Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte maminy, můj dotaz se týká mojí kámošky, která se snaží o miminko. Stalo se jí to teď dva cykly za sebou. Prostě pár dní před termínem MS se jí objevil duch na těhu testu, byl teda už docela znatelnej, opravdu žádná sugesce. A potom těsně před Ms začal slábnout a potvora dorazila. Ale byla jen slabá, tak si myslím, že kdyby se jednalo o ranný potrat, byla by silnější. Nemáte někdo podobnou zkušenost? ![]()
Z toho duvodu se doporucuje delat test az po vynechane ms, chjooo vzdyt to neni nic sloziteho na pochopeni, pak je zbytecne zklamana
Biochemicke tehotenstvi? Zarodek si jen „skrtnul“ o sliznici. Jinak carka neni hned po zahnizdeni silna, mohl to byt i ten potrat. ![]()
Tak to je asi jasné, byl to potrat. Já jsem při potratu krvácela minimálně, takže síla menstruace s tím příliš nesouvisí
Já bych to potratem asi ani nenazývala. Prostě se ten zárodek neuchytnul a odešel s MS. Ať si o tom kámoška něco přečte a dozví se, že za prvé nemá testovat, dokud ji MS nemešká a za druhé, že je tohle běžné víc, než si ženský myslí.
Je to přirozený proces, něco bylo špatně a odešlo to s MS, kdyby netestovala, nevěděla by o tom. Děje se to přirozeně, spousta nás tím prošla a ani o tom neví.
Ja ted mela solidniho ducha na testu v den, kdy mi potvrdili zcela negativni hCG v krvi. Takze to svadim na blby test. Dalsi uz jsem si samozrejme nedelala, krev ze me ted tece proudem.
To jo netestovat to se to radí jenže když je ženská zoufala a třeba už rok nemůže otěhotnět, tak to prostě nevydrží a testne já to docela chápu.
O dite se snazime asi 9 let (s jedinou prestavkou, kdy se nam to nastesti jednou podarilo) a zasada netestovat driv nez po nekolika dnech zpozdeni MS je genialni vynalez a usetrila mi tolik problemu a zbytecnych stresu!
@veruskatecka pak ale s touhle možností musí počítat - že to nemusí vyjít.
Takhle končí víc jak půlka začínajících těhotenství, běžná záležitost, jen ty, co netouží po těhotenství a netestují brzy, tak o tom ani neví.
Rada, co bych udělala, pokud má slabou menstruaci, může mít nízkou sliznici, takže bych brala kontryhel, ne čaj, ale kapky, koupí se v lékárně, stojí stovku, pije se první polovinu cyklu, ajá bych zašla za svým gynekologem, mám k němu důvěru, a řekla mu to, a nechala si napsat nějaký progesteron.
@veruskatecka píše:
To jo netestovat to se to radí jenže když je ženská zoufala a třeba už rok nemůže otěhotnět, tak to prostě nevydrží a testne já to docela chápu.
Jenže to brzký testování jí stejně v ničem nepomůže… ![]()
Tak se všechny zblázněte, že někdo testuje již před MS, ono je to někdy těžké vydržet když příznaky to nasvedčují
@luciekal kdo tady blázní, bylo jí to normálně vysvětleno. Tak to prostě je a když testuje brzy, zjistí těhotenství, o kterém by normálně nevěděla.
Pokud jí to nevadí, ať takhle testuje dál.