Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mám tkový dotaz nikde jsem to tady nenašla:-(. Jsem na nemocenské, vycházky mám neomezené a chtěli bychom s manželem na dovolenou do chorvatska. Můžu vycestovat i přes tu nemocenskou?
Ahojky, nevím to jistě, ale doufám, že jo, protože já jsem na tom stejně a dovolenou už máme taky objednanou. Když jsou vycházky neomezené, tak to snad nebude žádný problém ![]()
Domnívám se, že pokud jsi na nemocenské, tak bys z místa bydliště /z adresy,která je uvedena na nemoc.lístku/ odjet neměla.
Pokud ovšem nechceš riskovat, případnou kontrolu a profláknutí u zaměstnavatele ![]()
I když jsou neomezené vycházky, tak do zahraničí nesmíš a i dovolená v Čechách může být risk. Ono i při neomezených vycházkách musíš dodržovat léčebný režim, o čemž se dá pak polemizovat, jestli je neschopenka oprávněná, když si na tom zdravotně tak dobře, že zvládneš cestu na dovolenou. Velký problém by nastal, pokud by se ti na dovolené něco stalo.
Sakryš, my teda do zahraničí nejedem, ale i tak… Myslíte, že když se domluvím s dr. tak to půjde?
Ono riskout by se to dalo, kontroly mě nechodí, to by nebyl problém. Problém spíš vidím v tom, že když se necham pojistit tak by se tak na to mohlo dojít, že jsem vycestovala. Nebudu riskovat, že by na dovolené došlo ke komplikacím to bych se pak asi bez pojištění nedoplatila:-(. Budu už v 27.tt
pak taky přemýšlím, že bych se nechala uschopnit a jak se vrátím z dovolené tak za nějaký ten týden nastoupím na matřskou ale je mě líto těch peněz, které bych nedostla za nějaký ten měsíc:-(
můžeš vyjet do zahraničí, ale musí ti to doporučit tvůj doktor a schválit příslušná lékařská posudková komise. podrobnosti najdeš na stránkách ČSSP, je tam i příslušný formulář. zrovna si to teď vyřizuju. jinak na neschopence máš uveden pobyt při nemoci, takže i při delších cestách po čechách bys svého doktora alespoň informovat.
Hasino a to jedete letecky? pokud ano, tak pozor na omezení, do jakého týdne přepravují letecké solečnosti těhotné. Je tam limit a nad ten limit už musíš mít potvrzení od gynekologa, že jsi OK.
Ahoj!
Pokud máš neomezené vycházky, tak není sebemenší problém odcestovat. Nikdo tě nebude kontrolovat, protože není důvod. ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s lékařem a neschopenkou? Chtěla bych také neomezené vycházky a neschopenku. Pracuji na operačním sále…takže nechci riskovat. díky ![]()
Jenže si myslím, že by mohl být problém v tom když se nechem pojistit do toho zahraničí, že by se tak na to mohlo dojít. Kontroly se nebojím. Co se týče neomezených vycházek, tak sem se o tom dočetla právě tady na emiminu, tak jsem byla za svojim gynekologem at mě je taky tak napiše a řekl mi že to nejde. Tak jsem přešla k jinému gynekologovi, který mě ty vycházky napsal neomezeně. Takže záleží na doktorovi ale nevydím duůvod proč je jeden napiše a druhý ne.
Holky a jak to funguje na letisti? Tehotne take pri kontrole prochazeji tim scanem ( neco jako rentgen)? Neublizi to miminku? V patem mesici?