Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,já tedy nemám nic konkrétního k tématu,ale docela jste mě holky překvapily,někdo chce poradit a vy do něj takhle
,docela smutný,ano vím ,že některé diskuze sou možná zbytečné,nad některýmy kroutím hlavou taky,ale toto??,
každá znás má problém jiný a pro každou znás je ten problém duležitý,a chce se poradit,no a tem který to zrovna příhjde jako blbost se do ní pustí.achjo docela smutné,myslete na to že příště možná bude te chtít pomoc vi??a nadruhý straně bude někdo,komu to bude připadat jako blbost,ale přesto poradí a tom to je NE!
Simsi, ony to holky nemyslely určitě zle.
Jenom se tady prostě v poslední době hromadí hodně dotazů, kdy si lidé stěžují, jak se o ně stát nestará, jaká je to nespravedlnost, atd.
A abych nevypadala v tvých očích jako světice, v jiných diskuzích jsem to někdy právě já, kdo rýpe ![]()
Takže bydlíš s přítelem (předpokládám, že s otcem dítěte nebo sis našla jiného?).
Jak se tváří na uznání otcovství?
Ještě máš čas, ale do porodnice budeš pak potřebovat potvrdit na matrice otce dítěte.
Bohužel, pokud má přítel příjem, tak asi opravdu nemáš na nic nárok, já do toho zas až tak dobře nevidím, píšu jen, co si myslím.
POkud přítel dělá problémy, nechce přispívat na společnou domácnost, tak je to průser ![]()
Odstěhovat se do vlastního bytu asi nepřichází v úvahu, to bys sice měla nárok na Příspěvek na bydlení a nějaký výživné od přítele, ale to by zas až tak velká částka nebyla ![]()
Co rodiče? Nepodpoří, nepomůžou aspoň ti?
Kde na to oba partneři mají brát?Je to pěkný bordel a obrací se mi z našeho státu žaludek. ![]()
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá ![]()
kubina01 píše:
Ahojky,já tedy nemám nic konkrétního k tématu,ale docela jste mě holky překvapily,někdo chce poradit a vy do něj takhle,docela smutný,ano vím ,že některé diskuze sou možná zbytečné,nad některýmy kroutím hlavou taky,ale toto??,
každá znás má problém jiný a pro každou znás je ten problém duležitý,a chce se poradit,no a tem který to zrovna příhjde jako blbost se do ní pustí.achjo docela smutné,myslete na to že příště možná bude te chtít pomoc vi??a nadruhý straně bude někdo,komu to bude připadat jako blbost,ale přesto poradí a tom to je NE!
kubino, právě že na první pohled to opravdu vypadá jako příspěvek o tom jak je stát zlej že neplatí když nemakám…
já se svýho času dozvěděla (bezdětná, netěhotná) že po týdnu práce v rakousku (aupair, nesedli jsme si s rodinou) nemám půl roku nárok na sociální příspěvky a má mě živit přítel (tou dobou bez práce, od ÚP dostal asi 200kč, z toho 150 projel cestou na ten ÚP). Vydupala jsem si alespoň část toho na co jsem měla nárok. Pokud máš někde trvalé bydliště a ne u rodičů a hlavně smlouvu o bydlení tak by jsi měla mít nárok na příspěvek na bydlení (pokud nežiješ s přítelem ale i tak se to prý dá nějak udělat) a snad i nějaké další dávky… Známá toto řešila v zimě.
ish píše:
Kde na to oba partneři mají brát?Je to pěkný bordel a obrací se mi z našeho státu žaludek.Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
Konkrétně tahle věta od zakladatelky mi spíš připadá jako výkřik do tmy. Člověk je v tíživé situaci, je zoufalý, neví, kam se obrátit a veškerý svůj vztek a beznaděj obrací ke státu (že se nepostará).
Nemyslím si, že každým, kdo něco takového řekne, napíše, je hned „vyžírka“.
