Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoi, dost mě trápí otázky typu, jestli můžu být těhotna. Menstruaci jsem naposledy měla na začátku prosince, pak jsem měla mít ke konci prosince a to na Silvestra, ale prášky jsem brala tak abych si ji posunula o týden. Nikdy jsem neměla problem s nepravidelnosti, a menstruace se vždy dostavila tak jak měla. Jen ted, mam týden zpoždění a nevim si rady. S přítelem jsem naposledy měla styk na konci prosince. Nevím, zda mam ještě počkat jestli se menstruace dorazí a nebo to nějak začít řešit. ![]()
Já osobně bych si koupila mamatest,ten Ti napoví,asi bych to řešila.
Sanni někdy se to stane,že když začneš jíst další platíčko,že se ti pak celý cyklus rozhodí.Ale pro jistotu zkus test,ale moc bych tomu nevěřila,že bude pozitivní
Ahoj a netrápí tě, že se tyto diskuse pořád dokola se stejně nijakým výsledkem opakují???
Pročti si stovky podobně nejapných dotazů - přece nemůžeš čekat, že ti na dálku někdo těhotenství potvrdí nebo vyvrátí
Takže odpověď je můžeš a nemusíš
O těhotenských testech nebo gynekologovi, který to určí z krve jistě víš......
ano, vím že mi to nikdo na dálku nepotvrdí, ale nemam okolo sebe lidi, s kterými bych to mohla prodiskutovat, a než abych radši dělala ukvapený závěry, tak se radši optám a pak začnu řešit. Ano vím, že je tu takových podobných diskuzí mnoho, ale říká se že jistota je jistota, a optání ještě nikoho nezabilo ![]()
Jsem nebo nejsem? Toť otázka
hihi.. myslíš, tedy jsi?
Kup si testík a uvidíš! Taky myslím, že bude spíš negativní
nebo jdi k Dr.. jiné alternativy nejsou.. leda můžeš čekat a čekat.. buď přijde MS, nebo začně růst břicho.. ale to je trochu zdlouhavá metoda ![]()
Vždyt je to jasný-kup si těhotenský test ![]()
To Tě nenapadlo
?Jen tak na okraj-kolik Ti je,že tohle nevíš
?Zvědavost ![]()
Proč hned tak zle…
tak přece to může být holčina co otěhotnět nechtěla a ještě je mladá a neví co má dělat tak hned nemusí tady být takové bububu …je pravda že od toho zda je těhotná nebo ne jsou těhotenské testy a gynekolog ale nikdo z nás neví, zda má na to věk zaprvé a za druhé přece tyto stránky jsou pro takové diskuze a rady druhým a podporu a ne vyhrúžky a zloba.....to je pěkně hnusný jde to říct i slušně.
Mě je 26 a taky vím že na dálku jí nikdo neporadí, ale mohlas to napsat slušně fakt to se na mě nezlob.
Holky tak snad neni ale nutne az tak huste do ni jit, ne? Je mi jasne, ze uz stejne diskuze mohou spoustu holek rozcilit, ale tohle fakt neni nutne. Navic - pokud to nekomu vadi, tak proste at neodpovida… a jestlize by z nektere tazatelky pak byla potencionalni maminka, tak po takovem vystupu sem uz asi nepujde… ![]()
Jinak se pridavam k nazoru, ze tehotna spise nebudes a jistotu ti da bud tehu test nebo test z krve…
jsem to řekla slušně ne?
tedy napsala,žádné neslušné výrazy nevidím ani výhružky
jen je tu x diskuzi o tomhle,stačí si je pročíst a všude se radí to samé-testík
takže tak ![]()
Theo to patrilo hlavne JVP … jasne ze je toho tady uz mraky, ale na druhou stranu to neznamena, ze tazatelku nekdo bude hned shazovat nebo tak neco… ![]()
filad píše:![]()
v poho
to jsem ráda
už mi to ale nemyslí,radši půjdu chrnět,ať ráno vstanu s těmi mými cácorkami
brou…
No ja uz jsem davala dohromady denicek s podrobnym navodem, jak postupovat pri podezreni na tehotenstvi … ale pak mi to jako tehulo bylo blbe…
stejne nove prichozi stare diskuse nectou, zajima je reseni jejich problemu a ne nekoho jineho, kdo mel taky par dnu zpozdeni a nejakou jinou zajimavou okolnost ovlivnujici moznost poceti
nakonec ja taky zalozila x duplicitnich diskusi a dycky mi nekdo mile odpovedel
ale mozna by stalo vyclenit na to vlastni skupinu diskusi(mohu byt tehotna?) a pri zadavani dotazu by tam obrovskym pismem bylo napsano „udelej si test, jinak je dotaz bezpredmetny“ a jeste by to pisatelka musela odkliknout, ze to cetla ![]()
jinac mam dycky cuky odpovedet tako: Muzes a nemusis. Pravdepodobnost, ze jsi tehotna za predpokladu, ze jsi zdrava a mas nechranene styky je 20%, nebo 16%, pokud jsi starsi nez 30 let.