Neschopenka v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
12.4.11 19:13
klaszu píše:
Já taky jako nechápu proč těhotná má omezené vycházky..vždyt je to nelogické..Nechodíme v těhotenství do práce když to prostě nejde abysme neohrozili mimi ale jako čerstvý vzdzch mi třeba na začátku dělal velmi dobře..Doma mi bylo pořád na zvracení a mdlo a ted jak je hazky tak se snažím byt taky pořád venku…Takže když slyším že má někdo vycházky pár hodin denně v těhu tak to vážně nechápu..Proč někdo to napíše celodenně a někdo ne… :nevim:

Asi aji záleží na tom, jestli má těhulka rizikové těhotenství, nebo nevím:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30830
12.4.11 19:34

opravdu je to jen a jen na gynekologovi, žádná sociálka do toho nemá co mluvit…
přece ženské,co mají fyzicky náročné povolání, nebo hygiencicky nevyhovující za to nemohou a proč by měly dřepět doma, když jim nic není, že jo…mě gynekolog nabízel nemocenskou na každé prohlídce, ptal se mě, jestli to zvládám v práci v pohodě, já pracovat chtěla, tak normálně chodím do práce…jinak si myslím, že po IVF nebo po potratech by mělo být nějaké omezení, aspon ze začátku, které se zakládá na zdravotním stavu těhotné - proto mají přece rizikové těhotenství, že jo…
mě tot ak trochu přijde, že ty vycházky nechtějí dávat proto,že je ted „moderní“ být těhotná a být doma…že to chce skoro každá, i když objektivní příčinu třeba nemá - ale to je jen můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
12.4.11 19:53

Vycházky záleží fakt jen na gynekologovi.
Ovšem co mě v těhu jednou nepříjemně překvapilo, byl fakt, že těhotná prostě NEMŮŽE marodit, pokud je i na RD. Byla jsem doma s prvním dítkem a čekala 2., do toho zánět průdušek, rizikové těhu, bála jsem se a potřebovala odpočinout. Chtěla jsem, aby manžel na mě dostal paragraf a já mohla v klidu ležet s horečkou a nedostal!!! Musel vyžebrat dovču (zaměstnavatel dělal problémy), bylo nám řečeno, že bych musela jít leda do nemocnice, aby mu ho napsali. To mi přijde dost uhozený, stačilo by mi jen pár dní v klidu poležet, ne lítat za prvorozeným torpédem. :-( Bohužel, zákonodárci to asi berou stylem „dyť seš doma na mateřský, si můžeš kdykoliv lehnout“. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
12.4.11 19:54
acimedaca píše:
opravdu je to jen a jen na gynekologovi, žádná sociálka do toho nemá co mluvit…
přece ženské,co mají fyzicky náročné povolání, nebo hygiencicky nevyhovující za to nemohou a proč by měly dřepět doma, když jim nic není, že jo…mě gynekolog nabízel nemocenskou na každé prohlídce, ptal se mě, jestli to zvládám v práci v pohodě, já pracovat chtěla, tak normálně chodím do práce…jinak si myslím, že po IVF nebo po potratech by mělo být nějaké omezení, aspon ze začátku, které se zakládá na zdravotním stavu těhotné - proto mají přece rizikové těhotenství, že jo…
mě tot ak trochu přijde, že ty vycházky nechtějí dávat proto,že je ted „moderní“ být těhotná a být doma…že to chce skoro každá, i když objektivní příčinu třeba nemá - ale to je jen můj názor

souhlasím s Tebou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
12.4.11 20:01
Davdan píše:
Ovšem co mě v těhu jednou nepříjemně překvapilo, byl fakt, že těhotná prostě NEMŮŽE marodit, pokud je i na RD. Byla jsem doma s prvním dítkem a čekala 2., do toho zánět průdušek, rizikové těhu, bála jsem se a potřebovala odpočinout. Chtěla jsem, aby manžel na mě dostal paragraf a já mohla v klidu ležet s horečkou a nedostal!!! Musel vyžebrat dovču (zaměstnavatel dělal problémy), bylo nám řečeno, že bych musela jít leda do nemocnice, aby mu ho napsali. To mi přijde dost uhozený, stačilo by mi jen pár dní v klidu poležet, ne lítat za prvorozeným torpédem. :-( Bohužel, zákonodárci to asi berou stylem „dyť seš doma na mateřský, si můžeš kdykoliv lehnout“. :evil:

Ahoj, mě za měsíc RD končí a v den nástupu do práce bych měla začít 13. týden, tak mi to snad nějak naváže.
Od kdy jste na neschopence vy? Nemám přesně info, od kdy ji lze vystavit. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1591
13.4.11 09:06

Gabčo já měla neschopenku hned od začátku měla jsem pro těhotenství nevyhovující práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.4.11 15:15
Davdan píše:
Ovšem co mě v těhu jednou nepříjemně překvapilo, byl fakt, že těhotná prostě NEMŮŽE marodit, pokud je i na RD. Byla jsem doma s prvním dítkem a čekala 2., do toho zánět průdušek, rizikové těhu, bála jsem se a potřebovala odpočinout. Chtěla jsem, aby manžel na mě dostal paragraf a já mohla v klidu ležet s horečkou a nedostal!!! Musel vyžebrat dovču (zaměstnavatel dělal problémy), bylo nám řečeno, že bych musela jít leda do nemocnice, aby mu ho napsali. To mi přijde dost uhozený, stačilo by mi jen pár dní v klidu poležet, ne lítat za prvorozeným torpédem. :-( Bohužel, zákonodárci to asi berou stylem „dyť seš doma na mateřský, si můžeš kdykoliv lehnout“. :evil:

já znám rodinu kde tohle normálně šlo zařídit, ona byla na rodičovský a on když to bylo potřeba tak byl na očr doma, tak nevím. Dělal to docela často až jsem se divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
13.4.11 22:58
Davdan píše:

