:
Já mám vycházky od 8 do 20h.

Tak kdybych ty vycházky musela mít, tak aspoť tak jak ty:) A počítám, že kontrola po 20 hod nechodí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
20.3.11 09:14

ahoj,

záleží na doktorovi.. mě můj automaticky napsal 8 - 20 takže to je pohodička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.3.11 09:30
panenka87 píše:
gabi.design píše:
Já mám vycházky od 8 do 20h.
Tak kdybych ty vycházky musela mít, tak aspoť tak jak ty:) A počítám, že kontrola po 20 hod nechodí:)

Jsem doma od prosince a zatím tady nikdo nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.3.11 09:30
panenka87 píše:
Teda holky, opravdu zajímavý jak to tady čtu. Někomu dají, někomu ne. Tak kde sme?:D A ještě jedna věc. Tu neschopenku Vám psal Váš gynekolog a nebo obvoďák? Děkuji :oops:

Mně ji psal gynekolog.

Příspěvek upraven 08.05.18 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí