Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak díky holky za radu, počkám do toho úterka na kontrolu a uvidíme co mi řekne, když mě pošle normálně do práce, tak zkusím najít jinýho doktora ![]()
Lemonkas píše:
Tak díky holky za radu, počkám do toho úterka na kontrolu a uvidíme co mi řekne, když mě pošle normálně do práce, tak zkusím najít jinýho doktora
To stoprocentne!!!!!! Ja bych tam nejradeji na ni poslala moji ta by ji dala za tohle.. A to je nejaka mlada nebo starsi?
Sarisek1 píše:Lemonkas píše:To stoprocentne!!!!!! Ja bych tam nejradeji na ni poslala moji ta by ji dala za tohle.. A to je nejaka mlada nebo starsi?
Tak díky holky za radu, počkám do toho úterka na kontrolu a uvidíme co mi řekne, když mě pošle normálně do práce, tak zkusím najít jinýho doktora
Právě, že starší…tak asi kolem 50 a tý její sestřičce je tak přes 60
Lemonkas píše:
To mě taky zaskočila doktorka, šla jsem za ní kvůli špinění jsem v 5.týdnu, mam jít v úterý na kontrolu tak sem zvědavá…zatím je vše o.k.. Dělám ve fabrice tří směný provoz, celou směnu stojím na jedný noze a šiju, záhul, zvlášť teď, když se mi každou chvíli zvedá žaludek a ten vzduch tam je taky děs a doktorka na to, no tak noční by ste dělat nemusela a jinak jen zadrmolila, že 8.měsíců marodění se blbě vysvětluje tak už vidím jak mě hezky v úterý pošle do práce-vím, že tam na jinou práci nepřevádí, protože prostě není kam, tam buďto šijete a nebo jdete
Byla jsem v té samé situaci-krvácení skoro celý první trimestr,v nemocnici přes měsíc-ale po propuštění že nejde neschopenka ponechat.Že už mě vlastně nic není,těhotenství OK.V práci jsem začla v 6.měsíci opět krvácet,rovnou z práce mě hospitalizovali.Po propuštění gyndař že už mě nechá doma.Ale tenkrát byly posudkový komise-přišla jsem tam a ptal se posudkový lékaře-v čem je těhotenství špatný,že musí trvat PN.Gyndař že čípek zavřený,dítě prospívá,ale často krvácím,ale bez vysvětlení.Takže dohady,posudkový chtěl neschopenku ukončit,gyndař nikoli,podal mě neschopenku a říkal,ať okamžitě běžím,že by se nemuseli dohodnout.
A za dva dny doma kontrola,zda jsem doma-posláno posudkovým.
![]()
Je to 20 let zpátky a jsem ráda,že dnes se na neschopenku pohlíží jinak,že žena může být na neschopence i kvli zaměstnání,že pro ní není ideální,ne jen v případě,když těhotenství bylo opravdu špatné.A tvoje gyndařka má proto zafixovanou dobu,kdy to nešlo napsat,kdy se opravdu nedalo obhájit 8 měsíců.Ale nyní je doba jiná a jde to,což je fajn.
