Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonimka píše:
ahuji mužu se vás zeptat jestli se můžu spolehnout na testy které jsem si dělala..jsem ještě mladá,,,dělala jsem si 5 testu a všecky vyšli negativně můžu se na to spolehnout?..dík za odpověd.
Ahoj,
ne vzdy jsou testy spolehlive. Muze se stat, ze ti jeden vyjde negativne a druhy pozitivne. Ale pokud jsi si jich udelala 5 a vsechny vysly negativni, tak muzes byt naprosto klidna a tehotenstvi se bat nemusis. Pokud jsi si ty testy ovsem nedelala moc brzy! Kolik dni mas zpozdeni? A kolik dni po zpozdeni jsi si delala ty testy? Telo zacne produkovat Hcg az po urcite dobe..
Nejvíc záleží na tom, jak dlouho máš po ovulaci. Pokud jsou to alespoň 2 týdny, tak šance, že jsi těhotná je malá. Pokud chceš mít jistotu, tak si zajdi na krev.
R.
děkuju moc za odpověd je to už víc než 3měsíce po tom co jsem měla pohl.styk…takže se na to můžu určitě zpolehnout?
A to ty 3 měsíce nemáš menstruaci? Pokud ano, tak buď normálně v klidu a pokud ne tak utíkej k doktorovi.
ale jinak beru antinkoncepsi ale v ten den si tak nejsem jistat jetsli jsem si ji vzala nebo ne…jinak menstruaci dostávam pravidelně..
dneska mě totiž trošku bolelo bříško a i záda takovej divnej pocit…jinak když jsem to počítala na tejdny tak bych byla ve 21 myslíš že kdybych byla už v takovém týdnu tak bych třeba zvracela nebo tak,.?já jen jetsli třeba dostávám menstruaci jen díky antikoncepci…jinak jsem nezvracela ani mě nebolej prsa,,,
Bolet břicho tě může ze spousty důvodů. Pokud bys byla ve 21.týdnu, tak bys už cítíla nejspíš i pohyby a bylo by na tobě vidět bříško. Nevolnosti naopak ve 21.týdnu už nejsou běžné. Jestli tě to tak trápí, tak si zajdi k doktorovi, už by to poznal i bez ultrazvuku, jen z vyšetření.
jako já břicho skoro vůbec nemam jen když se hodně najim tak jsem nafouknutá..dneska jsem právě cejtila takové chvění ale to asi z nervů že si to vsugeruju …a můžu se tě zeptat když už má někdo těhotný narostlé bříško tak jetsli jde zatáhnot.?
Těhotenské bříško téměř zatáhnout nejde. Podle toho co píšeš, tak jsi dost štíhlá, to bys už nepřehlídla. Ve 21tt bys byla těsně za polovinou těhotenství, to už je fakt poznat.
tak děkuju moc za podporu…a ty už máš miminko nebo teprve čekáš.?
ahuji mužu se vás zeptat jestli se můžu spolehnout na testy které jsem si dělala..jsem ještě mladá,,,dělala jsem si 5 testu a všecky vyšli negativně můžu se na to spolehnout?..dík za odpověd.