Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, právě jsem zjistila, že jsem znovu těhotná. Je to neplánované, nečekané a nevím, zda třetí dítě finančně dokážeme zajistit. Po zaplacení všech poplatků nám zbyde cca 7tis. Myslíte, že se to dá zvládnout, aby děti nestrádali? Z.
sestra00 píše:
Ahoj, právě jsem zjistila, že jsem znovu těhotná. Je to neplánované, nečekané a nevím, zda třetí dítě finančně dokážeme zajistit. Po zaplacení všech poplatků nám zbyde cca 7tis. Myslíte, že se to dá zvládnout, aby děti nestrádali? Z.
ahojda ja cekam taky treti a uz za par cca týden 14dni,a m,uzu te rict,je to nejkrasnejsi v zivote jdi do toho deti veci podedi,a bude lip my taky zijem od mesice k mesici,ale co je to proti ty lasce a jamiluju deti.takze za me ano a drzim palecky
![]()
Já si myslím že se to dá určitě!! Přesně tak, nemusiš kupovat tolik věcí, bude to v poho!!!
Dvě nebo tři?? to už je myslim jedno
děti jsou dar, tak si ho važte a jděte do toho znovu ![]()
Ahoj, já jsem nečekaně otěhotněla půl roku po narození dvojčátek a i když také nemáme peněz na zbyt mimi jsem si nechala a v květnu se mi narodí třetí holčička.
Pardon, mozna se do me pustite, ale ja mam uplne jinej nazor…
Deti sou v dnesni dobe luxus a pokud na to clovek nema, nemel by si je porizovat
taghle budou misto dvou deti susit hubu tri ![]()
ja bych do tretiho sla i kdyz to bylo neplanovane. co kdyz toho budes pak litovat a nikde neni napsano, ze se vase fin. situace nezlepsi.
lovelytelle píše:
ja bych do tretiho sla i kdyz to bylo neplanovane. co kdyz toho budes pak litovat a nikde neni napsano, ze se vase fin. situace nezlepsi.
Rozhodnuti asi zustane jenom na vas, za me bych do mimina sla, na potrat bych ASI sla jenom v pripade, ze by bylo dite poskozene. Penez vam opravdu nezbyva moc, ale predpokladam, ze mas doma hodne veci po prvnich detech, takze ta pocatecni investice bude nulova. Jestli se ti povede kojeni, usetris na UM, s laktovkama se da taky usetrit majland, ale to uz je na jinou diskuzi. A po rodicaku budes pracovat, to by jste si meli polepsit, nebo ne? Drzim pesti
Ahojda já čekám dvojčátka,tak nějak jsme měli v plánu jedno,ale protože čekáme dvě tak nás tak slušně tchýně vyhodila,takže kupujeme byt,bereme si hypotéku.Výbavička pro děti není taky levná.Takže musíme obracet každou korunu.Takže pokuď máte kde bydlet, dát dětem co do pusy a na sebe a občas jim dopřát nějakou tu radost,tak bych do toho šla.Vy už po dvou dětech určitě něco máte.Vše nemusí být zrovna luxus hlavní je se dětem věnovat.Vzdyť je to zázrak.
No já bych si ho nechala…možná ze začátku to bude trošku krušnější, ale nakonec budeš šťastná, že ho máš!! Je to pravda, děti jsou dar!!!
Moje mamka měla mě a ségru, dva roky po ségře otěhotněla a neuměla si představit, že bude mít další miminko, tak šla na potrat
A doteď toho prý lituje…
Já bych si mimčo nechala. My plánujeme pouze 2, protože nevim jak bychom třetí zvládli, ale kdybych otěhotněla, tak bych se tomu nebránila a řekla si, že nějak bylo a nějak bude a že se určitě uživit dají. Takže držim palce.
Taky jsem pro, teď sice máte třeba méně peněz, ale až děti povyrostou a budou na ně větší finanční nároky, ty už se budeš moct vrátit do práce a budete na tom finančně lépe..
Přesně tak, teď můžou po sobě dědit a kdyžtak přátelé a rodina také nějaké oblečení a hračky přihodí… ![]()
mam stejny nazor jako holky predemnou… na treti dite uz nejsou takove vydaje.. takze urcite do toho jdi, deti jsou laska a stesti… a i to je v dnesnim svete potreba ![]()