Snad každý se za svůj život alespoň jednou ocitne v tíživé situaci, kdy je jeho poslední záchranou pomoc od státu. Tak si zkuste představit, jak by vám bylo, kdyby jste zjistili, že ani stát nepomůže (jen pro zamyšlení).
Neumím se tak dobře vyjadřovat, ale snad jste pochopily, co jsem tím chtěla říct ![]()
ish píše:
Kde na to oba partneři mají brát?Je to pěkný bordel a obrací se mi z našeho státu žaludek.Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
Přesně tak.Ono ten dotaz,žádost o radu,jde napsat trošku jinak ![]()
Potom by to nevyvolalo takové reakce ![]()
Já chápu, že takových témat je tady hodně, ale než někdo něco řekne, tak by si měl uvědomit co řekne a ještě když do toho nikdo nevidí.No nebudu to už řešit, to je zbytečný.
Bydlím s otcem dítěte (s přitelem, s uznáním otcovství nemá problém.Říkala jsem mu, že není problém nechat udělat testy na otcovství a on že to né, že mi věří.
Tak vidíš, to jsem ani nevěděla, že musíme jít na matriku o uznání otcovství, že to je potřeba.Holt v partnerství se to bere jinak, než když se dva oddají.
To už jsem taky přemýšlela se odstěhovat, ale právě že by to taková částka příspěvku nebyla.Takže to taky nepřipadá v úvahu.
A pomoc od rodičů?Bohůžel, táta je mrtev a máma sama obrací každou korunu,když žije sama a navíc bydlí hodně daleko.Tam se vrátit nejde.
Taky bych řekla, že pokud potřebuju pomoct od státu a poradit na co mám nárok, tak se to formuluje jinak…
To uznání otcovství bych udělala raději hned, aby si to ještě nerozmyslel, jde to pak případně i soudně, ale je to zbytečné, pokud je ochoten to podepsat. Jo a současně s tím se uvádí myslím i po kom se bude jmenovat dítě, tak i to je třeba dohodnout.
A ihned po narození miminka požádat o svěření do péče a o stanovení výživného.Potom budeš žádat o porodné,přídavek na dítě,sociální příplatek,možná o příspěvek na bydlení,pokud jsi majitelem nebo nájemcem bytu,ve kterém máš trvalé bydliště.U této dávky se posuzují příjmy všech,kteří mají v bytě trvalé bydliště.
Potom můžeš ještě požádat u městského úřadu na příspěvek na živobytí,doplatek na bydlení.Já tomu pracovně říkám „žebrácké dávky“ a u těch je nutné mít soudní rozhodnutí o svěření dítěte do péče a o výživném.U těch předchozích to nutné není.Ale v tom případě po Tobě budou požadovat i příjem otce dítěte.
Jo a krom výživného na dítko můžeš žádat i o výživné na sebe (myslím na 2 roky od porodu, ale 100% nevím na jak dlouho).
A ještě by se měl přítel podílet na nákladech spojených s těhotenstvím a porodem, takže pokud nebude chtít, schovávej účty a je možné nárokovat i tohle. Jen pozor na to, že to musí být opravdu s tvým těhotenstvím, nepatří do toho třeba výbavička pro mimčo.
Simsi píše:
Kde na to oba partneři mají brát?Je to pěkný bordel a obrací se mi z našeho státu žaludek.
simsi: ono opravdu tato veta vypada divne.
![]()
simsi ja te uplne chapu jen nechapu ty lidi co ti odpovidaji a jen umijou urazet vite proc jsou tady diskuze posledni dobou na ostri noze,protoze tady nekteri lidi si nevidi do huby a jen urazi asi si mysli,ze jsou vsichni prachaci nebo co. Tady napsat nejakou diskuzi,tak aby se clovek bal jak ho kazdej odsoudi a pomluvi stoho je mi tady na nic chudak ten kdo chce jen poradit kdyz nekdo chce jen urazet,tak at neodpovida ne??? Je mi te lito simsi