Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám takovýhle problém: beru tabletky a měla jsem začít nové pláto (nový 21 denní cyklus), ale já hned první den zapoměla
a o den dřív než jsem si měla tu tabletku vzít jsem měla pohlavní styk, můžu být těhotná (když mi končila menstruace)? mám si udělát test? pokud jo kolik dní po pohlavním styku? prosím poraďte jsem vyřízená ještě nemůžu být těhotná
, chystám se na výšku, předem děkuju za rady ![]()
je velmi mala sance ze bys byla tehotna, ja takto zapomnela vzit prasek behem tech x-let nekolikrat a neotehotnela jsem…
a tehu test - ten az v pripade vynechani nasledujici menstruace ![]()
Ježkovo voko už zase...........to je snad za tresttyhle diskuze.
Pokud bereč HA tak i při vynechání prášku by si měla být ještě nějakou dobu krytá. Není to stoprocentní, ale co je…Já když brala HA, tak jsem vynechala nejednu tabletku a nikdy jsem neotěhotněla. Nejspíš budeš muset počkat jestli dostaneš další MS a pak si eventuelně udělat test.
Šance je mizivá. Pro otěhotnění se totiž musí sejít ovulace+pohlavní styk. Těžko budeš mít ovulaci hned po skončení menstruace (předpokládám, že první tableta se bere zhruba po skončení menstruace).
Když si já vzpomenu kolik prášku jsem zapomněla kdy vzít i několik ní po sobě, tak se tomu strachu dnes musím smát
Ale chápu tě ![]()
Je fakt hodně malá šance, i když stát se to může. Ale jestli jsi styk navíc měla po menstruaci, tak je fakt mizivá ![]()
![]()
u každé antikoncepce jei příbalový leták a je dobrý si jej přečíst, dokonce tam je i psané co když…v tvém případe tehu asi težko
Milá Veroniko. Můžu se zeptat jestli jste měli ve škole biologii? Možná jste probírali i menstruační cykus. Plodné dny bývají skoro vždy uprostřed menstruačního cyklu. JEstliže bereš i HA, tak šance, že jsi těhotná je téměř nulová.
Chápu, že můžeš mít strach, ale zkus taky přemýšlet!!
Tak to je jedna z mála diskusí na toto téma, které chápu, protože nejde jenom o nedočkavost pisatelky, co není schopna počkat pár dní na test. Příbalové letáky navíc uživatelky léku dost straší, četla jsem ty moje svého času pozorně.
Pokud miminko nechceš v žádném případě, mohla by sis vzít pro jistotu Postinor, ale ten je na pouze předpis a je to děsný utrejch, navíc si myslím, že by Ti ho gynekolog rozmluvil, protože šance je maličká. Ostatně ani samotná HA není plně 100%, to je jenom sexuální abstinence.
Testovat je (ale čistě teoreticky, podle výrobců testů) možné od cca deseti dnů po oplodnění a v ordinaci by Ti taky nic neřekli, takže v tomhle směru nemůžeš moc dělat. Vydrž, těhotná nebudeš
.
Rozhodně nejsi těhotná v příbalových letákách píší,že jedno vynechání tablety nevadí.Ale přece jsi už dost stará na to,aby jsi tyhle základní věci věděla,když se chystáš na vejšku. ![]()
sexyfraga píše:Že se opět zastávám, ale oni tam toto fakt nepíší. Já brala (mladá blbá, teď už bych to nepolkla) trojfázovou, a tam se to dělilo podle toho, který typ tablety byl zapomenut, a pro některé to v podstatě vyznívalo, že to vychází skoro stejně jako nechráněný styk
Rozhodně nejsi těhotná v příbalových letákách píší,že jedno vynechání tablety nevadí.Ale přece jsi už dost stará na to,aby jsi tyhle základní věci věděla,když se chystáš na vejšku.