PS:A nakonec jsem rodila předčasně. ![]()
A ještě holky, jde nějak na neschopenku uvést dvě adresy nebo to nejde? Já jen, že s přítelem ještě nežijeme spolu, ale doma zase nemůžu být pořád .. bych z toho za chvíli zešílela
No tak jsem rada že je ted opravdu jiná doba a já kdyz budu mluvit sama za sebe tak si nedovedu predstavit ze bych chodila jeste do prace…Jsem casto unavena,taky si zrovna neuzivam klidne a pohodove tehotenstvi a hlavne kdyz uz i zena ma rizikove pracoviste ci nejake zdravotni problemy tak bych nez riskovat tu neschopnost proste vyzadovala…a az na vyjimky doktoru s velkym D…si myslim ze by to nemel byt uz takovy problem ne problem ![]()
Ale zavidim tem co muzou co nejdele pracovat aniz by nejak ohrozovali sebe ci prcka…mne ta prace nekdy strasne chybi
Nejde dat 2 adresy na neschopnost…jde adresu menit ale ne mit 2 adresy najednou… ![]()
A jeste dotaz…uz k vam tehotnym v neschopnosti prisel nekdo na kontrolu?????Ja co mam kamaradky tak k zadne nikdy nikdo neprisel..a ke mne teda taky ne..i kdyz ja mam vychazky temer bez omezeni… ![]()
Já jsem na neschopence od půlky prosince a nikdo tu nebyl. Vycházky mám od 9 do 18. Asi chodí kontrola jen na popud zaměstnavatele nebo na udání. Nevím. ![]()
S kontrolama bych řekla,že je to jak která sociálka..a o náhodě.Švagrová říkala,že na OSVČ kontoly nechodí,že jí to říkala kamarádka co tam pracuje.Švagrový manžel marodil skoro rok,vycházky neměl,ale chodil do práce
-a jelikož je OSVČ,tak švagorvá zjišťovala jak kontroly chodí a co se stane,pokud ho doma nenajdou.A známá ze sociálky jí sdělila,ať nemá strach,že nestíhají a podnikatele nekontrolují.Takže pobíral 18 tis. marodný + pracoval,nemusel platit zálohy na pojištění a švagrová říkala že super.
Manžel je také OSVČ,marodil,vycházky neomezené a kontrolu tu měl již po týdnu.Přitom byl po velmi vážné operaci. ![]()
Já jsem na neschopence pro rizikové od začátku prosince, co jsem se vrátila z nemocnice a zatím tady nikdo kontrolovat nebyl. Vycházky jsem neměla v prosinci vůbec, od ledna mám od 8 do 20h. Mám taťku lékaře a ten mi říkal, že k těhotným spíš kontroly nechodí, že mají plno jiné práce s jinými lidmi a ne nahánět těhotný, jestli sedí doma na zadku.
gabi.design píše:
Já jsem na neschopence pro rizikové od začátku prosince, co jsem se vrátila z nemocnice a zatím tady nikdo kontrolovat nebyl. Vycházky jsem neměla v prosinci vůbec, od ledna mám od 8 do 20h. Mám taťku lékaře a ten mi říkal, že k těhotným spíš kontroly nechodí, že mají plno jiné práce s jinými lidmi a ne nahánět těhotný, jestli sedí doma na zadku.
jojo presne tak moje dr to povidala to same, ze na tehotne moc nechodi..ja marodim od listopadu a taky na me nikdo nebyl..
Sarisek1 píše:gabi.design píše:jojo presne tak moje dr to povidala to same, ze na tehotne moc nechodi..ja marodim od listopadu a taky na me nikdo nebyl..
Podle mě je to zkrátka spíš o náhodě.
Díky holky..jen mě tak zajímalo jestli u vás někdo byl nebo ne..Taky mi to přijde blbost nahánět těhotný…
Lemonkas píše:
To mě taky zaskočila doktorka, šla jsem za ní kvůli špinění jsem v 5.týdnu, mam jít v úterý na kontrolu tak sem zvědavá…zatím je vše o.k.. Dělám ve fabrice tří směný provoz, celou směnu stojím na jedný noze a šiju, záhul, zvlášť teď, když se mi každou chvíli zvedá žaludek a ten vzduch tam je taky děs a doktorka na to, no tak noční by ste dělat nemusela a jinak jen zadrmolila, že 8.měsíců marodění se blbě vysvětluje tak už vidím jak mě hezky v úterý pošle do práce-vím, že tam na jinou práci nepřevádí, protože prostě není kam, tam buďto šijete a nebo jdete
Sarisek1 píše:
TAK JE TVOJE DR KRAVA!!! (PROMIN)
Já na to:
naprosto souhlasim, je to kráva a radim přejít k jiné doktorce bo doktoroj. I kdybych měla dojíždět. Tvoje práce je dost riziková v těhotenství. Normální doktor s citem by tě nechal doma. A jak to vysvětlit? No rizikové těhotenství je zcela normální. Já jsem od začátku doma, kůli směnám a práci a nebyl v tom problém. Fakt si najdi jinou doktorku!!!!