Paragraf-ošetřování člena rodiny-můžeš mít na kohokoli.Tzn. manžel na tebe,pokud jsi nemocná a nemůžeš se postarat sama o sebe,nebo máte malé děti a ty nejsi schopná se o ně postarat.Ovšem jak je stav vážný a zda se očr napíše je jen a jen na posouzení lékaře,kdo ho vystvuje.Tzn. obvoďák se s tím asi nechtěl zaobírat a nenapsal ho.Jinak může být očr na rodiče,pokud s nimi máte společnou domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
13.4.11 23:06

Ahoj

Neschopenku mi vystavovali v nemocnici po revizi dělohy a mám jí do dneška akorát se změněnou diagnozou na rozik. těhu. Vycházky se prý už neomezené nedávají tak já je mám od 7-12 a 12-22 hod. Takže neomezené- pohoda.
Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.4.11 15:12

Ahojky holky chtěla jsem se zeptat, jak to je s vyplácením neschopenky. prvních 21 dnů to má na starost zaměstnavatel a potom sociálka, za jak dlouho jste měly peníze na účtu od té sociálky? Někde jsem četla, že některé maminky neměly třeba dva měsíce žádné peníze. Díky za radu ahoj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.4.11 15:31
SONA333 píše:
Ahojky holky chtěla jsem se zeptat, jak to je s vyplácením neschopenky. prvních 21 dnů to má na starost zaměstnavatel a potom sociálka, za jak dlouho jste měly peníze na účtu od té sociálky? Někde jsem četla, že některé maminky neměly třeba dva měsíce žádné peníze. Díky za radu ahoj :nevim:

Sociálka má ze zákona na vyplácení 30 dnů od doručení všech podkladů (trvání neschopnosti) od zaměstnavatele. Já jí dostávám první týden v měsíci po následujícím měsíci. Tzn., že za prosinec jsem ji dostala začátkem února, za leden jsem jsem ji dostala začátkem března, za únor začátkem dubna a na březnovou si teprve počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.4.11 15:56

Ahoj a děkuji, no doufám, že já peníze dostanu taky co nejdřív ja to mám od poloviny měsíce , tak jsem zvědavá. doufám, že za druhou polovinu března je dostanu ještě tento měsíc koncem nebo začátkem května. Díky Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
deerka
27.4.11 20:54

neomezené vycházky

s těma neom. vycházkama je to fakt hrůza, jsem v 6tt a právě mi končí rodičovská, doktor mi řekl, že jsem zdravá a že nevidí důvod proč by mi měl vypsat rizik. těhu a to už nemluvím o neom. vycházkách. :cert: Mám dva důvody - do práce to mám 2 hodiny cesty tam, dvě zpět, první dítě je ve školce jen dopoledne, druhé do školky nevzali. Doktor mi řekl ať si to zařídím jak chci a jdu do práce. Pořád mlží a prý možná při další prohlídce…Víte někdo o nějakém slušném doktorovi, který by mi pomohl? (trasa Praha-Benešov a okolí?). Díky moc. Nechci kvůli těhotenství dávat výpověď, přijde mi to jako nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
443
27.4.11 21:13
deerka píše:
s těma neom. vycházkama je to fakt hrůza, jsem v 6tt a právě mi končí rodičovská, doktor mi řekl, že jsem zdravá a že nevidí důvod proč by mi měl vypsat rizik. těhu a to už nemluvím o neom. vycházkách. :cert: Mám dva důvody - do práce to mám 2 hodiny cesty tam, dvě zpět, první dítě je ve školce jen dopoledne, druhé do školky nevzali. Doktor mi řekl ať si to zařídím jak chci a jdu do práce. Pořád mlží a prý možná při další prohlídce…Víte někdo o nějakém slušném doktorovi, který by mi pomohl? (trasa Praha-Benešov a okolí?). Díky moc. Nechci kvůli těhotenství dávat výpověď, přijde mi to jako nesmysl.

Ahoj, já jsem na tom podobně. Za 3 týdny mám jí do práce, ale nemám kam, nemají pro mě místo, jsem v 10 tt, taky dojíždím do Prahy. Dítě vezmou do školky až od září. Ale můj drgyne je narozdíl od tvého super a nemá s tím žádný problém. Navíc, s těma potížema, které moje početí a těhu provázejí to na rizikové je. Ale napsal by mi to, i kdyby nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
28.4.11 02:39
deerka píše:

Ahoj, tak ten Tvoj dr mi pride trochu od veci :-? Mne nic ine nenapada, iba ak by si to skusila u svojho obvodaka alebo popripade zmenila gynekologa? (Som z Brna, takze meno Ti bohuzial neporadim).

Holt kazdy lekar je iny… Ja mam super dr (vdaka Bohu za nu). Ked som jej vysvetlila, aka je situacia v praci (kolegyne ohrnali nos, ked som im to oznamila, ze odchadzam na PN, lenze som im nechela vysvetlovat podrobnosti, predsa len, do toho ich nic), tak mi tu neschopenku bez slova dala - sice nie neobmedzenu, vravela, ze maximalne moze len 6 hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí