Těhotná přes antikoncepci

Klára76
19.1.10 22:16

Těhotná přes antikoncepci

Dobrý den, ahoj,
mám docela urgentní otázku…asi jsem těhotná. Test ani na gyndě jsem nebyla. Podezření jsem dostala až dnes. Problém je v tom, že beru antikoncepci, stále!! A poslední styk jsem měla před 8 týdny… Miminko bych strašně chtěla, ale bojím se, že by mohlo být (pokud jsem skutečně těhotná)postižené, protože pravidelně beru HA :cry: . Co myslíte??? Poraďte prosím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
19.1.10 22:20

Kláro nejprve si udělala test a pak vyvodila závěry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
19.1.10 22:24

Nejdříve zjisti,jestli opravdu JSI těhotná! Nejjednodušší cesta ke zjištění je,když si uděláš test - třeba jako první věc,kterou zítra ráno uděláš! Počůráš papírek…

Varianta 1: Nejsem těhotná = nemusím se stresovat,že miminko bude postižené.
Varianta 2: Jsem těhotná = zvedneš telefon, zavoláš dr. a zeptáš se na to, nebo si tam rovnou zajdeš.

Osobně mám kamarádku,která je na světě i přes antikoncepci už 28 let a to kdysi byly jo tabletky,ne jak dneska takové srandovní dávky hormonů…

KDyž miminko strašně chceš,tak se s partnerem domluv a začněte na něm pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
19.1.10 22:25

Kláro - udělej si test a budeš mít jasno. Jestli jsi měla styk před 8 týdny, tak to určitě bude už vidět (na testu). Proč myslíš, že jsi těhu? Nedostala jsi MS? Já bych nečekala, udělala test a případně zašla na gyndu. Sice píšou a určitě se to nedoporučuje, těhotnět přes HA, ale už jsem psala jinde, mám 2 kamarádky, co takhle otěhotněly a děti maji zdravé. Ale nejsem odborník a v tomhle nemůžu radit. Je to jenom zkušenost z praxe. Někdo jiný může mít samozřejmě zkušenost opačnou.....každopádně držím palce, ať vše dopadne podle tvých představ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára76
19.1.10 22:35

Podezření mám právě proto, že jsem nedostala menstruaci…doktorovi jsem volala, že jsem ji nedostala a sestřička se mi málem vysmála, že si mám ještě 14 dní počkat. Přestože, že jsem ji vysvětlila, že ji mám díky HA normálně pravidelně. Tak jsem si počkala a stále nic. Jsem trdlo, že jsem nepomyslela na těhotenství, teď bych si nejraději nafackovala. Zítra nejdřív koupím test a pak se rovnou vydám směr nemocnice!!

• Citovat
  • Upravit
Klára76
19.1.10 22:42

Mám strach, 8.týden - to už je dost… Nechci tzv. plašit, ale přece jen se tomu nedokáži ubránit.

• Citovat
  • Upravit
2466
19.1.10 22:47

Ježiš neděs mě, taky na MS zrovna čekám 8-o
Když už člověk nemůže věřit práškum tak čemu?Uá :zed:
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
19.1.10 22:50

Znám holčinu, která na těhotenství přišla až o hodně později než bys přišla ty, celou dobu brala HA a otěhotněla v době, kdy brala ATB. Ještě teda neporodila, ale dr.se netváří, že by to měl být problém. Vem si, že je spousta dětí narkomanek, ty dostaly větší záhul než „jen“ HA a mohou být zdravé viz Pergnerová.
Upřímně mně se taky jednou stalo, že jsem při HA MS nedostala a přitom jsem si /při HA/ podle MS mohla několik let řídit hodinky - neděle dopoledne byla tutovka. Bylo to v době, kdy jsem už plánovala miminko, tak je možné, že jsem si to naprogramovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
19.1.10 23:01

Nedělala bych unáhlené závěry. Udělala bych test, zašla na krve, zašla k mudroj a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.1.10 23:07
Klára76 píše:
Mám strach, 8.týden - to už je dost… Nechci tzv. plašit, ale přece jen se tomu nedokáži ubránit.

Technická - spíš by to byl 10.-11. týden, podle toho, jak jsi těch osm uběhnuvších od styku zaokrouhlila. To už by např. bylo zralé na PAPP-A odběr v rámci screeningu na vývojové vady…
Týdny se počítají od prvního dne poslední MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
19.1.10 23:11

Test stojí cca 30 Kč a prodává se v každé lékárně. :-) Neboj, v tvém případě to bude dobrý, ať už bude / nebo //. Antikoncepce plodu rozhodně neublíží. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
19.1.10 23:26

ahoj může se stát ,že se otěotní i přes antikoncepci ,stačí banální onemocnění jako angína pobírání antibiotik a účinek HA je vniveč! takže doporučuji zajít na gyndu a nechat se vyšetřit apak to až začít řešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
19.1.10 23:49
Klára76 píše:

Klaro, neplas, do 9. tydne je to hop nebo trop. Bud se miminko udrzi, nebo kdyz mu neco skodi, tak odejde. Kdybys tehotna byla, miminko bude s nejvetsi pravdepodobnosti v poradku :wink: :palec:

Otestuj se a napis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
19.1.10 23:52
8-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
19.1.10 23:56

Nestresuj se a udělej test.Není nic jednodužšího než testnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí