Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc dobrého otce jsi dítěti nevybrala, ale on má právo vědět, že bude otec.
@Anonymní píše:
Ahoj, začnu od začátku. Loni jsem začala chodit klukem, pořídili si kočičku, sestěhovali se. Pak vše šlo z kopce, začal hodně pít. Začalo to pomalu, ale ze začátku jsem mu ty výstřelky tolerovala.
V opilosti mi naboural auto (škoda 250 tisíc), začal mi nadávat těma nejhoršíma nadávkama. V noci mě vyhodil z bytu v pyžamu. I před lidmi na mě řval, že sem kuva pia špína apod. Navrch jsem se dozvěděla, lže vypisuje ženským ve velkým a navrch mě ještě podvedl u nás doma.
Rozešla sem se s ním. Dávno před covidem jsem koupila byt, kterej bude hotový k nastěhování za 3-5 dní. Zatím jsem u rodičů. Měli jsme se tam stěhovat spolu, ale logicky se teď budu stěhovat sama. Před pár dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám vlastní byt, auto a jsem zajištěná.
Nevím co budu dělat, ale zatím to nechci nikomu říkat, tak jsem si ulevila alespoň takhle.
Tak záleží na spoustě okolností.
Kolik je Ti let, zda dítě teď chceš, zda ho chceš vychovávat sama, zda počítáš s tím, že Tě to bude limitovat při výběru dalšího partnera, jaký je Tvůj zdravotní stav… je toho hodně
a pokud bych se pro dítě rozhodla velmi, velmi bych zvážil zápis otce do RL, ale v tom případě zase musíš být schopná to finančně utáhnout.
Není to snadná situace. Držím Ti palce ![]()
S kým spis je tvoje volba. A chlastal uz pred tim, tak nechápu proč si v tom pokracovala.
@prokr O dvě děti už jsem přirozeně přišla, takže bych si to ráda nechala. Do RL ho zapisovat nebudu ani náhodou. Nechci aby měl k dítěti žádný přístup a práva. Jak jsem psala, zajištěná jsem. I když mi je jen 24.
@Anonymní píše:
@prokr O dvě děti už jsem přirozeně přišla, takže bych si to ráda nechala. Do RL ho zapisovat nebudu ani náhodou. Nechci aby měl k dítěti žádný přístup a práva. Jak jsem psala, zajištěná jsem. I když mi je jen 24.
A dítěti prozradíš kdo je jeho otec? Dítě má právo znát své rodiče.
@Jolka86 Určitě. Lhát se nemá. Až na to bude mít věk, řeknu mu / jí to.
]
Vědět, že to finančně zvládnu, tak se na jeho práva klidně vyďobnu. S velkou pravděpodobností zase jeden z těch, co bude mít jenom práva, ale absolutně žádné povinnosti, starat se nebude, platit taky ne, nebo nějakou směšnou částku- občas. Akorát bude zakladatelce otravovat život a dítěti je takovýhle otec stejně k p.du.@Jolka86 píše:
Moc dobrého otce jsi dítěti nevybrala, ale on má právo vědět, že bude otec.
@Anonymní píše:
Tak v tom případě jsi udělala správné rozhodnutí a moc Vám dvěma přeju ať se daří ![]()
@prokr Souhlasím. Lepší žádný otec, než mizerný. Finančně jsem víc než v pohodě, takže jeho usmolených pár tisíc doopravdy nepotřebuju. Mám vlastní byt bez hypotéky. Auto bez leasingu. Školu hotovou. Teda, jsem Ing a chtěla jsem pokračovat na doktorát. To by se zcela určitě odložilo.
@prokr píše:
]Vědět, že to finančně zvládnu, tak se na jeho práva klidně vyďobnu. S velkou pravděpodobností zase jeden z těch, co bude mít jenom práva, ale absolutně žádné povinnosti, starat se nebude, platit taky ne, nebo nějakou směšnou částku- občas. Akorát bude zakladatelce otravovat život a dítěti je takovýhle otec stejně k p.du.
Ani trochu nejsem zastáncem teorie, že je lepší mizerný otec než žádný.
Ono je dobré vědět kdo byl tvůj rodič, že on je mizera, takového si zakladatelka vybrala.
@Jolka86 Už to v tom břiše mám, takže pochybovat o výběru partnera je poněkud s křížkem po funuse ![]()
@Jolka86 píše:Řekla bych o něm dítěti nejdříve v jeho 18ti letech.
Ono je dobré vědět kdo byl tvůj rodič, že on je mizera, takového si zakladatelka vybrala.
@Anonymní píše:
@prokr Souhlasím. Lepší žádný otec, než mizerný. Finančně jsem víc než v pohodě, takže jeho usmolených pár tisíc doopravdy nepotřebuju. Mám vlastní byt bez hypotéky. Auto bez leasingu. Školu hotovou. Teda, jsem Ing a chtěla jsem pokračovat na doktorát. To by se zcela určitě odložilo.
no tak ale pozor, on to ví, že jsi těhotná,
takže může zažádat u soudu o určení otcovství a získá styk s dítětem, později klidně i střídavou péči, pokud bude chtít, samozřejmě mu vyměří alimenty - ale pokud se s dítětem bude chtít stýkat, neuděláš ani ňuf
Ahoj, začnu od začátku. Loni jsem začala chodit klukem, pořídili si kočičku, sestěhovali se. Pak vše šlo z kopce, začal hodně pít. Začalo to pomalu, ale ze začátku jsem mu ty výstřelky tolerovala.
V opilosti mi naboural auto (škoda 250 tisíc), začal mi nadávat těma nejhoršíma nadávkama. V noci mě vyhodil z bytu v pyžamu. I před lidmi na mě řval, že sem kuva pia špína apod. Navrch jsem se dozvěděla, lže vypisuje ženským ve velkým a navrch mě ještě podvedl u nás doma.
Rozešla sem se s ním. Dávno před covidem jsem koupila byt, kterej bude hotový k nastěhování za 3-5 dní. Zatím jsem u rodičů. Měli jsme se tam stěhovat spolu, ale logicky se teď budu stěhovat sama. Před pár dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám vlastní byt, auto a jsem zajištěná.
Nevím co budu dělat, ale zatím to nechci nikomu říkat, tak jsem si ulevila alespoň takhle.